i szykuje się nowy problem. Chodzi o wzrost cen papierosów...

i szykuje się nowy problem. Chodzi o wzrost cen papierosów i o normy unijne czyli likwidacje mentolowych i tzw slim a także ujednolicenie opakowań tak by w całej Unii obowiązywała jedna szata graficzna i ostrzeżenia na paczkach. Okazuje się ,że Polska jest na pierwszym miejscu w Europie w produkcji papierosów a na drugim w ilości plantacji tytoniu. Jeśli normy unijne przejdą mnóstwo ludzi straci prace i żródło dochodu.No i co tu zrobić? Palić - nie palić? hamletowskie pytanie. Chce ta Unia dobrze czy daje nam w kość w tej materii?Jak się nie odwrócisz d..... w tyle.Producenci podnoszą alarm ,plantatorzy grożą blokadami. No i gdzie ta racja jest?

17 komentarzy

george best

Paczka W Irlandii około 4,50-7 eurasów .Sam palę ale palę tytoń .Będąc ostatnio w mym ojczystym kraju kupiłem tyton 40 g red& coś tam jakie było moje zdziwienie otwierając tytoń ujrzałem suche siano.Pani w kiosku powiedziała ze to do gilz a do skrętów?Kolego OZON palić ,pić i korzystać z życia .

2 0
ID:48007

peso

Ja tam nie palę ale tylko piję ale dzięki temu widzę świat jakiś taki weselszy ....

2 0
ID:48017

zbuntowany_kaloryfer

Jak przystało na zadeklarowanego palacza jestem przeciw jakimkolwiek podwyżkom. Już wystarczająco nas, palaczy prześladują. Kiedyś byłem stałym bywalcem pubu Warka, a teraz..? Skoro nie mogę zapalić to niech się gonią. Nie chodzę, bo nie będę wychodził na ulicę z papierosem albo krył się po kiblach jak jakiś szczur. No i lokal stracił klienta, który bez zostawienia jakiejś minimum stówy tygodniowo nie wylazł. Bo zawsze do browarków i żarcie jakieś się wzięło i chipsy i paluszki słone. Ale browarka bez fajki nie ruszę, co to to nie.

4 1
ID:48018

?????

Pierdołowatść(przepraszam za określenie) wpisów ozona jest nie do pobicia .A po powrocie z normalnego kraju tym bardziej razi banalnością by nie powiedzieć ,,pustogłowiem ''. Ludzie (Polacy) zstanawiają się za co kupić karpia na tradycyjne POLSKIE ŚWIĘTA a tu zaozonowany dyskutuje o tytoniu -chyba brak ci wstydu i szacunku do rodaków z ,,zielonej wyspy'' tyrajacych za 250 Euro na tuskomatolskich umowach śmieciowych .Ogarnij się pseudopatrioto choć przed Świętami .

5 6
ID:48021

Johan

~ozon Ilekroć myślę o ludziach głosujących na PO to zaraz przypomina mi się opowieść mojego szkolnego kolegi(chłopaka ze wsi) o jego badaniach nad zachowaniami świń które przeprowadzał w chlewie. Otóż kiedy wchodził do pomieszczenia gdzie znajdowała się świnia w kojcu , ta widząc go podbiegała ochoczo merdając ogonem. On w odpowiedzi na to łoił świnię widłami po grzbiecie a ta z kwikiem uciekała do kąta. Kolega wychodził z chlewa na pół godziny po czym wracał i świnia ponownie radośnie do niego podbiegała by znowu dostać łomot widłami. Za każdym razem zachowywała się tak samo, do skutku nie wyciągając żadnych wniosków. A teraz wierni wyborcy PO spójrzcie w lustro.

4 4
ID:48032

zbuntowany_kaloryfer

Odp###### się od @ozona. Zabierz swoje 250 euro i jedź do Korei Północnej, u nich to będzie fortuna. Starczy Ci na 5 lat życia. A jeżeli będziesz polował na wrony, bezpańskie koty i psy to nawet na dłużej starczy. No, chyba że wrony i koty już dawno temu zjedli - wcale bym się nie zdziwił;)))

6 4
ID:48035

Samanta

~@ kaloryferek: A propos Twojego wpisu- Parę dni temu przeczytałam książkę "Czterdzieste czwarte dziecko" - autor - Tom Rob Smith, o wielkim głodzie na Ukrainie w latach 20-30-tych ub. wieku. Przerażające, ale tak było, jak piszesz w swoim poście.

1 1
ID:48048

LALA20

@ Samanta

Jak powiedziałaś A, to powiedz i B.
W latach czterdziestych ubiegłego wieku, Anglicy też wprowadzili " sztuczny głód "
w Indiach. Zmarło ok. dwóch milionów ludzi.
'

1 1
ID:48055

LALA2020

@ george best

Też palę. Od czasu do czasu palę skręty z holenderskiej czerwonej Amphory.
Jest super, ludzie z mojego otoczenia mówią, " ładnie pachnie, fajny zapach ".
Ale ta przyjemność kosztuje 18,75 euro za 40 gr.
Na co dzień palę hulssen cigaretten, czyli produkcja własna.

2 2
ID:48056

zbuntowany_kaloryfer

To jeszcze tylko brakuje wpisu @@pytajnika i Ady o tym, że ludzie w Polsce z głodu umierają na ulicach. Nie wiem jak Wy, ale ja na konającego z głodu nieszczęśnika nigdy dotąd nie trafiłem.

3 2
ID:48071

Koalicja Moherowa

Grudziądz. Bezdomny szukał jedzenia. Zmarł w kontenerze na starą żywność
Ciało około 60-letniego mężczyzny znaleziono w kontenerze na starą żywność stojącym przy markecie na ul. Nauczycielskiej w Grudziądzu.
Według lekarzy zgon mężczyzny nastąpił z przyczyn naturalnych.

1 0
ID:48082

baba jaga

@~Johan: Bardzo słuszni i dobrze to ująłeś.Opowiastka super.Ale lemingi i tak zanegują twoją wypowiedź jak zresztą inne,które "obrażają wyborców PO.

2 2
ID:48086

ozon

Powrócił "zrzęda Pytajnik" ? no coś podobnego?Mogłeś skorzystać i pozostać w "normalnym kraju"! Dziękuje Ci "zbuntowany" za " obronę" to miłe. Pozostałe tzw napastliwe wpisy pominę milczeniem bowiem tylko tyle są warte.

1 0
ID:48090

LALA20

@ zbuntowany kaloryfer

Witam Cię.
Czy pamiętasz, może oglądałeś ?, przed laty, amerykański film dokumentalny,
składający się z trzech części pt. " Trzy oblicza Ameryki ".
W jednej części tego dokumentu są przedstawione m.in. nowojorskie kanały, a w
nich bezdomni, przyrządzający sobie szczury na grillu.

1 0
ID:48094

zbuntowany_kaloryfer

Najwyraźniej ów bezdomny nie chciał przebywać w schronisku (tam nie można pić ani ćpać), więc sam sobie zgotował taki a nie inny los. A zresztą lepiej być martwym, niż bezdomnym - znaczy według mnie.

1 0
ID:48102

?????

@zbuntowany_kaloryfer: To ty też farbowałeś futro po 89 roku ?

2 1
ID:48103

?????

@~ozon: Ale do twojej wazeliny i mydła na oczy ich porownać się raczej nie da . A co tam w Szwecji słychać ? Wirusy partyjne PO już się zawiązały ? Vincenta nie proszą o przewietrzenie kieszeni podatnikom szwedzkim -jak w ,,wolnej'' Polsce to robi ?

1 1
ID:48121

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA