Czy to jest możliwe ,żeby w naszym kraju dochodziło do...

Czy to jest możliwe ,żeby w naszym kraju dochodziło do takich absurdalnych sytuacji, że IPN szkoli sędziów. Jaja na boczku? Nie to szczera prawda. Niech dalej będą żywe idee Solidarności i niech je IPN wciela w życiu.
http://www.zbfsop.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=612:ipn-wiczy-sdziow&catid=1:cytujemy&Itemid=33

6 komentarzy

Antoni Strumiłlo

Zlikwidować straż miejską , szkoda pieniędzy na tą formację - od tego jest Policja .

1 1
ID:47800

ozon

Dzieci w szkole podstawowej mają wiedze historyczną ,że nikt tak Polsce nie szkodzi jak sami Polacy. Na przestrzeni dziejów mamy takich przykładów mnóstwo i niestety " nauka nie poszła w nas tylko w las" i Polak cały czas sam sobie brużdzi, . Zero pokory ,zero patriotyzmu zero odpowiedzialności od pokoleń. Zrywy wolnościowe to zbyt mało jeśli zdobyczy tych zrywów się nie szanuje , nie udoskonala i szczucie jednych na drugich rozwala kraj od środka. Jak zwykle "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".Cały czas odbywa się "chocholi taniec na trumnach".

3 0
ID:47803

baba jaga

@~ozon: Popieram cię w tym,co napisałeś ale.Ale nie było by "chocholego tańca na trumnach"gdyby wszystko od samego początku było wyjaśniane uczciwie i RZETELNIE i bez niedomówień.Pozdro.

0 0
ID:47806

ozon

Ja pisząc o "chocholim tańcu" nie mam na myśli Smoleńska tylko czasy walki opozycjonistów z PRL em ,. Ta nasza współczesna wolność jest okupiona śmiercią wielu ludzi ..Był wybór ; walka albo porozumienie . Uważam ,że wybór "okrągłego stołu" był najlepszy z możliwych...Wielu nie docenia tego , .Błędy zawsze będą, ale pora wreszcie zacząć myśleć o przyszłych pokoleniach bo od tzw rozliczeń gospodarczo i ekonomicznie nam Polakom nie przybędzie. Dlatego powtarzam przestańmy tańczyć na grobach tych wcześniejszych i tych bardzo świeżych.Też pozdrawiam"jago"

1 0
ID:47813

baba jaga

@~ozon: Ja również nie mam na myśli tylko Smoleńska.Wczoraj(9.12)był program w telewizorni (HISTORIA PL)na temat Okrągłego Stołu i nie tylko.Dlaczego dopiero teraz dowiadujemy się jak wyglądała prawda Okrągłego Stołu w 1989r. "To jest właśnie owa rzetelność,której brakuje.

0 0
ID:47874

ozon

Widzisz "jago" są fakty historyczne, prawda historyczna no i pamięć też historyczna. Fakt to taki ,że obyło się bez rozlewu krwi- reszta to interpretacja. i przez wiele lat będą odkrywane różne "prawdy" co nie zmieni historycznego faktu prawda?Był Chrzest Polski - był? Pobudki polityczne czy wiara? do tego faktu doprowadziły/ Co było ważniejsze? chęć przyjęcia wiary, miłość do Dobrawki czy polityka- to są interpretacje właśnie a Chrzest jako fakt pozostaje- było to i dodrze i żle..... no tak to w polityce bywa. Jeszcze raz pozdrawiam i cieszmy się ,że nie żyjemy już w PRLu jak może chciałoby jeszcze wielu- o rymnęło mi się...

0 0
ID:47884

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA