Ciekawe co na to napisze partyjno propagandowy duet komiczny...

Ciekawe co na to napisze partyjno propagandowy duet komiczny -cichy-ozon - http://biznes.onet.pl/norweski-raj-kusi-polakow-wysokimi-zarobkami,18563,5303144,1,news-detal - znowu będa zamydlać że to kłamsto ? Przyponme tylko ze brat po wyjeźdźie do Włoch pracując legalnie zarabia 14Euro na godzinę ,Włoch za tą samą prace dostaje 20 Euro na godzine i protestuje że mało .A co maja napisać biedaczki-polaczki tyrający na umowach śmieciowych w ,,wolnej'' Polsce na Tuska za 2 Euro na godzinę ?

23 komentarze

Prorozwojowy_wlocek

Ostatni, który wyjedzie z tego badziewnego kraiku zgasi światło! Połowa mojej rodziny jest za granicą i nigdy tu nie wrócą no chyba, że na starość z europejskimi emeryturami. Ja byłem na tyle głupi, że chciałem zostać i mieć biznes tutaj. Jeszcze trochę i w Polsce zostaną tylko urzędasy i niech wtedy sami na siebie zarabiają!!!

18 6
ID:47046

Używany laptop

Prorozwojowy - a jak ten kraj miał się bogacić jak np. niektórzy sprzedający używane laptopy wgrywali na nie "przy okazji" pirackie oprogramowanie tym samym okradając państwo (podatki) i twórców oprogramowania (prawa autorskie).

6 11
ID:47050

ozon

Nie wiem co napisze "cichy" ale wiem co napisze ja.461 chyba posłów ustanawia prawo i to od 22 lat - bądż precyzyjny w swoich ocenach. Chyba właśnie Lech Kaczyński specjalista od prawa pracy wespół -zespół maczał w tym palce?!Radze poczytać o byłej partii tych panów Porozumienie Centrum to się nazywało ,poczytaj ich program. stenogramy z głosowań w tym czasie a także wypowiedzi tak bliżniaków jak i np pana Glapińskiego..... z powietrza to grypa się tylko bierze kolego .I jeszcze coś "polaczkiem" to możesz nazywać siebie

9 9
ID:47051

Prorozwojowy_wlocek

@~Używany laptop: No cóż jest ponoć od tego policja!!! Tak samo jak od ścigania nieuczciwych urzędników, zwykłych złodziei i innego szubractwa. I co? Który z urzędników odpowiedział za milionowe przewały??? Ilu sędziów "stalinowskich" siedzi za mordowanie niewinnych Polaków???
Polska to chory kraik i co młodsi uciekają stąd już milionami!!!

14 6
ID:47053

Samanta

To dlatego, że musisz zarobić na siebie i 15 innych, nieznanych Ci nierobów, którym się wszystko należy a w życiu nie zhańbili sie pracą. I to jest właśnie komuna (dzonny- masz swoje pro...)

6 4
ID:47061

Swój

prorozwojowy obniż ceny bo przesadzasz !!!

2 2
ID:47063

cichyobserwator

Napiszę krótko żebyś załapał . Jeżeli sfrustrowani piszą ,, biedaczki-polaczki " albo jak ~Prorozwojowy_wlocek ,, z tego badziewnego kraiku " to ja im bardzo króciutko : W O N ! Nie podoba się to co tu jeszcze robicie ?

Tylko po hemisferektomi mozna porównywać się do Norwegii , gdzie mieszkańców jest niecałe 5 mln ,podczas wojny zginęło około 10 000 tys. obywateli a w Oslo powstał rząd kolaborantów z niesławnym norweskim faszystą Vidkun'em Quisling'iem na czele , dziś jest jednym z najpotężniejszych eksporterów ropy naftowej i gazu ziemnego, zaraz po Arabii Saudyjskiej .
Trzeba być niespełna żeby tego nie widzieć . I tyle .

9 11
ID:47066

?????

@~cichyobserwator: No dobrze ,ale temat był następujący - http://biznes.onet.pl/norweski-raj-kusi-polakow-wysokimi-zarobkami,18563,5303144,1,news-detal ,a ty starym zwyczajem wąchasz kota od ogona . kolaborantów zostaw w spokoju albo pisz o miejscowych kolaborantach z PO .No i uzgodnij ,,prawdziwą wersję '' z ozonem ,bo on zaczyna błądzić w temacie jeszcze bardziej niz ty . Aha , jakbyś jeszcze mógł rozszyfrować ten .... ,,W O N '' -to jakiś nowy odłam platformersów ?A może ,, Wolno Oszukiwac Naród ''?Czy jakiś inny platformeski idiotyzm ? Dotychczas obowiązywało was partyjne hasło ,,nic sie nie stało '' ....to już nieaktualne ?

6 8
ID:47071

Rafał 4

@~cichyobserwator: Sam spadaj dobrze ludzie piszą, że się źle dzieje we Włocławku, tylko przez takich ludzi jak wy, którym nie zależy na tym mieście są marnowane nasze podatki
Pytam, co tu zostanie sami urzędnicy i zagraniczne supermarkety?

5 4
ID:47075

ozon

No ty "pytajniku" moim drogowskazem nie będziesz . Te ciągłe porównania jak to dobrze jest gdzie indziej są dowodem braku waszej wiedzy i totalnej ignorancji. Postawy roszczeniowe rodem z PRLu to wasz znak rozpoznawczy. Utyskiwania ,biadolenia i to opluwanie własnego kraju jest tyleż żałosne co obrzydliwe. Znieść nie możecie ,że epoka "czy się stoi czy się leży" odeszła w zapomnienie i tęsknotka za tym zżera wasze umysły. Wasza dewiza to : tam moja Ojczyzna gdzie mi dobrze" ? Zresztą nikt was tu na siłe nie trzyma- możecie sobie polepszyć .Jak ci mało 250 euro to chętnie dołoże ci "pytajniku" nawet 500....

6 5
ID:47076

?????

@~Rafał 4: Nie tylko -pozostanie cichy i ozon i nadal bedą mydlić oczy pozostałym tu emertom po 80-tce że są w w wieku produkcyjnym i reprodukcyjnym i nie rozumiejąc interesu Polski chca się opiepszać do grobowej deski na państwowym garnuszku. A tyle kont jeszcze trzeba zapełnić w Szwajcarii .

5 7
ID:47083

Prorozwojowy_wlocek

Podsumowując może ktoś podejmie merytoryczną konwersację, Co z tą Polską" albo, dokąd zmierzamy??? Chłopaki ze wschodu i babka z zachodu robi z wami, co chce a wy nawet nie wiecie, co się dzieje??? Uciekło z kraju więcej ludzi niż po II wojnie światowej czy wy w ogóle wyciągacie jakieś z tego wnioski??? Popatrzcie nawet po tym Włocławku tu są sami starcy a szczytem osiągnięć dla młodzieży jest mieć robotę państwową!!! Przed nami kryzys a pieniądze, które miały pójść w przemysł i firmy poszły na pierdoły. Oddaliśmy handel obcym, elektrownie i linie przesyłowe się walą wchodzi pakt klimatyczny!!! W nauce i technologii jesteśmy na poziomie malutkiej Bułgarii i Cypru!!!
Społeczeństwo jest stare i się nie rozmnaża my się po prostu we Włocławku i Polsce zwijamy. I jakie są perspektywy na przyszłość???

5 4
ID:47086

cichyobserwator

@~?????: Do mojego psa mówię wyjdz albo odejdz i rozumie bez problemu.Do takich jak ty ( co o swoich współobywatelach mówi ,, polaczki " ) mówię won .Napisałbym dosadniej ale admin tego nie puści .

4 6
ID:47089

?????

@~cichyobserwator: Stara ruska szkoła ....z ciebie wychodzi . Jak brak argumentów to hamstwo zasępuje każdy argument .Tym samym robisz sobie wizytówkę . Mogę tylko dodać nie ,,won'' tylko odejdź , ale czy ty to zrozumiesz tak jak twój mądrzejszy mniejszy brat ?

1 4
ID:47091

baba jaga

@~ozon: "polaczek"to zdrobnienie od słowa POLAK.A skoro uważasz,że nie jesteś "polaczkiem",to może jesteś niemiaszkiem,żydeczkiem lub ruseczkiem?

3 6
ID:47098

cichyobserwator

@~?????: A jakie argumenty do ciebie dotrą ? Fakty historyczne - NIE ; bo masz swoje własne , dane w konkretnych cyfrach - NIE ; bo masz swoje 250 , cokolwiek z internetu - NIE ; bo masz Onet i reszta ci się nie otwiera .
O rodakach piszesz ,, biedne polaczki " a chamstwo piszesz przez samo >h< .
Ty , wielki patriota ? Wstyd mi ,że takie nieuki od ,, hamstwa " i ,,ekskumacji " i to podobno po studiach ( jacy to musieli być ,, wspaniali " ci twoi wykładowcy ) są na tyle bezczelni żeby jeszcze oceniać innych . Powtórzę jeszcze raz : wstyd mi ,że arogancja i ignorancja wygrywa z rozumem i ma się coraz lepiej co widać coraz częściej po wpisach tobie podobnych na tym forum .

3 3
ID:47103

ozon

A ty "baba jago" poczytaj troszke bo z intelektem słabiutko oj słabiutko.

3 1
ID:47108

?????

@~cichyobserwator: A za swoje pokrętne poglądy ci nie wstyd ? A za to że Polak jest nadal ŻEBRAKIEM EUROPY i dlatego traktowany jest jak ,,polaczek'' ci nie wstyd ? I dlatego nie zabierasz głosu na zasadniczy temat jak ten struś ?http://biznes.onet.pl/norweski-raj-kusi-polakow-wysokimi-zarobkami,18563,5303144,1,news-detal- do tego się odnieś cichy agencie PO -jeśli potrafisz bez wstydu .....

0 3
ID:47117

?????

@~baba jaga: Trzeba dal ozona byc tolerancyjnym on takich niuansów języka polskiego nie ogarnia on jest ,,wielki świat ''... w swojej wyobraźni ..

0 4
ID:47120

baba jaga

Szanowny adminie.Gdzie jest moja odpowiedź niejakiemu "ozonowi"?NIE CENZURUJ wybiórczo moich odpowiedzi,bo NIKOGO,powtarzam,NIKOGO nimi nie obrażam i nie wyrażam się w swoich wypowiedziach wulgarnie,w przeciwieństwie do niektórych piszących.!!!!!!!!Chyba,że masz swoich ulubionych którym wszystko wolno.

2 0
ID:47129

cichyobserwator

@~?????: Jeżeli czujesz się żebrakiem Europy i tylko ,, polaczkiem " to tylko twój psychologiczny problem . Normalni Polacy czują się dobrze na całym Świecie i są traktowani za to co mają do zaoferowania . przykład : Sukces naszych studentów w Nowym Jorku. Polscy studenci trzykrotnie pojawili się na podium w największej olimpiadzie technologicznej świata - Imagine Cup ( http://nt.interia.pl/internet/news-sukces-polskich-studentow-w-nowym-jorku,nId,692197 )
A twój ,,zasadniczy temat " ? Jest tak samo absurdalny jak dyskusja czy kupić Fiata czy Aston Martina . Do głupoty nie da się odnieść.

4 5
ID:47144

?????

@~cichyobserwator: I tu się z toba zgodzę -zwłaszcza po ostanim kilkudnowym wyjeździe .Masz rację ,wszędzie są dobrze traktowani jako ludzie i solidni , fachowi pracownicy .......za wyjątkiem swojego kraju gdzie ,,swój rząd '' legalizuje im żydowskie ŚMIECIOWE UMOWY i zezwala by pracowali za 250EURO!!!!! Czyli za DODATEK SOCJALNY WŁOCHA(!!!!!!!) w ramach dopłaty do czynszu !!! Masz rację twoja niereformowalna bezrozumność nie może być punktem odniesienia .

1 2
ID:47222

cichyobserwator

@~?????: Tak, tak ! Wszystkiemu są winni żydzi , pedaly i cykliści .

Tak twierdzą ci ,, rozumni " bo logika u nich zawsze na pierwszym miejscu.

2 3
ID:47229

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA