Czy nie myslicie, ze urzadzanie akcji harytatywnych to jest...

Czy nie myslicie, ze urzadzanie akcji harytatywnych to jest mydlenie oczu ? Podwyzsza sie ludziom WAT, rujnuje zaklady, likwiduje fundusz zdrowia, podwyzsza oplaty, pomnaza sie polska nedze...

25 komentarzy

peso

Nie "harytatywnych" a charytatywnych
i
nie "WAT" a VAT
:(

5 4
ID:49119

janek z fabianek

a owsiak kase dla siebie trzepie i to dużą

5 4
ID:49122

Zofia

@peso: przepraszam za bledy ortograficzne i dziekuje za korekcje. Faktycznie jezeli "charytas" to dlaczego nie "charytatywne", co do "WAT" to bylam przekonana ze to jest prawidlowe. Ale istota rzeczy dla mnie to jest to, co napisalam poprzednio.

2 1
ID:49124

Mk

Mnie nurtuje coś innego z jednej strony akcje np. WOŚP, a z drugiej niezaspokojone apetyty finansowe lekarzy lub też zła organizacja w placówkach medycznych . Czy prawdą jest, że wolontariuszom WOŚP w dniu 13 stycznia wystawiano mandaty za przejazdy bez biletu w autobusami MPK Włocławek? Jeśli tak to jest niebywały skandal i wstyd na całą Polskę dla Ratusza i tej firmy przewozowej.

3 1
ID:49125

antekbosy

A tymczasem we Francji ........

3 0
ID:49126

ozon

"Zofio" poczytaj na ten temat i nie mieszaj pojęć.A tak przekornie zapytam; czy opłacanie za śluby ,pogrzeby, czy płacenie za msze święte ,modlenie się w kościołach to nie jest mydleniem oczu?Bez opłaty bramy do Nieba są zamknięte?

5 3
ID:49129

piwo$z

Z akcjami charytatywnymi jest jak z dożywianiem dzieci w szkołach. Niektórym jest przykro, że muszą korzystać z czyjejś pomocy (pomijając tych którzy tylko na to czekają) ale nie musiało by im być przykro gdyby nasze wspaniałe państwo dawało pracę na godnych warunkach, zapewniało przyzwoitą opiekę medyczną itd... więc takich akcji nie trzeba by było robić. Nasze państwo nie ma sobie nic do zarzucenia, a nawet pysznie przechwala się dookoła, że podnosimy płace minimalne.... ale tylko po to żeby wydoić więcej na ZUS i inne dziadostwo. W tej chwili nie wierzę już w to, że jakakolwiek decyzja u samej góry jest podejmowana dla dobra obywateli, a wręcz przeciwnie. Nie o taką Polskę walczyli nasi ojcowie, dziadkowie i pradziadowie.

4 1
ID:49130

Moher

@peso: Krytykując kogoś dowartościowujesz się ? daje się zauważyć że chcesz być lepszy od profesora Miodka i Bralczyka.

3 6
ID:49133

Johan

@peso: Podkreślanie własnych zalet. Tylko o siebie zabiegam, gdy wytykam czyjeś wady po to, by zwrócić uwagę na własne zalety. Opowiadam o niepraktyczności kuzyna, by podkreślić własną praktyczność; wyśmiewam ignorancję kolegi, by błysnąć własną wiedzą; potępiam naiwność siostry, by uwydatnić własną bystrość. Wywyższanie się. Bardzo nieczysta jest intencja krytyki, gdy jej motorem jest potrzeba znaczenia, wywyższanie się czyimś kosztem. Ja bym to zrobił lepiej, ja umiem, ty nie umiesz, ja wiem, ty nie wiesz, ja mam prawo ciebie łajać, ty nie masz prawa mi odpowiadać! Trzeba powtórzyć, że zadowolenie krytykującego jest zawsze podejrzane, a im ono jest większe, tym bardziej cierpi krytykowany i tym mniej skuteczna jest sama krytyka.

3 5
ID:49134

baba jaga

@~Johan: Ale peso i tak tego nie zrozumie,bo trudno zrozumieć jeśli patrzy się tylko na czubek własnego nosa.

2 4
ID:49136

Johan

@~Mk: Złoty melon kręci Polaków?-https://www.google.pl/search?q=z%C5%82oty+melon&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

2 2
ID:49139

?????

POlecam POrównanie kwot zebranych przez WOŚP i p Owsiaka do nagród jakie POtajtana koalicja wypłaciła sobie(kolesiostwu partyjnemu -za co ?) na koniec roku -zdziwicie sie bardzo . To tak jakby to co sobie kolesie koalicyjni wypłacili oddać Owsiakowi bez jego zbiórki , tyle że to poszło z NASZYCH PODATKÓW !!!! A co owce na to ? Ciągle Beeeeee i ciągle Meeeeee ?

3 4
ID:49141

ozon

WOSP działa już 21 lat czyli jest o rok "młodsza" od nowej Polski.To co było wówczas w szpitalach a co jest teraz nie podlega dyskusji bo to widać. Nie było wtedy PO nie było PiS byli politycy ci sami co dzisiaj i w tej siermiężnej wtedy Polsce brakowało wszystkiego i Owsiak nie przeszkadzał ba był hołubiony . Co stało się teraz?Murzyn zrobił swoje Murzyn może odejść? Bardzo wybiórczą i krótką pamięć rodacy mają. A co do podatków no to nijaki pan Romaszewski który przez 22 lata żywił się z podatków(poseł, senator) doszedł do wniosku ,że musi godnie żyć i odcina kupony ze swojej opozycyjnej działalności i podatnicy zrzucą się na odszkodowanie za PRL! no to jest moralne, to jest prawe to takie bardzo pisowskie niestety- Romaszewski nosi barwy PiS. To tak wygląda ta "solidarna partia" i przebudzają się właśnie siegając do kieszeni podatników. Jak widać nie partia do której się należy czyni człowieka uczciwym i prawym prawda "pytajnik"?

4 3
ID:49151

?????

@~Johan: Ale ja nie otym ....czy sądzisz że gdyby Owsiak w swojej propagandzie podkreślał to co politykierzy-oszuści powinni robić a czego nie robią to miałby takie poparcie z ich strony ? Pomyśl troche - ta zachłanna partyjna klika popiera go bo on robi to co oni mają w zakresie swoich obowiązków konstytucyjnych -ZAPEWNIENIE POLAKOM BEZPŁATNEJ OPIEKI ZDROWOTBEJ(i tym młodym i tym starym) !!!! A oni OD LAT piepszą głupoty przed kamerami o reformach słuzby zdrowia i...., biorą za to kasę i .....udają że coś robią .Przykład -kolejki do specjalistow , do sanatoriów , do zabiegow specjalistycznych i usprawniających , po leki ratujące życie -a ilu Polaków z tego powodu umiera -takiej statystyki nie wolno prowadzić -bo to teraz nie PO linii .Chyba tych faktów nie kwestionujesz ?

1 4
ID:49160

peso

@~Zofia:
Cieszę się, że nie odebrałaś tego, jako osobisty atak a jedynie zwrócenie uwagi na nieprawidłową pisownię.
Daję Ci plusika od siebie.

@~Moher, @~baba jaga, @~Johan:

Ciekawe, że @~Zofia odebrała to całkowicie odmiennie niż Wy.

Ja nie czerpie satysfakcji z poprawiania innych, ale myślę, że winniśmy dbać o czystość naszego ojczystego języka. Oczywiście w tej kwestii macie prawo uważać odmiennie.

Dlatego to zwróciłem @~Zofii uwagę, choć czego nie zauważyliście, nie napisałem pod jej adresem niczego obraźliwego.

Każdy z nas popełnia błędy a w naszych wpisach internetowych dość łatwo o przysłowiowe literówki. Moje wpisy też nie są od tego wolne. Sztuką jest zaś umieć przyjąć to, że ktoś zwrócił nam uwagę na błąd, docenić to i wykorzystać, aby się poprawić. Dlatego dziś @~Zofia zasłużyła sobie swoim powyższym wpisem na mój szacunek.

@~Zofia chylę czoła

:)

2 1
ID:49164

ozon

Czort swoje i pop swoje....

3 4
ID:49166

Koalicja Moherowa

@peso: Widzisz nie możesz pozbyć się krytykowania ,znowu wymieniasz ~Mohera .babę jagę i Johana ,bo napisali nie po twojej jedynie słusznej myśli .Każdy powinien mieć swoje zdanie.

4 2
ID:49176

peso

@~Koalicja Moherowa:

"Każdy powinien mieć swoje zdanie"

Taaak, a mnie tego prawa odmawiasz ?

A tego, że napisałem do @~Mohera, @~baby jagi i @~Johana:
Oczywiście w tej kwestii macie prawo uważać odmiennie.

To już nie doczytałaś, nieprawdaż ?

No i wskaż proszę jak konkretnie skrytykowałem wymienionych forumowiczów.

Co im konkretnie wytknąłem czy zarzuciłem, bo napisałem jedynie, że zinterpretowali mój wpis odmiennie od @~Zofii.
Twoim zdaniem napisałem nieprawdę ?

0 2
ID:49182

Johan

@peso: Ty mniej mów,oby te twoje słowa zamieniały się w czyny .Mówić, a czynić to jest duża różnica @ peso

2 0
ID:49187

peso

@~Johan:

"Mówić, a czynić to jest duża różnica "

Tak zgadzam się z Tobą.

A co powiesz na taką mądrość:

"Co innego jest złośliwie krytykować i zaczepiać, a co innego poprawiać i błędy prostować, podobnie jak pochwały różnią się od pochlebstw."
autor: Mikołaj Kopernik

Zgadasz się z tym, czy masz odmienne zdanie?

Pozdrawiam

0 1
ID:49191

?????

@peso: zwracam uwagę że słowo ,,czynić'' jest w obecnej POstępowej Polsce zarezerwowane tylko dla klasy POlitycznej .....oni nie robią ,nie działają ,nie wykonują ...oni ,,czynią''!!!!!!, a więc jest to coś tak wyjątkowego , czego zwykły baran(owca)- dostarczyciel podatków nie śmie potrafić ....więc proszę nie zawłaszczać sobie takich słów ......owcza menażerio ...więcej szacunku ...dla wybrańców .

1 1
ID:49197

peso

@~?????:

A witam, witam Waszmości.

Czuję się nieco zakłopotany Twoim wpisem. Bowiem nie ja użyłem owego tak wstrętnego Twojej to osobie słowa "czynić".
Jam Ci jeno powtórzył owo słowo niegodne.

Czyżbyś Waść suponował związki jakoweś Kol @~Johana z ową klasą POlityczną ?????
Nieeee, toć to przecież druh nasz forumowy, to chyba nie możliwe.

0 1
ID:49201

~ sp

Ludziska,wykształceni z dostępem do internetu piszą tu wszelakie opinie,bardzo trafne i nietrafne,nie mnie wypowiadać się w tym temacie.Owsiak z racji wieku "zauważył ludzi starszych,nie dlatego ze sam jest taką osobą z wyliczoną emeryturą przez ZUS 800 zł,ale dlatego że nasze państwo nie radzi sobie z opieką nad ludzmi wymagającymi szczególnej opieki.

0 0
ID:49206

?????

@~~ sp: SPROSTOWANIE - czy to,,państwo '' działa anonimowo ? Czy może poprzez osobników którzy mają imoiona ,nazwiska , ,,letygimancje'' i ,,gęby pełne frazesów'' i.....haratają grubą kasę za POzoranctwo ? I czy jest dziedzina w opiece zdrowotnej dla normalnych zarabiających 250Euro miesiecznie podatników z którą te ,,gęby teatralne '' sobie radzą ? Bo może popełniam staszny błąd i nie dostrzegam ,,owoców '' ich ,,wysiłku '' który z ,,pełnym POswięceniem CZYNIĄ'' ?

1 1
ID:49225

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA