Szczuka wczoraj w TV oburzyła się na Terlikowkiego, który...

Szczuka wczoraj w TV oburzyła się na Terlikowkiego, który zapytał się o to czy Poseł/anka Grodzki/a jest kobietą czy mężczyzną wg Szczuki. I co biedna Kazimiera nie wiedziała co odpowiedzieć, bo Grodzki/Grodzka urodziła się i umrze mężczyzną, bo to fakt biologiczny i żadne słowne zamienniki niczego nie zmienią! Grodzki/a spłodził/a własne dziecko a nie je urodził/urodziła, miał/a żonę a nie męża itd...! I tu mi nie chodzi konkretnie o tę osobę (Poseł/ankę) ale o fakt, który wpisuje się w akt urodzenia w rubryce płeć - fakt nie do podważenia!!!

13 komentarzy

?????

Ale owce głupie ...stadami do urn zaganiane siano tylko mają w głowach więc może w te durnowate dyskusje uwierzą ? Tak jak uwierzyly w Ambergoldową lichwę finansujacą POlitykierów ....a teraz beeeeeczą ....

1 8
ID:48851

oczytany

~Ministra...a ty, to kto? znasz swoją płeć, swoje miejsce w życiu? A....no tak...ksiunc Cie nauczył ....a Fe....

3 4
ID:48872

do oczytany

Jak jesteś taki mądry to powiedz mi, kim jest Pan/Pani Poseł Grodzka wg Ciebie? I czy to on/ona może decydować o swojej płci czy załatwia to za nas w sposób od nas całkowicie nie zależny biologia? Ja mogę na siebie mówić od dzisiaj, że jestem dinozaurem, tylko czy to zmienia to, że urodziłem się i istnieję jako człowiek? Niektórzy np. że są Napoleonem, Chrystusem czy kim tam tylko zechcą...ale to niczego nie zmienia,tylko akurat ich nikt poważny nie traktuje poważnie. Można mieć zaburzenia na punkcie płciowości ale ktoś kto się urodził kobietą umrze kobietą z biologicznego punktu widzenia. I to nie obraża nikogo, fakt istnienia biologicznego podziału płci nie jest czymś co obraża!

6 2
ID:48878

cichyobserwator

@~do oczytany: Jest taki podział w/g norm medycznych które określają co stworzyła natura :
- debilizm
- imbecylizm
- idiotyzm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Niepe%C5%82nosprawno%C5%9B%C4%87_intelektualna

To jeżeli psychiatrzy decydują kogo do której grupy zaliczyć to nie jest obraza i gdybyś się załapał to pretensji by nie było ? Dlaczego ,, komuś poważnemu " miałoby przeszkadzać jak ktoś chce żyć ? W/g ciebie kto wybrał posłankę Grodzką w wyborach , ci niepoważni ?
Żyj sobie jak chcesz ale pozwól na to też innym i nie oceniaj zbyt łatwo bo ciebie też tak ktoś oceni ( bez obrazy oczywiście)

5 5
ID:48882

do cichyobserwator

Ja odniosłem się do biologii,a nie medycyny-psychitrii, i mi Pan/Pani Grodzka w ogóle nie wadzi, oby w szczęściu żył/a jak najdłużej - chciałbym tylko wiedzieć dlaczego Pani Szczuka nie potrafiła odpowiedzieć wprost, że Poseł/anka był/a i jest mężczyzną a w wyniku zaburzenia płciowości MENTALNIE (z wszystkimi skutkami) i tylko na ten sposób jest kobietą, to wszystko o co mi chodziło. Prawo pozwala wpisać inną płeć ale biologia nie za półśrodków i kompromisów. Pani Szczuka wobec pytania o płeć Posła/anki była bezradna!

1 0
ID:48898

ozon

Ano z tej prostej przyczyny ,że o nieobecnych nie rozmawia się to taka pierwsza zasada dobrego wychowania co panu Terlikowskiemu nie powinno być obce a jednak jest. Bycie żarliwym katolikiem nie usprawiedliwia zwykłego chamstwa.Powłoka cielesna jest tylko powłoką o tym kim się jest decyduje umysł i w tym wypadku ma to miejsce. Czasami ktoś wygląda jak człowiek a z człowieczeństwem ma mniej wspólnego niż małpa z bananem.

5 2
ID:48908

cichyobserwator

@~do oczytany: Napisałeś : ,, biologia nie za półśrodków i kompromisów." więc wytłumacz mi czym jest hemafrodytyzm ? Czy to biologia ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Obojnactwo
Ozon ładnie ujął sedno sprawy więc na tym mozemy skończyc temat .

3 3
ID:48937

Ucinam temat

"Obojnactwo może wpływać na poczucie płci, jednak zwykle osoby z tym zaburzeniem są zdecydowanie mężczyznami bądź kobietami, pomimo nieprawidłowości i niezgodności anatomicznych w obrębie narządów płciowych". do -ozon: Jeżeli decyduje umysł kim człowiek jest to ja jestem Stalinem albo Paulin Sykut-Jerzyn - to sie zaburzenie osobowoci!!!

1 1
ID:48946

?????

@~cichyobserwator: Taaaaaa- zupełnie jak poseł Beiezdroń ....widać może mają wspólny....język ...? Albo ozon to obojnak ....?

0 3
ID:48961

LALA20

@ ?????

Made in, kto?????????

0 1
ID:48975

cichyobserwator

@~?????: Ktoś widzący świat z poziomu Pantofelka nie powinien zabierać głosu w takim subtelnym temacie . Jeżeli z takiego poziomu właśnie sprawia ci przyjemność szydzenie z innych poprzez przekręcanie nazwiska to mam wrażenie ,że Pantofelek ma większe IQ .

3 4
ID:48980

LALA20

@ cichyobserwator

Pytajnik, nie wie co to jest pantofelek, gdyż nie był na tej lekcji biologii.

2 0
ID:49010

ozon

Masz racje "LaLA20" "pytajnik" obraca się tylko wśród trzody chlewnej- współczuje wieprzowince takiego kompana bo i ona (wieprzowinka) nic nie rozumie z tego ichniego chrumkania

2 0
ID:49029

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA