Ludzie, dlaczego nie możecie parkować jak należy? Czemu...

Ludzie, dlaczego nie możecie parkować jak należy? Czemu rozwalacie się na dwóch miejscach i robicie "sztuczny tłok" nie pozwalając innym zaparkować? Ja sobie zdaję sprawę, że po naszych drogach jeżdżą zarówno doświadczeni jak i świeżo upieczeni czy też już znacznie starsi kierowcy, którzy jeszcze (lub już) nie mają refleksu, czucia itp., czy też kupili niedawno dane auto i nie do końca je czują (zwłaszcza jak np. przesiedli się z Seicento do passata kombi lub coś większego). Ja mimo lat doświadczenia też czasem nie trafię "między kreski" na parkingu, ale co za problem wycofać i wjechać jeszcze raz? Jak się nie uda to ponownie wyjechać i się wyrównać, aż do skutku. Nie patrzeć na to, że wokoło ludzie śmieją się z Was, ja osobiście te sprawy mam gdzieś.
Lecz patrząc z drugiej strony mogę zrozumieć, że kierowcy aut takich jak np. VW Sharan, Opel Zafira czy też dostawczaka mogą mieć drobne problemy z parkowaniem, ale jak widzę rozwalone na dwóch miejscach auto typu Renault Clio, Fiat Seicento czy Opel Corsa to... pozostawię bez komentarza.

6 komentarzy

abcde

A "blokadowi"gdzie są? Jak są potrzebni to ich nie ma!

2 8
ID:45186

Ada

Przyznam sie, ze nie naleze do osob, ktore najlepiej parkuja ale staram sie nie zabierac 2 ch miejsc. Na pewno mozna zdenerwowac sie jezeli samochody zabieraja dwa miejsca na raz.

7 0
ID:45196

Bil

Na Chopina jak zwróciłem uwagę panu że zaparkował na 2 miejscach to nawet na mnie nie spojrzał tylko trzasnął drzwiami i poszedł. Ręce opadają.

0 0
ID:45201

ozon

"Mieszkańcu" ja od grudnia ub roku mieszkam w tym grodzie nad Wisłą i zapewniam że to nie tylko tu takie parkowanie ma miejsce.Brak wyobrażni i zwykłej życzliwości jest nagminne wśród rodaków. Może to stąd ,że dla większości posiadanie samochodu to szczyt dobrobytu a bogatemu wolno wszystko? bo i takie komentarze na zwróconą uwagę się słyszy...Kultura to coś czego na żadnym kursie się nie dostanie za żadne pieniądze.Nie marka samochodu świadczy o dobrym wychowaniu a wręcz jest "odwrotnie proporcjonalna"..

3 0
ID:45207

kujawiak

ja zajmuję 2 miejsca parkingowe od czasu gdy mi na parkingu drzwi poobijali

0 5
ID:45209

do kujawiaka

to teraz kolej na twarz

2 0
ID:45252

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA