Straż Miejska Na co komu jest potrzebna? Nic nie robią...

Straż Miejska
Na co komu jest potrzebna?
Nic nie robią tylko jeżdżą,i się czepiają zwykłych i biednych ludzi,jak ktoś źle zaparkuje,jak pali w miejscu publicznym .
Piszę ten post żeby ktoś się tym w końcu zajął,miasto płaci tyle pieniędzy na Straż,mogli by w coś innego zainwestować.
Ile razy widziałem przewrócony śmietnik,który leżał na ulicy i zagrażał ruchu drogowemu,a oni kilka razy przejeżdżali i nic z tym nie zrobili.
Miesiąc temu do mojego znajomego który siedział z kolegą na ławce przy ul.Zielony Rynek,nie byli pijani,wypili po jednym piwie bo był upał,fakt że w miejscu publicznym,Straż Miejska podjechała i powiedzieli że kamery ich widzą i wlepili po 100zł mandatu.Dziś jest niedziela 30 wrzesień,na tej samej ławce od 8 rano siedziało trzech Panów,którzy pili jawnie wódkę,trzymali ją w reku,zachowywali się głośno i wulgarnie i jeszcze załatwiali swoje potrzeby fizjologiczne
w bramie pobliskiej kamienicy.Zgłosiłem ten fakt do Straży Miejskiej,fakt przyjechali szybko po 4 min,zdziwiło mnie to bardzo bo nawet nie wyszli z samochodu,podeszli do nich Ci Panowie pod wpływem alkoholu,i się przywitali bo to byli ich znajomi.Straż odjechała Panowie poszli,i tyle.
A inni muszą za takie coś mandaty płacić.Zadaje sobie pytanie,tego zajścia kamery nie widziały, co to jest?Nic innego jak Układy Układy,a przecież taka Straż powinna być obiektywna,bezstronna.Pozdrawiam

11 komentarzy

Adam

Straz miejska jest od dostarczania pasozytom pieniedzy a nie od pomagania zwyklym obywatelom. Az wstyd, zeby zerowala na podatnikach

13 0
ID:45716

sportowiec

@Tomasz - zadzwoń jeszcze raz , tym razem do komendanta. Sprawa jasna do rozegrania bo teren jest monitorowany. Chyba, że... Twoje pytanie ma sens.

2 0
ID:45717

?????

Straż Miejska niepotrzebna ? A co będzie wtedy robił ,,emeryt- kumyndant''?

6 2
ID:45719

swojak

Nie tylko kumyndant ale kilkunastu emerytowanych policjantów ,obecnie inspektorów ,którzy siedzą w biurach i dope grzeją za dwa razy tyle co strażnik lub policja http://www.wloclawek.info.pl/includes/captcha.phpnt na patrolu.

2 0
ID:45726

?????

@~swojak: To Policja (Milicja?)ma tak niskie ,emerytury że musi dorabiać ? Bidne chłopaki , co widać na parkingu przed ,,kumyndum''.

6 1
ID:45731

george best

Więc powinni zrobić tak masz rentę czy emeryturę 1500 na łapę nie możesz dorabiać .Wszędzie pełno tych siwych na parkingach,w ochronie a młodzi szukają pracy.No i wyjeżdżają a siwole strajkuja bo nie ma kto robić na ich emerytrki.

1 1
ID:45754

prego prego

Emerytowani policjanci w strazy??? komus chyba sie cos pomylilo ale zyjcie w tym przekonaniu!!!

1 1
ID:45773

Tomasz

Sportowiec!
W chwili obecnej przebywam w pracy za granicą,masz z tym racje może powinienem zadzwonić do komendanta,ciekawe co on by zrobił.
Żałuje tylko że nie nagrałem tego na kamerze,wtedy bym zadzwonił do telewizji i bym wszystko pokazał.Może to by poskutkowało,i głowy by poleciały.Pozdro

0 0
ID:45786

swojak

@~prego prego:
Pomyliło to sie tobie .Na dodatek straż pożarna z miejską. Rzeczywiście w straży pożarnej nie ma emeryt ów policyjnych.

0 0
ID:45807

szuja

Najpierw trzeba zlikwidować AG założony przez słupa Lecha W.

0 0
ID:45951

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA