Ten który wydał wyrok na ordynatora, który niby miał...

Ten który wydał wyrok na ordynatora, który niby miał brać łapówki za zabiegi, nie potrafi się wysłowić w ojczystym języku polskim. Czy branie < PINIĘDZY > jest przestępstwem? Czy to p....? czy PiSowiec....Bo jednym i drugim śmierdzi.....A napewno skrajnym prawicowcem...

14 komentarzy

Johan

Moim zdaniem to porażką wymiaru sprawiedliwości 0ceń sam http://antykorupcja.gov.pl/portal/ak/47/63/Co_to_jest_korupcja.htmlsam

3 3
ID:48695

?????

Łapówki zostały udowodnione , gazik w sercu pacjenta również wiec ......

9 4
ID:48697

wyborca

Sąd w w/w sprawie wydał wyrok skazujący , więc "Oczytany" o co Ci chodzi ? Chcesz zawracać Wisłę kijem ?

2 1
ID:48725

sportowiec

Łapownictwo wśród lekarzy wyższych szczebli (ordynatorów itp) jest kolosalne. Ich samorząd służy wyłącznie do samoobrony, kompletnie nie próbując oczyścić środowiska z czarnych owiec. Dobrze sie stało, że zapadł wyrok za branie łapówek. źle sie dzieje, że wielu dziennikarzy i niektórzy politycy, dyskusję próbują kierować na tory o złym filmie z aresztowania.

2 0
ID:48731

?????

@~sportowiec: Oni PO prostu realizują wytyczne jakie postawiło im ostatnie plenum PO ....

1 1
ID:48735

Johan

@~wyborca: . Mowa sędziego przypominała jako żywo kompilację mów końcowych prokuratora i obrońcy. Pierwsza cześć chrząkania, którą obliczyłem na jakieś trzy czwarte zmarnowanego czasu, wybrzmiała pełnym oskarżeniem CBA i żeby było całkiem zabawnie, pierwszy raz słyszałem jak sędzia sadzi takie kwiatki: przerażający obraz, przesłuchania z końca lat czterdziestych, stalinowskie metody, marny reżyser CBA, zmanipulowane dowody i tym podobne wpisy internetowe. Pofolgował sobie pan sędzia niczym poseł Niesiołowski i ten z tą facjatą jak z okładki pitawalu jakże mu Olszewski, o ile mnie pamięć do twarzy nie zawodzi.

Właśnie takie instynktowne skojarzenie naprowadziło mnie na właściwy trop i posadziło twardo na ziemi, nim jednak zdradzę sedno, dołożę jedną czwartą do wcześniejszych trzech czwartych. Proponuje sprawiedliwie na pół podzielić ćwierć i dalej przydzielam jedną ósmą mowie obrończej. Pan sędzia posłał sporo ciepłych słów pod adresem Pana Oskarżonego, pogratulował ładu i porządku, wprowadzenia zachodnich metod organizacji, przestrzegania reguł sztuki medycznej i dyscyplinowania rozwydrzonych pracowników. Dopiero na samym końcu padło uzasadnienie wyroku, króciutkie na jedną ósmą obliczone. Dowiedzieliśmy się, że pomimo wszystkich zasług doktora i wszystkich stalinowskich metod reżyserów z CBA, jednak Pan Oskarżony przyjął parę złotych, flaszek i zegarków nie licząc. Wydawałoby się i to nawet starym wyjadaczom, że tak pięknego, obiektywnego i sprawiedliwego wyroku jeszcze Polska nie słyszała. No i to jest to nieszczęsne sedno. Dokładnie tak się miało wydawać i dokładnie taki, anonimowy, nieudolnie egzaltowany sędzia był do tej roboty potrzebny. Żaden poważny sędzia nie został naruszony, powagi sądu to już od czasów stalinowskich nikt nie oczekuje. Wszystkie wilki wyszły syte, owiec nikt nie policzył majstersztyk. I tylko tak się szczęśliwie składa, że doświadczony coraz to nowymi okolicznościami prawnymi, przerabianymi na własnej dupie, wyrobiłem w sobie coś w rodzaju instynktu, bo już nawet myślenie nie jest mi w podobnych sytuacjach potrzebne. Pan sędzia powiada barokowo, że stalinowskie metody zatrzymania i przesłuchania, a mnie instynkt daje kopa zażalenie na formę zatrzymania i przesłuchania. Gdzie jest? Kto złożył? Pan G.? Pan obrońca G.? Jeśli takowego nie było, to się pytam co to konia, przepraszam, sędziego obchodzi?

Prawo to inny świat, tutaj musi być kwit, procedura, potwierdzenia w materiale dowodowym i tylko szczęśliwy frajer, który nie miał z tym do czynienia uwierzy, że sędzia popisuje się w trakcie procesu taką wzmożoną empatią. Przerażający obraz? Konkretnie o jaką procedurę chodzi, jakie prawo zostało naruszone, które paragrafy z dowolnego kodeksu złamano na przerażonych oczach sędziego? W sądzie nie ma paplaniny, w sądzie są czyny i zamiary udowodnione, bądź też oddalone jako bezpodstawne. Marny reżyser, zmanipulowane dowody, dajcie spokój ludzie, tak sobie może chrząkać pod nosem ten czy ów frustrat na forum. Sędzia ogłasza wszem wobec o popełnionych przestępstwach i nie informuje jakie kroki w związku z tym zamierza podjąć? Nie w kij dmuchał taki prezent od sędziego, przecież to wyłożona na tacy podstawa do unieważnienia przynajmniej części dowodów, ale jakoś nie widziałem entuzjazmu obrońcy Pana Oskarżonego może potratował dary losy jako spisaną i wygraną apelację. Dziwny jak cholera ten proces, ale jeśli ktoś chciałby mi dobrze żyć, to niech z łaski swojej życzy mi takiego sędziego na wszystkich procesach o znieważenie Panów Pokrzywdzonych. Piękny sąd i sędzia cudowny, usłyszeć taką sentencję wyroku, przy wyroku skazującym, to jak doznać orgazmu tuż przed lekkim zawałem serca. Odegrał się teatrzyk zaspokajający gusta bardzo szerokiego widza, łapówek dawać nie wolno, Pan Oskarżony nie jest taki zły, fajny jest, ale to CBA z czasów stalinowskich, moi państwo, budzi przerażenie.

2 1
ID:48739

Oczytany

~????? jak widzę nie czytasz dokładnie. Chodzi mi o rynsztokową wypowiedź, użycia słowa< piniędzy>. Winno być " PIENIĘDZY ". Oszołomie jeden.. :)

3 2
ID:48743

omo

i znów temat zastępczy,prawo w Polsce nie działa,winny jest tylko ten kto nie zapłacił podatku w ustawowym terminie ,sędzia,prokurator j.w., tylko tomy akt papierków,sędzia taki po 2 latach pracy może przejść na emeryturę,.

2 0
ID:48751

Koalicja Moherowa

@~Johan: a to sędzia dał plamę ,jak ubolewał że przesłuchiwano w nocy a co sąd i policja zrobiła?Przypomnijmy sobie wydarzenie sprzed dwóch miesięcy "Kobieta została zatrzymana, bo nie zapłaciła 2,3 tys. zł grzywny. Jej małą córeczkę i syna policja wyrwała ze snu i zawiozła do pogotowia opiekuńczego. Policjanci tłumaczą, że działali na polecenie sądu i nie popełnili błędu." Jednak teraz głównym wydarzeniem będzie obrót sytuacji iż materiały dodowode były fałszowane z powodu jednego momentu z aresztowania, jednak mysląc logicznie jakie znaczenie ma moment aresztowania w materiale dowodowym - żadne

2 1
ID:48755

?????

@~Oczytany: a z jednostronnym traktowaniem sprawy przez ,,niezaleznych dziennikarzy '' zgzdzasz się ,,oszołomie ''?

2 3
ID:48773

LALA20

@ ?????

" Gościu ", przeginasz.

2 2
ID:48787

?????

@~LALA20: ,,gościu '' owszem ,ale nie dla LAL ...takich jak ty .

2 2
ID:48803

Moher

@~Koalicja Moherowa: Sędzia Igor Tuleya dostał zakaz publicznego wypowiadania się na temat wyroku ws. dr. Mirosława G. Tuleya osobiście poinformował o tym TVP Info. Dodał, że został wezwany do swojego przełożonego.

1 1
ID:48815

?????

@~Moher: To zupełnie jak ten prokurator z Gdańska ...który chciał sie podlizać Tskiewiczowi ...To teraz taki ,,niezawisły zwyczaj w niezawisłych sądach '' ?

1 2
ID:48821

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA