Ostatni hit dla euromatołków -folwark w rozkwicie...

Ostatni hit dla euromatołków -folwark w rozkwicie -http://biznes.onet.pl/unia-kaze-rolnikom-zabawiac-swinie,18490,5400528,1,prasa-detal- PO prostowaniu bananów ,ogórków to kolejny przebój brukselskich ,,elit ..za pieniadze podatników . No i te analogie ...kto w Polsce tak ,,harata w gałe'' ....konkurencja rośnie ...

6 komentarzy

peso

@?????:

A przeczytałeś artykuł do którego link podajesz czy tylko ograniczyłeś się do tytułu?

Tamże:
"Robert Fatyga z Dalechów (woj. świętokrzyskie) hoduje 100 macior i setki prosiaków. O przepisach już słyszał. Ale od lat wie jak dogadzać swoim zwierzakom. Prosiaki jak ludzie, też każdy ma inny charakter. Niektóre faktycznie się nudzą w swoich boksach i wtedy zaczynają między sobą walczyć albo się podgryzać, inne są osowiałe i apatyczne. Każdy kto mieszkał na wsi słyszał o świńskich zabawkach. Rolnicy od lat rzucają prosiakom stare opony, puste butelki plastikowe czy gumowe piłki"

Ja się na chodowli świnek nie znam ale jestem skłonny zaufać Polakowi, fachowcowi od hodowli świń z artykułu na który Ty sam się powołujesz a jak rozumiem Pana Roberta zabawki dla prosiaków mają sens.

Rozumiem jednak, że Ty jako fachowiec od hodowli trzody masz prawo miec własne zdanie.

3 1
ID:49464

cichyobserwator

Ty masz internet i to forum a innym odmawiasz ? Konkurencja nie wzrośnie - przecież im komputerów nie wstawią - dalej będziesz najlepszy .

1 3
ID:49470

peso

@~cichyobserwator: "... przecież im komputerów nie wstawią "

No nie wiem, nie wiem, pierwsze próby już są:
http://cordis.europa.eu/fetch?CALLER=PL_NEWS&ACTION=D&SESSION=&RCN=34307

Co potem to kto wie, kto wie, np. taki świński profil na fejsie. :D

1 1
ID:49471

?????

@peso: Przeczytalem ale to granie w piłkę .....no nie mogę sie oprzeć analogii do ,,haratania w gałę '' świnek z polskiego ...folwarku ...

1 2
ID:49484

peso

@~?????:

Do skojarzeń masz oczywiście prawo

1 0
ID:49487

?????

@peso: Moi koledzy w pracy nawet niektóre świnki z tej wrzuty nazwali ......imionami z Wiejskiej ...oczywiście byłem zbulwersowany ,,tako nieobywatelsko prześmiewczo postawo''...

1 0
ID:49514

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA