Zacytowane z WP - Moja FUNDACJA AUTORYTETÓW: Bartosz...

Zacytowane z WP - Moja FUNDACJA AUTORYTETÓW: Bartosz Węglarczyk wnuk jednego z największych stalinowskich zbrodniarzy, osobiście torturującego bohaterów z NSZ, WIN i AK [chodzi o osławionego Józefa Światłę ] 18.00 TVP2 Panorama â prowadzi Hanna Lis â córka kanalii z okresu stanu wojennego [Waldemar Kedaj ]. Czy wiele się zmieniło od tamtych czasów? 19.30 TVP1 Wiadomości prowadzi Piotr Kraśko â wnuk jednego z czołowych komunistycznych cenzorów [Wincentego Kraśki - admin], syn PRLowskiego ministra ds wyznań [Nie wiem, czy nie zaszła pomyłka: Tadeusz Kraśko, ojciec Piotra, jest dziennikarzem ]. 20.00 TVN24 â Kropka nad i prowadzi Monika Olejnik zootechnik - córka funkcjonariusza SB [Tadeusza Olejnika ], konfident służb PRL, pseudonim Stokrotka. 21.30 TVN Kuchenne rewolucje â prowadzi Magda Gessler córka PRL-owskiego dziennikarza i agenta SB [Mirosława Ikonowicza ]. .21.40 TVP2 Tomasz Lis na żywo â syn wysokiego OFICERA Ludowego Wojska Polskiego . 22.00 TVN24 Szkło kontaktowe prowadzi Grzegorz Miecugow syn stalinowskiego dziennikarza znanego z podpisania się pod Apelem krakowskim [Bruno Miecugow ] 22.30 TVN Kuba Wojewódzki Show syn funkcjonariusza SB i PRL-owskiego prokuratora [Bogusława Wojewódzkiego ] Życzymy przyjemnego odbioru ! Zakładamy, że oni robią kariery we wszystkich miastach i miejscowościach. Komuchów i ubeków trochę jednak było i oni nie zniknęli, ale dzięki -okrągłemu stołowi- zmienili książeczki partyjne na czekowe. Dlatego zachęcamy: piszmy o nich. My nie uważamy, że dzieci odpowiadają za czyny rodziców, ale jeżeli korzystali (a skorzystali) z tak niegodziwie zgromadzonych dóbr, to jest to już ich odpowiedzialność!!!

12 komentarzy

solidarny

@~######$
A co ma piorun do wiatraka. Chyba ,że taki ciumok stanie koło niego w czasie burzy. Myślę ,że na pewno za ciebie, twoi potomkowie też będą się wstydzić.Naprawdę nie rozumiem jak tak można! Wiocha jesteś

8 6
ID:48636

szopka

Pozostaje ci więc jedynie radio Marji, które swoje pierwsze nadajniki stawiało w Rosji i gdzie nie usłyszysz złego słowa o Putinie. No i jeszcze sekta niejakiego Kalksteina, syna AKowca, który został obdarowany willą na Zoliborzu przez Bieruta i dzielnej sanitariuszki, która została komunistyczną cenzorką.

3 4
ID:48641

omo

popieram wpis,jesteśmy stadem baranów albo owieczek, a tyko wiocha zaprzecza takie wpisy ,,solidarny,, pytam znasz historię Polski , nie pytam

4 2
ID:48648

sportowiec

@ ####### w PRL dzieci sanacyjnych oficerów, żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na zachodzie itpnie mogły studiować, a rodziny tych osób przeżywały gehenne przesłuchań i inwigilacji. Nadal chcesz PRL-u?

1 1
ID:48649

ozon

Ojej to co myśleć o Papieżu??

1 1
ID:48657

?????

@~sportowiec: On ma takie pojecie o ,,aparacie w PRL '' jak jego pies o księżycu -jak zobaczy to wyje ......ale dlaczego wyje tego nie wie .

1 2
ID:48661

solidarny

@~omo:
Że jak ,że co ,sformułuj pytanie. Zdaje się ,że ty nie musisz się bać o swoich przodków! Wszyscy w czworakach u jaśnie pana robili. Hahaha

2 2
ID:48665

LALA2020

" Przesiewanie " najnowszej historii Polski, można porównać do przesiewania
miki { minerał } . A wiadomo, mika była złotem głupców.
Trzeba było za to się brać zaraz po 89 roku.
Obnażać, piętnować i dyskredytować, oraz skazywać.
PYTAM, czy wściekłe, a zarazem śmieszne brytany zapomniały o -
Głównej Komisji Badania Zbrodni Hitlerowskich w Polsce ?
I.P.N., to szarlataneria, nieuki. Niewiele ci ludzie mają wspólnego z prawem.

P.S. Czy od samego mieszania herbata jest słodka?, w ich przypadku, tak.

2 1
ID:48676

omo

piszcie,tożsamość narodowa Polaków zniewolona od wieków, historia usuwana z liceum,prawda taka,że za rządów cara Polacy mogli swobodnie podróżować,teraz takom możliwość daje nam Unia,a USA sprawca II wojny światowej łaskawie daje nam wizy

1 4
ID:48687

ozon

O nie! To jakiś "sen wariata" . Moja nauczycielka historii już nie żyje i reklamacji nie mogę wnosić co do informacji jakie mi przekazała no ale aż tak "niedouczona" nie była by wprowadzać mnie i innych w błąd co do sprawcy IIwojny światowej no i te swobody za cara? Uszczypnąłem się- czuję więc żyje...

2 0
ID:48690

?????

@~ozon: A czego ,,światowca -ozona '' nauczyła o Katyniu ?

0 2
ID:48700

LALA20

@ omo

Podejrzewam że boli Cię ... i pół zęba.

3 0
ID:48702

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA