Czy ktoś z Was, Obywatele Włocławka, pamięta jak pisałem...

Czy ktoś z Was, Obywatele Włocławka, pamięta jak pisałem tutaj że MZOZ Włocławski upada, że zwalnia się dobrą kadrę lekarzy, że nowa Pani Prezes doprowadza MZOZ do upadłości swoim nieudolnym zarządzaniem...Czy to ktoś pamięta? Otóż na dzień dzisiejszy MZOZ osiągnął "apogeum zadłużenia", które urosło do olbrzymich kwot przekraczających kwotę 1mln zł. Właśnie włodarze obradują, komu i na jakich zasadach-warunkach "sprzedać" MZOZ, ten MZOZ, który jeszcze pół roku temu został wyremontowany za pieniądze miasta tj podatników, a teraz zostanie sprzedany "za guziki"! Czy dalej tego nikt nie widzi? Idą wybory, myślę, że ludzie podziękują "władzy" za to, na co pozwala !!!

6 komentarzy

asia

wypisujesz bzdury !!! Chyba należałeś do grupy tych pracowników co musieli odejść i dlatego złość cię zżera

14 15
ID:46114

?

Przeciez po to placimy podatki, zeby byly wydane miedzy innymi na leczenie obywateli - podatnikow. Przeciez szpital to nie zaklad produkcyjny a pacjent nie sluzy do robiebnia biznesu. Do czego to doszlo ?

8 6
ID:46118

Raport

Przydał by się prawnik i prokuratura.Zarzut?Niegospodarność lub działanie na niekorzyść majątku miasta i mieszkańców.Dziwi mnie że niektórzy doświadczeni mieszkańcy z wiedzą większą niż moja nie pójdą w końcu tego po prostu zgłosić gdzie trzeba.Jest wiele instytucji.Może nie uda się od razu ale z czasem robiąc to coraz częściej ludzie zaczną widzieć pójdą za przykładem i zaczną wspierać...Wszyscy indywidualnie musimy pomyśleć jak wyjść z tego błędnego koła bo w innym wypadku wielu ludzi będzie miało zmarnowane życie.A tak być nie powinno.

4 2
ID:46129

Sporowiec

Prokuratura - super! A czy radni nie zgłosili tamże max przewały na t. zw. "strefie"? A czy nie zgłosili max przewały na bulwarach? A MZOZ? Nie znam faktów, nie znam danych, ale kłania się sesja z poprzedniej kadencji, gdzie prezesi mięli przedstawić stan spółek. Żaden nie przyszedł bo dostali zakaz od Pałuckiego. Teraz czkawka. Dla scisłości - w MZOZ jest inny prezes, bo poprzedni z partyjnego nadania PSL poszedł rozwalić PKS.

0 1
ID:46142

do laguny

Drogi Stanisławie bardzo rzadko zabierasz głos na tym portalu, a jak już to zrobisz to piszesz ciągle na jeden temat-czyli MZOZ. Mam dla Ciebie propozycję abyś zajął się też innymi zakładami we Włocławku np. tym że PKS upada, pogotowie niedługo zacznie zwalniać ludzi, szpital na Barskiej pracuje tak jak pracuje....itd

1 0
ID:46163

?????

@~do laguny: Szpital na Barskiej ? Ta suprnowoczesna placówka medyczna dla kolegów z NFZ i cwierćetatowców ci się nie podoba ?

1 0
ID:46169

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA