ostatnio z dobrego źródła usłyszałem że , w naszej...

ostatnio z dobrego źródła usłyszałem że , w naszej straży miejskiej zaczęła się jakaś wojna pracownicy kontra komendant. Podobno idzie o jakies naruszenia prawa, jakies bezpodstawne zwolnienia pracowników pomijając tych którzy sami odchodzą bo brakuje im na życie z pensji. Tak sobie myślę nie mając żadnych z nimi doświadczeń (SM) komander chyba powinień sobie już odpuścić i spocząć na emerycie z MSW a nie dalej pogrążać tą instytucje i tak juz mało popularną w mieście ale pewnie kredyt jeszcze się nie spłacił tyle że, nie moim kosztem bo jak ma się ambicję to niech otworzy sklep z bronia albo sex shop a nie pieniędzmi mieszkańców się ustawia swoją pozycję w mieście bo to juz pachnie prokuratorem a nie tylko zwykłym kolesiostwem. ten znajomy niechcący powiedział że , w/w przyspawał się do swojego stołka (fotela i laptopa) rządzi i nie dzieli tylko obdarowuje lojalnych a czkawka odbija sie miastowym i nie tylko bo trzeba sie wykazać mandatami do budżetu miasta taka to służebna rola wobec lokalnej społeczności. Nie nawołuję do likwidacji SM tylko do pozbycia się reliktów minionej średnio fajnej epoki i niech wreszcie to będzie SM a nie przechowalnia emerytów spadów wszelkiej maści co mają we krwi bycie z zawodu dyrektorem ty czytaj komendantem

5 komentarzy

ozon

...Madalińska rada gada- Gadalińskiej opowiada..."albo ...a język lata .lata jak łopata.."

2 3
ID:49137

kim ja jestem

Po części to jest prawdą ,w straży pracuje 52 osoby z czego tylko ok.30 jest na mieście .Prawie większość która rządzi ma po dwie pensje i to nie małe bo są to byli policjanci albo wojskowi.Ludzie zwykli-strażnicy nic nie są winni zarabiają przeważnie najniższe krajowe.Tak więc nasi przełożeni mają nas za durni-zrobili sobie taką drużynę pierścienia.Komendant wraz z zastępcą żądają od bardzo dawna aby karać ludzi mandatami bo radni tego oczekują .Jak była tzw.drogówka to zastępca kazał trzy mandaty dziennie .Osoby które tego nie robią nie są zapisywane na nadgodziny jeśli takie są,albo są zwalniane jak ostatnio po kilku latach pracy bo się umowa skończyła a nie było się tzw.ogrem i nie przynosiło mandatów.To jest marnowanie pieniędzy,wyszkoliło się za podatnika.Poza tym już wielokrotnie była Inspekcja Pracy bo Komendant ma obiekcje na temat dnia na żądanie oraz opieki na dziecko,nawet nie daje się zamieniać -limit 1 raz w miesiącu.Kierowcą którzy źle parkują robione są zdjęcia do tego służyć miał monitoring,ciekawe bo raczej nie ma legalizacji na takie rzeczy. Tak więc czas ruszyć tę górę na stołeczkach z pensją i emeryturą ponad 10 tys.miesięcznie.

4 2
ID:49170

foka

To na co czekacie, sami nie odejdą!

4 3
ID:49173

@@@

Frustraci kąsają. Najwięcej gryzą lenie

3 3
ID:49178

@#@#@#@

Jakis niedoceniany straznik chyba to pisze bo tak szczegolowo wszystko opisuje....hokuspokus czary mary ..powiedzial co wiedzial!!!!!!!!

1 1
ID:49199

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA