Dziś w Warszawie odbyła się wielka manifestacja. I co z...

Dziś w Warszawie odbyła się wielka manifestacja. I co z tego? Czy to coś da? Mam wątpliwości, czy pokojowe manifestacje są w stanie choćby trochę wpłynąć na władzę w Polsce.

12 komentarzy

Ada

Moze w koncu nasi rodacy otrzasna sie i zaczna masywnie glosowac przeciw tej rzadzacej trujacej osmiornicy naszych rzadow.

6 6
ID:45691

ozon

Droga "Ado". Rozumie że nie jesteś zadowolona z rządzących bo i tak do końca nie ma szczego być zadowolonym no ale Twój problem polega na tym że nie wiele umiesz a oczekiwania masz wielkie. Masywna może być np szafa a masowo można zagłosować... u Ciebie to nie jest lapsus niestety bo z treści Twoich wpisów bije wręcz taki prymitywizm myślowy.. sory za szczerość ale z zażenowaniem czytam Twoje wpisy. "Pietreq" jakoś między wierszami odczytuje ,że marzy Ci się rewolucja?Nie idż tą drogą jak mówił pewien klasyk...

6 5
ID:45694

pietreq

@ozon, nie marzy mi się to. Jestem przeciwnikiem jakichkolwiek rewolucji, bo z historii wiadomo, że nie niosą one ze sobą nic dobrego. Są wykorzystywane do przejęcia władzy przez inne elity, nie koniecznie lepsze.
W moim wpisie bardziej chodziło mi o to, że władza oleje tę manifestację tak jak wszystkie poprzednie, bo nie stanowią dla nich zagrożenia, gdyż są pokojowe. Takie manifestacje nie są w stanie na władzy niczego wymusić.

2 0
ID:45699

NEGOCJATOR...

wolałbym mafię sycylijską żeby rządziła niż tuska i pawlaka co biorą nam każdy grosz ciężko zarobiony ! mafia bierze 10 % a Ci z rządu ponad 50 %

5 4
ID:45703

solidarny

Głupsza część solidaruchów.

4 3
ID:45705

dzonny_killer

mi się śmiać chce, kiedy widzę jak pisiory i kiecory manipulują ludem... owszem plusk rządzić nie potrafi, Polska się pogrąża, ale jestem pewien, że Polska kaczasta byłaby w jeszcze gorszym stanie... :p

7 3
ID:45710

ozon

"pietreq" cieszy mnie że nie masz takich marzeń.Manifestacje mają to do siebie że zwracają uwage na problem i tym różnią się od rewolty. Nic nie stanie się więc zaraz jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.Każda elita walczy o władze- różne są tylko instrumenty .Można chodzić na wiele manifestacji ,pisać wiele haseł mniej lub bardziej mądrych ale najważniejsza jest trasa do urny wyborczej i oddzielenie "ziarna od plew". Demagogia ,populizm to właśnie narzędzie do zdobycia upragnionej władzy- koszty poniosą zwykli zjadacze chleba i o tym należy pamiętać . Im więcej rozdawnictwa tym gorzej.

1 3
ID:45713

george best

Na tej manifestacji śli sami nieudacznicy i marudy życiowe.Które ciągle plepczą że jest źle nie ma pracy ten jest zły Smoleńsk to był zamach i takie pierdu pierdu.Nauczyła ich kmuna kraśc i dostawać a teraz nic nie mogą ukraść i dostać to nqarzekają.

6 4
ID:45718

ozon

"george..." ja dodałbym jeszcze że PiS wykorzystuje tęsknote wielu do PRLu- o nawet rym się zrobił haha.Najbardziej śmieszy mnie powołanie pozaparlamentarnego premiera! No nie takiej głupoty to nawet Bareja by nie wymyślił. Jedyny pożytek z tej manifestacji to taki że Platforma wyciągnie wnioski i paru ministrów zmieni no i mając większość pokusi się choćby o zlikwidowanie znienawidzonego NFZ- wszystkie ugrupowania są też na tak.Takimi posunięciami może PiSowi zagrać na nosie .

3 2
ID:45723

?????

@~ozon: chyba miałeś ostatnio ,,bliski kontakt'' z cichym on też takie niezrównoważone opinie wypisuje .

2 7
ID:45733

ozon

"pytajnik" Ciebie to nawet ufoludki ominą wielkim łukiem a tak na marginesie to ciągle jak widać masz bliski kontakt z koleżanką schizą maniakalną i dobrze wam ze sobą co?

2 3
ID:45739

?????

@~ozon: Jeśli masz na myśli koleżankę ....niejaką Kopacz (znamienne nazwisko w kontekście badań na metr głęboko jakie prowadziła(?) w Smoleńsku) to jej ideologia jest mi całkowicie obca -po prostu nie toleruję zakłamamywania rzeczywistości .To taka alergia po czasach komunistycznej propagandy sukcesu .Wtedy przy pustych półkach wmawiano Polakom że są pełne ,teraz prrzy pustych portfelach PO wmawia Polakom że są pełne-choć zadłużenie Polski przekroczyło 90 miliardów..... .

1 1
ID:45748

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA