Kiedy wdrożona zostanie nowa Ustawa o Spółdzielniach...

Kiedy wdrożona zostanie nowa Ustawa o Spółdzielniach Mieszkaniowych a konkretnie o Wspólnotach mieszkaniowych które powstaną z mocy prawa.Spółdzielcy naciskajcie Posła Zbonikowskiego. Zobaczcie jak obniżają czynsze we Wspólnocie na ul. Jesionowej.My mieszkańcy sm Południe czekamy na ten moment.

24 komentarze

?????

A czy przychodzicie na walne zebrania ,czy wolicie piwko i telewizorek ? Bo takim jak Lewandowski Janiak Hejna pasuje wasza bierna postawa ,dzięki niej tacy jak oni mają wysokie premie i lokaty w nieruchomościach (spółdzielczych).

6 3
ID:45326

dziki

Mam nadzieję że Paan Zbonikowski przyspieszy pracę nad nową ustawą. Zmiany w Spółdzielniach są bardzo pilne - na wczoraj.Jak podał LEO wszyscy doczekamy się obniżek czynszu bo sami będziemy gospodarzami.

3 3
ID:45330

peso

Tu muszę zgodzić się z ~?????, bo co Wam przeszkadza aby być gospodarzami już teraz?
Przepisy o wspólnotach mieszkaniowych obowiązuja w Polsce już od dawna, nie musicie czekać na ich uchwalenie ani nowelizację.

3 0
ID:45332

LALA20

@ peso

Witam Cię.
Nie było mnie trochę czasu. Mam krótki urlop i szybki powrót.
Czy przeczytałeś lekturę p.t. " Głód "?
Pozdrawiam.

2 4
ID:45337

abcde

@~LALA20: Twój "opiekun" dał ci urlop? Musisz się w "pracy" bardzo starać.

2 4
ID:45345

peso

@~LALA20:
Witam,

"Głodu" jeszcze nie przeczytałem ale kupiłem tę książkę i czeka na swoją kolej.

Za to przeczytałem polecane "Oko tygrysa" Wilbur'a Smitth'a. Dobr alektura na wakacyjny wypoczynek lub wolny weekend. Czyta się lekko, szybko i przyjemnie. Styl przypomina mi bardzo Alistair'a Maclean'a które kiedyś bardzo lubiłem czytać.
Cały czas przymierzam się aby umieścić na tym portalu recenzję tej książki.

Chwilowo czytam trylogię Helikonii Briana Aldissa polecona przez @Zbuntowanego.
Tam gładko przeczytałem tom1 i niestety zawiesiłem się na drugim.

Pozdrawiam wszystkich miłośników książek

1 0
ID:45354

LALA20

@ peso

Dziękuję za dobre słowa. Cieszę się że lubisz czytać.
Na długie jesienne wieczory, polecam :
autor : Wilbur Smith
Saga Courtney,ów
1. Monsun
2. Drapieżne ptaki
3. Błękitny horyzont
4 Triumf słońca
5 Gdy poluje lew
6 Odgłos gromu
7 Płonący brzeg
8 Złoty lis
Saga Ballantyne,ów
1 Lot sokoła
2 Poszukiwacze przygód
3 Płacz aniołów
4 Lampart poluje nocą
autor :John Jakes
1 Bękart
2
3
4
5
6
7
8 Amerykanie
Super lektury na jesień. Czy aby nie za dużo?

1 1
ID:45359

LALA20

@ peso

Dla ścisłości :
autor : John Jakes - 8 tomów, Saga Kentów
Czyta się jednym tchem.

0 0
ID:45361

miś

LALA a sagę sm południe czytałaś !!!

0 1
ID:45365

peso

@~LALA20:
Generalnie czytam książki S-F i fantasy, czasami jakieś powieści historyczne. Sagi rodowe jakoś mnie nie kręcą.
Pozdrawiam

0 0
ID:45366

LALA20

@ peso

Wilbur Smith pisze powieści historyczne. Przeanalizuj krótkie streszczenia tych powieści, + analiza powieści Johna Jakesa. Nie nalegam.
Jeżeli preferujesz dobre S - F, proponuję Grahama Mastertona, nr.1 to " Geniusz ",
ale zacznij od " Manitou ".

2 1
ID:45367

szuja

I w ten sposób @@lala i peso spraw wątku załatwili. Hahaha

0 3
ID:45373

LALA20

@ miś

Znam herbatę " Saga ", ale piję " Liptona ".
Pozdrawiam.

1 1
ID:45375

?????

Pierdołowatość ostatnich wpisów odpowiada zainteresowaniu spóldzielców poczynaniami prezesów ? To sobie jeszcze prezesi pozyja i premie pobiorą i podwyżki powprowadzają -zupelnie jak na walnych zebraniach -bełkot bez treści .

2 2
ID:45386

peso

@szuja:
A czytałeś mój pierwszy wpis ?
Jak sami zainteresowani nabierają wody w usta to co, mam sam ze soba pisać o wspólnotach mieszkaniowych?
Natomiast jak ktoś sie do mnie bezposrednio zwraca to odpowiadam, nawet jesli nie w temacie watku, Ty tak nie robisz ?

2 0
ID:45393

peso

@~?????:
Hmmm a Tobie wolno przy kazdym wątku nawet totalnie apolitycznym umieszczać upolitycznione wpisy ?
Za to inni według Ciebie musza sie trzymać tematu, czy tak ?
Przy okazji jak sytuacja w Twojej spółdzielni, zrobiłeś już porządek ?
Nie wiem jak Ty ale ja organizowałem i zakładałem wspólnotę mieszkaniową zaraz po uchwaleniu ustawy. Wspólnota działa z dobrym skutkiem do dziś.
A co Ty zrobiłeś, powiedziałeś na Walnym SM, że Prezes jest zł..... i zebrałeś brawa? No tak, to byłby ewidentny sukces.

1 0
ID:45394

?????

@peso: mnie już od jakiegos czasu akurat prezes sraki czy owaki nie dotyczy tylko jak obserwuję ich samowolkę i biadolenie zleceniodawców-spłdzielców to zastanawiam się zawsze kto tu kogo zatrudnia -prezes z politycznego nadania mieszkanców ,czy mieszkancy prezesa . Bo z dotyczasowych obserwacji włoclawskich spóldzielców wynika że to PREZESI ROBIĄ ŁASKĘ SPÓŁDZIELCOM , że że odbieraja po 10 TYSIĘCY PENSJI MIESIECZNIE za NICNIEROBIENIE . I jeszcze się obrażaja jak spółdzielcy czegoś od nich wymagają - np. wieloletnie olewanie rozbudowy parkingów przez Włocławską Kolesiowską Spółdzielnię Mieszkaniową to koronny przykład nieróbstwa prezesów -czy to nieprawda ?

0 1
ID:45398

peso

@~?????:
Nie wiem czy brak budowy parkingów jest przykładem nieróbstwa, nie mnie to oceniać, bo dla jednych priorytetem będa parkingi a dla innych palce zabaw, więc jak rostrzygnąc co ważniejsze ?????

Natomiast wiem jedno, samo nic się nie zrobi.
Jak ktoś jest z czegoś niezadowolony to samo pisanie na forach raczej tematu nie załatwi. Tylko trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty.
Czyż nie ?

1 0
ID:45399

szuja

Ciekawe kto skupuje skradzione kwiaty na cmentarzu?

1 1
ID:45408

peso

@szuja:
A to w temacie spółdzielni i wspólnot ?????

1 0
ID:45409

LALA20

Pozdrawiam Cię Walkirio.

0 0
ID:45432

szuja

Lala chyba się w tobie zakochałem?

0 0
ID:45490

LALA20

@ szuja

" Niebezpieczne związki ".
Pozdrawiam.

0 0
ID:45493

LALA20

@ peso

Sorry
autor: Robert Stilmark - " Spadkobierca z Kalkuty ".
autor: Janusz Meissner - " Opowieść o korsarzu Janie Martenie ".
autor: ? Polak - " Zły ".
Pozdrawiam.

0 0
ID:45495

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA