OGŁASZAM telewizję WC2.. najbardziej stronniczą telewizją...

OGŁASZAM telewizję WC2.. najbardziej stronniczą telewizją na świecie, treści anty - Pałucki i wniebogłosy wychwalające radnych Chmielewskiego, Borowiak, Bieńkowskiego i innych tylko z PiS i PO to jakaś farsa. ŻENDA - liczyłem na choć 1% bezstronności, ale się niestety zawiodłem!!! Dobrze, że ludzie potrafią sami myśleć, czego dowodem były ostatnie z 2010 r. wybory samorządowe w naszym mieście - wyjątkowo nie tak się ułożyły jak by chcieli "redaktorki" z WC...

35 komentarzy

Radio_Moskwa

Oglądaj tą drugą obiektywną gdzie tyle reklam spółek miejskich jest zamieszczanych:)!

19 13
ID:48732

ktosssss

Lekki offtopic, ale czy nie jest czasami tak, że do telewizji powinny być zatrudniane dziennikarki z choć minimalną ilością urody? Czy w naszym mieście mało jest ładnych, młodych dziewczyn po dziennikarstwie? Ładna dziennikarka to wizytówka telewizji, gdzie wygląd ma ogromne znaczenie. Wc chyba o tym zapomniała.

15 8
ID:48741

Oczytany

Nie musisz ogłaszać. Przecież to PiSowsko-Rydzykowy kanał...Nic dodać...ni ująć...

18 15
ID:48742

świnka Pepa

Ja z kolei, oglądając TVkuj... mam wrażenie że uczestniczę w jednej wielkiej akcji pt. Pan Pałucki wielkim człowiekiem jest. A wszystko, czego się tknie, zmienia się w złoto. O bezstronności tam mowy również nie ma. W CW za to, mimo dość żenującego poziomu redaktorów, nieraz pokazywano olewczy stosunek władzy do reszty społeczeństwa. Z obu tych pseudotelewizyjek wolę stanowczo CW.

21 13
ID:48746

Swój

to nie jest telewizja tylko dla nawiedzonych beretów

9 10
ID:48748

piwosz

Boże ,żeby te redahtorki były takie jak w prawdziwej telewizji.

9 12
ID:48749

do kamila

Skoro jest tak dobrze jak piszesz to czemu w naszym mieście zamykane są miejsca pracy!? a bezrobocie nie spada, może cię to zdziwi ale rośnie, sięga już 20%.... tak twój prezydent z ramienia partii SLD rządzi i dzieli w naszym pięknym mieście ....

18 9
ID:48752

:)))))))

Ja tam widziałam z ruchu palikota, lebiedzińskiego który nie wiem co dokładnie teraz reprezentuje ale na pewno nie te dwie opcje. Widziałam też niezbyt miłą wypowiedz prezydenta, radny z sld taki szpakowaty też się udzialał. Nie sądze kamilu żebyś miał racje. Poza tym skrót z sesji rady miasta który u nich widziałam to sld w tej radzie reprezentuje tragiczny poziom brak słów na ich zachowanie, a tamci sprawiają wrażenie sympatycznych. Co do wyborów to kamilu na pewno wynik bedzie inny.

13 7
ID:48754

Do :)))))

To , co oglądałeś, ten skrót obrad Rady Miasta dobitnie świadczy o jednostronnym przekazywaniu informacji właśnie! PiS i PO piękni, elokwentni, mądrze zadający pytania i ..... zmontowany materiał tak aby zmanipulować opinię, że "lewa" strona nic nie potrafi, żadnych merytorycznych odpowiedzi - a były takie itd

8 8
ID:48757

Troy

Precz z czerwona i czarna zaraza

11 5
ID:48758

abcde

Panie "dziennikarki" chyba zaczęły minusować wszystkie posty w tym temacie.

9 6
ID:48762

LALA20

@ Troy

A gdzie " ogonki "?.

2 3
ID:48763

wyborca

To nie panie dziennikarki "minusują " niektóre wypowiedzi lewackie , a prawdziwi normalni wyborcy którzy widzą co się w tym mieście dzieje "dobrego". Byłem na święta Bożego Narodzenia w mieście o połowę mniejszym na naszego . Co za przepiękny wystój ulic, na osiedlach pięknie postrojone choinki , aż chciało się tam zostać dłużej . Zachęcam kiedyś do odwiedzenia miejscowości położonych na Mazurach właśnie w tym czasie .
A jak było we Włocku... szaro, buro . Tak jakby w tym mieście już ostatni zgasił światło .
To są fakty panowie i panie zawracający Wisłę kijem ....

14 3
ID:48765

yelcyn

tvk wszystko małpuje najpierw sondy teraz program z anwilem. jeszcze pewnie kolor foteli zmienią hehe

14 2
ID:48766

równia pochyła

bo w k nie został już po prostu nikt myślący, nikt mający jakieś pomysły, nie ma tam już nikogo, kto by to pociągnął, niestety. Pasjonatów wyrzucono jakiś czas temu, nałapano przypadkowych przydupasków bez własnego zdania i bez umiejętności. Jeszcze niedawno było tam kilku fachowców, którzy za te nędzną pensję dawali z siebie wszystko, a nawet więcej. Teraz natomiast nie został tam kompletnie nikt komu by zależało. Poza tym prawda jest taka, że niestety oprócz 2 kamerzystów (na operatora trzeba mieć kwity drodzy weselnicy, wy ich nie macie) nie został tam kompletnie, ale to kompletnie nikt, kto coś by potrafił. Bo nieudolnie przeczytać kulawy tekst zrobiony z napływających prasówek i przypadkowo posklejać obrazki to już mój 11-stoletni syn potrafi...

tak więc drodzy biznesmeni, nawarzyliście sami sobie tego browara (ech kefi..k czego się dotkniesz to rozp...asz, dziwie się że ktoś cie jeszcze słucha), to teraz go wypijcie... ta druga weszła w idealnym momencie na rynek. 2-3 lata i po k zostanie mgliste, śmieszne wspomnienie.

28 3
ID:48767

FFFF

@~równia pochyła: Pojecia nie masz o czym piszesz. Kef..a już tam nie ma !!!!

2 9
ID:48769

równia pochyła

oczywiście, że nie ma, dziwne, że miałby być (gdzie tak jest napisane?), ale tego bałaganu po nim, to jeszcze długo nie posprzątają...

dużo czasu upłynie, zanim to wróci do normy (o ile w ogóle wróci...)

bez urazy FFFF, ale chciałbyś mieć takie pojęcie o tym temacie, jakie ja mam :)

14 1
ID:48771

?????

A ta ,,kunkuryncyja'' TV jest lepsza ?

3 6
ID:48777

-,-

równia pochyła- racje masz w całej rozciągłości.

10 2
ID:48780

Do Kamila Olaf..

z tego tekstu wynika ,że jesteś osobą niepełnosprawną-niedowidzącą i niedosłyszącą/albo uzależnioną od rządzących poprzez pracę w UM-jak większość popierających/.Na pewno żadna z miejscowych telewizji nie jest w 100% obiektywna,ale wystarczy mieszkać w tym mieście i obejrzeć te skończone lub nadal rozgrzebane pseudo inwestycje,żeby wyrobić własna opinię na temat miejscowej władzy.Ponadto Włocławek od lat nie ma prawdziwego gospodarza-bo brudne śródmieście i niemoc wszystkich służb miejskich /również policji i SM/ to na pewno zła wizytówka dla ewentualnych ,przyszłych inwestorów.
Ktoś już wcześniej napisał,że Pałucki dopiął swego-z Włocławka uczynił Chełmicę.

13 1
ID:48782

tomi

mam nadzieję, że właścicielowi WC 24 :) włączy się w końcu myślenie :) niech się zastanowi chłopak nad swoją przyszłością i tym kim jest pozdrawiam! :)

15 6
ID:48783

klosek

Niestety obie tv sa stronnicze. W normalnej debacie zaprasza się przedstawicieli WSZYSTKICH partii zasiadających w Radzie Miasta, a nie wybranych i cały czas tych samych. To jest problem naszych lokalnych tv bez wyjątku, bardzo daleko im jeszcze do choć odrobiny profesjonalizmu.

17 2
ID:48784

kogut

Nie istnieje obiektywna i rzetelna telewizja. Jednak to co wyprawia CW przyprawia o smutek. Informacje przekazywane są w sposób skrajnie subiektywny, złośliwy, szyderczy i wręcz głupi. Promowanie Wojtkowskiego na prezydenta to strzelanie sobie w kolano - facet bez charyzmy, nudny tak, że słuchać nie można. Po za tym CW zaprasza tylko tych gości na fotele, którzy krytykują prezydenta bez możliwości jakiejkolwiek konfrontacji czy sprawdzenia jak jest naprawdę. Władza we Włocławku często popełnia błędy, ale czepianie się o wszystko to gruba przesada. Poza tym do znudzenia wypowiadają się te same osoby, które mówią ciągle to samo : Chmielewski i ten drugi niezbyt udolny z PO non stop plotą farmazony. Ostatnio porównano władze miasta do pijawek - nie znam sie na etyce dziennikarskiej, ale coś mi się wydaje, że kiedyś za te przegięcia ktoś za to beknie. Jeśli chodzi o TVK to owszem jest to telewizja bardziej pro-rządząca, ale pokazuje wszystkich, a informacje relacjonowane są w sposób nie zawierający skrajnych opinii i bezsensownych komentarzy. Dlatego nie dziwie się, że na mieście porównuje się CW do WC24, ktoś sobie usilnie na te opinie pracuje. Mam tylko nadzieję, że obudzi się w odpowiednim momencie i zrozumie, że współpraca z ludzmi z PO i z PISu nie przyniesie mu glorii i chwały, tylko zawód i gorycz porażki. I tak już na sam koniec - nie przeszkadza mi uroda prezenterek, tylko ich sposób mówienia, nieodpowiednio rozłożony akcent i wręcz seplenienie. Ten fakt też nie podwyższa rangi telewizji, która staje się jeszcze śmieszniejsza.

5 20
ID:48785

diumed

co do urody i seplenienia - akurat w cw jest z tym lepiej, duuuzo lepiej,

mozna gadac co sie chce ale brzydszych niz w kuj nie widziałem nigdzie, w zadnej tv, szcególnie jedna prowadząca...... zero wiedzy, zero umiejętności, zero wyglądu i dykcja jak na apelu w LO. Prezenterka musi miec miłą aparycję, musi być chociaż odrobinę ładna, w końcu jej twarz jest twarzą danej tv, a tu taki klops....

od strony techniczno-wizualnej ze tak powiem duzo lepiej wygląda cw
w kuj. to chyba po znajomosci..

co do opinii - wole skrajne, ale własne opinie, niż gotowe teksty płynące z góry...hehe

16 0
ID:48793

do koguta

Kogut grzebień musisz mieć iście czerwony, upierzenie za to pewnie farbowany blond? Próba obiektywnego ocenienia tvk Ci się nie udała. TVK TO PROPAGANDA SUKCESU SLD! a cw... cóż obnaża to i owo ;) nie w smak to o niektórym.

14 4
ID:48795

Radio_Moskwa

No dobrze, co Pałuckiemu i SLD udało się zrobić we Włocławku przez 6 lat, za co można go naprawdę pochwalić? Jest coś na plus? Nie dla kumpli tylko zwykłych mieszkańców, co składają się na te wydawane pieniądze?

10 3
ID:48797

peso

Zastanawiam się nad sensem powyższej dyskusji.
Przecież jak komuś nie odpowiada dana stacja TV to zawsze może zmienić kanał lub wyłączyć odbiornik.
Ja nie oglądam, żadnej z lokalnych telewizji i nie odczuwam z tego powodu żadnego braku.

10 7
ID:48804

komuszek

Jak się zaprasza np Chmiela to i powinien być Kuku. W tedy audycja byłaby ciekawa.

5 8
ID:48806

?????

@peso: I tu sie zgadzam -ja zastanawiam się nad całkowitym usunieciem tego pudła z mieszkania - ,,ryż czy ziemniaki '' Pokraśko w kolejnym dennym wywiadzie ,albo ,,zabili go i uciekł już przestały mnie interesować ....

7 0
ID:48809

exPERTH

Zaraz zaraz! jedna dokarmiana z pieniedzy podatników a druga na własnym rozrachunku? Obie prywatne? Czy tu nie ma ludzi myślących? Ja na miejscu tej tłamszonej to bym prezydentowi do domu wlazł z kamerą i coś znalazł żeby skończyć taki proceder! Jak wy tu żyjecie! jak w feudalizmie chłopi pańszczyźniani! JUŻ POLUBIŁEM WC2!

11 3
ID:48812

opekkk

@peso: Zastanawiam się nad sensem twojego postu. Przecież jeżeli nie odpowiada ci temat dyskusji to zawsze możesz nie czytać i wyłączyć komputer.

8 2
ID:48816

peso

@~opekkk:

Masz absolutna rację, zawszę mogę przeczytać coś innego niż ten wątek. Daję więc Ci swojego plusika.

Natomiast trochę rozwinę swoją myśl.
Według mnie żadna prywatna TV nie przetrwa bez widzów, bo tylko posiadanie znaczącej widowni daje szanse na wpywy z reklam i tym samy zapewnienie stacji podstaw egzystencji. Oczywiście są wyjątk, patrz stacja z Torunia.
Tak więc jeśli widzowie masowo odwrócą się od dane stacji to jest to najskuteczniejsze narzędzie wywarcia na nią wpływu.

Oczywiście masz prawo mieć inne zdanie.

Pozdrawiam

4 1
ID:48818

omo

moze ktoś z internautów uświadomi mnie kto jest właścicielem CW Włocławek

2 2
ID:48829

Samanta

Szop Pracz.

1 0
ID:48847

co za ludzie

poszukaj se w necie łosiu...

3 1
ID:48850

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA