Hołownia bije w biskupów. "Bali się reakcji toruńskiego...

Hołownia bije w biskupów. "Bali się reakcji toruńskiego redemptorysty"Inaczej jaja na boczku.Katole warto zerknąć.

http://rozrywka.dziennik.pl/telewizja/artykuly/405930,szymon-holownia-za-upadek-religia-tv-wini-instytucjonalny-kosciol-w-tym-biskupow.html

30 komentarzy

?????

Ruch ,,Solidarność'' rozsadzono od środka -to już aksjomat .A kto to zrobił ? Ci którzy tak uparcie są za likwidacją IPN i przeciw Rydzykowi .Gdyby rozgłośnia Hołowni spełniła wyznaczone cele....... to czy ITI przestalaby ją finansować ? Odpowiedź jest prosta .

2 8
ID:45730

ozon

...o rudy ,rudy rudy rydz próżne z nim pogwarki....A tu susza i grzybków brak.

1 3
ID:45742

cichyobserwator

@~?????: Rany , Pytajnik - skąd ty znasz takie słowa ? Aksjomat . A ,,to już " to od kiedy tak postanowiłeś ?
U was to wszystko co piszecie to aksjomaty . Od dawna prezes Jarosław , ty oczywiście i jeszcze parę osób na tym forum twierdziliście ,że sieci handlowe w Polsce nie płacą podatków - to w/g was też aksjomat ?. Ja podobno , podając konkretne cyfry pisałem bzdury.
Ciekawi mnie twoja ocena ostatnich danych :
,,Tylko za 2011 r. siedem firm POHiD czyli JMP (Biedronka), Tesco, Auchan, Selgros, Metro (Real, Media Markt, Saturn, Makro), Lidl i Kaufland - zapłaciło łącznie ponad 4 mld zł podatków! Z tego 1,3 mld zł VAT, 600 mln zł CIT. Reszta to PIT, akcyza i ZUS oraz podatek od nieruchomości. 200 mln zł podatku od nieruchomości zasiliło budżety gmin .
http://pieniadze.fakt.pl/Sieci-handlowe-placa-podatki-w-Polsce,artykuly,179601,1.html
Jak brzmi twój aksjomat w tym temacie ?

5 5
ID:45746

?????

@~cichyobserwator: a ile faktycznie powinni zapłacić bez ,,eksportowania '' dochodów za granicę Polski ?

3 7
ID:45747

radio Erewań

@~cichyobserwator: A wiesz ile te hipermarkety przewaliły kasy z Polski??? Te ich 4 mld to promil oprócz cyferek trzeba jeszcze rozumieć, co one znaczą

5 7
ID:45750

cichyobserwator

@~radio Erewań: ????? Czy wy aby na pewno wiecie co mówicie ? Mowa jest o PODATKACH ! Twierdziliście , że ich nie płacą . CO was obchodzą czyjeś dochody .Co was obchodzi statystyczny Kowalski który zarabia i płaci podatki w kraju ale wakacje spędza za granicą i tam wywozi swoje dochody ? Każdy - nawet wy - możecie zrobić z zarobioną kasą co chcecie po zapłaceniu podatków .
Do was już nic nie dociera ? Jak robię zakupy na eBay -u za granicą to w/g was przewalam kasę z Polski .To moja kasa i wara od niej.
radio Erewań - co oznaczają w/g ciebie cyferki oprócz konkretnych liczb ?
Zarabiasz złotówkę - musisz oddać 18 gr . Te 4 mld to jak te twoje 18 gr .
Prosta matematyka się kłania a wy do niej na siłę dorabiacie ideologie .
Podsumowując :
Każda firma działająca w Polsce ,płacąca podatki w Polsce ( i wy Erewań , i wy ???? ) może zrobić z dochodami po zapłaceniu od nich podatku co tylko zechce i tak jest na całym świecie .Kupując samochód za granicą , spędzając wakacje za granicą , robiąc zakupy na eBay- u to w/g was przewalanie kasy za granicę ? Robi tak coraz więcej waszych rodaków więc odwalcie się wreszcie od czyichś dochodów a zajmijcie się wydawaniem swoich .

3 3
ID:45751

george best

Moim zdaniem powinno się opodatkować kościuł .Co tam hipermarkety zobaczcie ile taki księżulek może przytulić pieniążków w jeden miesiąc nie płacąc podatku.

2 5
ID:45753

peso

@~radio Erewań:
"A wiesz ile te hipermarkety przewaliły kasy z Polski???"
Tak z ciekawości spytam ile i w jaki sposób?

W kwestii aksjomatu to idealną definicję podał Kaczyński:
Aksjomat = oczywista, oczywistość.
Czyż nie jest to genialne w swojej prostocie ?

5 2
ID:45755

?????

@~radio Erewań: cichemu tego nie wolno wiedzieć tak jak ,,sekrytorzum'' nie wolno bylo wiedzieć o tym że za darmo polskie artykuły wyjężdżały pociagami ,,przyjaźni '' do ZSRR . Inna opcja ale partyjne metody te same bo ...szkolenoiwcy ci sami - z nocnej zmiany .

2 7
ID:45756

cichyobserwator

@~?????: Jezu ?! Pociągi przyjaznii ? Z jaki ty epoki jesteś ? Co ty bredzisz ? A skund ty wiesz jak jest teraz ? Od prezesa ? To zacietrzewienie już wam rozum odbiera , co ma piernik do tematu ?

3 3
ID:45763

amityr

Halo @~cichyobserwator:
A dla czego na paragonie fiskalnym z supermarketów nie ma pozycji VAT???

2 6
ID:45770

cichyobserwator

@amityr: Nie wiem gdzie ty robisz zakupy ale o ile pamiętam to są trzy pozycje Vat : 23 % , 8 % i 5 % i mam w tej chwili paragon Biedronki ( bo dziś tam byłem ) i mam wyszczególnione wszystkie trzy pozycje Vat - u . Nie mam innych w tej chwili ale w Realu i Tesco też są ( jeżeli pamięć mi nie szwankuje ) pod listą zakupów wyszczególnione Vat -y .

2 2
ID:45775

cichyobserwator

@amityr: Sprawdziłem ! Piszesz bzdury - zarówno Tesco , Real , Biedronka maja na paragonach sprzedaż opodatkowaną z wyszczególnieniem poszczególnych Vat - ów ( zależnych od produktu ) i mają to wszystkie paragony z kas fiskalnych.
Skąd ci się wzięło to pytanie ?

2 2
ID:45776

ozon

Może pomylił z tymi vatami od żarówki? W ferworze walki nawet wirtualnej wszystko możliwe. Ja też mam paragony i jest tam wyszczególniony podatek Vat drogi "amityrze".

3 1
ID:45779

pietreq

Miało być o Hołowni i o tym co powiedział, a wy o marketach.
Zauważyłem, że nie trzymanie się tematu, to typowe na tym forum.
Mam prośbę. Niech każdy z nas postara się troszkę, by to zmienić.
Temat poruszony przez amityra mnie interesuje, bo sam nie mam zdania na ten temat, a chciałbym poznać zdanie innych.

2 0
ID:45780

mistrzcietejriposty

@amityr nie moze sie otrzasnac po plajcie amber gold dlatego plecie bzdury (wtajemniczeni wiedza o czym mowie - mniej ogarnieci cofnijcie forum 6 miesiecy wstecz)
biedak nawet nie umie czytac paragonow z kas fiskalnych no ale coz ... ja nic na to nie poradze

3 0
ID:45783

peso

@amityr:
"Halo @~cichyobserwator:
A dla czego na paragonie fiskalnym z supermarketów nie ma pozycji VAT??? "

Hmmm, zawsze ta pozycja na parogonach fiskalnych była, tez mam przed sobą paragon z Tesco i jest.

Ale może o czymś nie wiemy, więc czy mógłbys Amitrze drogi wklejić tu link do zdjęcia z paragonem fiskalnym z supermarketu bez pozycji VAT, proszę ?

2 0
ID:45784

peso

@~pietreq:
Zwróć uwagę, że sam autor wątku nie trzyma się tematu.

A wracając do głównego wątku, to co do Hołowni mam mieszane uczucia, takie wylewanie brudów i żali na koniec trudno nazwać odejściem z klasą.
Postawa biskupów jakoś mnie nie dziwi, to też ludzie, boją się Ojca Dyrektora i tyle ale to pokazuje kto naprawdę rządzi polskim kościołem, wychodzi na to, że biskupi raczej nie.

2 1
ID:45788

?????

@peso: Zwróć uwagę że Rydzyka boją się głównie darmozjady politykierzy ponieważ może się okazać ze ich propaganda jest już dla owiec niewiarygodna i ....koryto się oddali na niebezpieczną odległość czyli poza zasięg ryjków -i co wtedy . Fachowcy dadza sobie radę ale polityczne miernoty za co będą pasożytować ? Oni bez stołków nie istnieją !!!!!

0 1
ID:45791

peso

@~?????:
Kaczyński czy Ziobro też się boją Ojca Rydzyka.
Przypomnij sobie jak Ojciec Dyrektor publicznie obraził Panią Prezydentową Kaczyńską i jak wtedy z ich strony nie padły żadne słowa krytyki czy potępienia pod adresem Ojca R.
Dla mnie to było zdumiewajace, że Jarosław tak wyczulony na obrażanie jego i członków jego rodziny wtedy nie zareagował, no normalnie spłynęło to po nim jak po przysłowiowej kaczce.

Czy więc wspomniani Kaczyński i Ziobro oraz biskupii polscy też łapią się na Twoją listę "darmozjadów i politykierów" ???

2 1
ID:45799

?????

@peso: Przepraszam , czy ja w swoim wpisie wyłączyłem kogokolwiek z darmozjadow z tej bojącej się grupy ?

0 1
ID:45802

peso

@~?????:
Ok, chciałem mieć pewność w tej kwestii

0 0
ID:45804

ozon

Ale fajnie brzmi: "boją się Rydzyka"!Szkoda że Rydzyk Boga się nie boi i miesza Go do brudnej polityki. Coś wydaje mnie się ,że Opatrzność jak Temida jest ślepa i na tym taki grzybek i jemu podobni bazują . No fakt bo gdyby to Coś istniało to czuliby respekt a tak- hulaj dusza - piekła nie ma!

3 2
ID:45810

?????

@~ozon: ,,brudna polityka ''?-a ty jakie masz łapki ? Popaprane ,czy ZeŚLimaczone ?

0 0
ID:45835

ozon

"pytajnik" - mam złote !

1 0
ID:45842

?????

@~ozon: To z Amber Gold -rodzinną inwestycją długonosego na koszt Polaków też masz coś wspólnego ?

0 3
ID:45851

ozon

Nie jestem pazerny jak mohery więc kapitał pomnażam w inny sposób. A ty sądzisz innych według siebie?

3 0
ID:45860

?????

@~ozon: Tylko wyciagam wnioski z wpisów ,,demokratów'' którym PO wychodzi przy każdym sryknieciu na temat polskiej ,,demokratycznej'' unijnej rzeczywistości .

0 3
ID:45869

ozon

To już może nie wyciągaj bo nie masz czym się szczycić. Do demokracji trzeba dorosnąć a ty i tobie podobni jesteście nadal w powijakach... no cóż każdy przedłuża sobie dzieciństwo jak umie.

2 0
ID:45889

?????

@~ozon: ale to nie jest moja demokracja to demokracja Tuskopodobna tak jak wrób czekoladopodobny i ty sie nia zachwycasz dziecinnie i naiwnie usiłując zaszczepić ten zachwyt innym naiwnym .

0 0
ID:45912

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA