Widziałem debatę w lokalnej tv dwóch panów radnych...

Widziałem debatę w lokalnej tv dwóch panów radnych Bieńkowskiego i Hupało. Strasznie blado i agresywnie wypada Bieńkowski przy stonowanym Hupało. Plecie porażające dyrdymały, a już najgorzej wypadł jak się tłumaczył ze swej słynnej wpadki z zamawianiem sali w inkubatorze - nie chciał się przyznać, a potem wpadł w wściekłość i zaczął oskarżać telewizję, wypominać jakieś rzeczy sprzed 3 lat - trochę go to upokorzyło. Ciekawy był też moment jak Hupało powiedział, że Bieńkowski znany jest ze swej ciągłej kontroli i szukania na wszystkich haków, wtedy radny Sławek nie tylko się nie bronił, ale widać było po twarzy, że zdenerwował się i strzelił buraka. Ta debata pokazała, ze mimo dogodnej sytuacji w jakiej znajduje się opozycja, nie ma mowy o żadnej zmianie, bo Bieńkowski nie potrafi sobie nawet poradzić w takiej zwyczajnej rozmowie, a jego "siłą" jest czepialstwo, przerywanie i odmalowany na twarzy grymas niezadowolenia i zdenerwowania. Jeśli Bieńkowski nie poradził sobie z Hupało, to z nikim sobie nie poradzi. Zdanie moje jest zupełnie obiektywne i niech nikt nie doszukuje się w nim jakiś konotacji partyjnych, spółek miejskich czy powiązań z TV - jestem widzem, któremu nie podoba się władza we Włocławku, ale po tym co widzę bałbym się oddać ją w ręce tak niekompetentnych ludzi jak radny Bieńkowski.

25 komentarzy

propaganda

Hupało to za to polityk, buahahah. Spytaj o niego w jego byłej szkole na zazamczu, albo spytaj jego "znajomych" poilityków. Powiedzą ci kilka słów o tym panu. Ten pan publicznie i prywatnie to jak niebo a ziemia.

Kiedys sie taxi jeździło i komórkami handlowało...

20 11
ID:50703

~`do propagandy

Ty masz człowieku fobie na punkcie tego pana. Wpisujesz pod różnymi nikami takie bzdury o nim. Ja nie muszę pytać o niego w poprzedniej szkole, ponieważ osobiście miałam z tym panem do czynienia jak był dyrektorem i uważam, że był bardzo dobrym managerem tej szkoły, a że są osoby niezadowolone to tu ciśnie się powiedzonko " jeszcze się taki nie narodził, któremu by dogodził".A tak na marginesie co ma jeżdżenie na Taxi czy handlowanie komórkami do obecnej sytuacji? Mogę tylko ci na to odpowiedzieć : kiedyś byłeś w podstawówce, a dziś kończysz studia, kiedyś się rodziłeś, dziś umierasz itp.

13 15
ID:50705

sportowiec

Zwracam uwagę, że jeśli tylko w kierunku radnego Hupały padło pytanie o konkret to odpowiadał; "nie znam szczegółów", " przecież tego było dużo, media o tym pisały" i tego typu banialuki w stylu "wicie rozumicie". Super rajca.

16 7
ID:50706

$$$$

Zgadzam się z sylwestrem. Od dłuższego czasu szukam jakichś pozytywnych informacji na temat propozycji opozycji dla naszego miasta i niestety nic nie można znaleźć. To co widać do smarkateria, pieniactwo, czepialstwo i wielka pustka intelektualna oraz niesamowite błądzenie ze względu na brak wiedzy merytorycznej.

10 14
ID:50707

Skrócik

No cóż na krótko:

Hupało: "Mowa nienawiści" trochę mu się nie udało, mowa nienawiści to nie publikowanie tego jak ładnie głosuje SLD za podwyżkami podatków, cen biletów itp, mowa nienawiści to propozycja dosłownego wybicia zębów opozycji

Hupało: Dobre decyzje dla miasta podejmujemy. Jakie? Przykład? Dokładnie nie pamięta jakie, he he, dobre, dobre. Pewnie, że nie pamięta, chciałby żeby od tych podwyżkach z jego ręki jak najszybciej mieszkańcy zapomnieli, szczególnie przy najbliższych wyborach.

Hupało: Funkcja kontrolna, no jak się nie zna uprawnień i celów funkcji radnego to przykro. Ale on jest od "rzundzenia" a nie kontrolowania, przecież kolegów się nie kontroluje, nie wypada.

A więc drogi "Sylwester" (alter ego Monis, Kris itp) chyba Ci się nie udało przedstawić prawdziwego przebiegu tej debaty. A co do akcji oczerniania, TVKUJAWY, wystarczy zobaczyć kto się reklamuje tam, za grubą kasę prawie wszystkie spółki miejskie. Tłumaczyć dalej czy nie?

16 9
ID:50708

radny browarek

Mógł wziąć do pomocy etatowego woźnego CW pana Szyszkę

5 12
ID:50709

propaganda

ja o tym panu wypisuje? hahaha, przytocz coś ode mnie, pierwszy raz sie o nim wypowiedziałem, Jarek, daj spokój...

11 8
ID:50715

Olaf

Radny Hupało niewiele mógł przytoczyć faktów-bo nie pamiętał lub nie przypominał sobie.Za pewne powinien zbadać sobie poziom cholesterolu.

13 7
ID:50719

Hupało przestań...

CYT: "Zdanie moje jest zupełnie obiektywne i niech nikt nie doszukuje się w nim jakiś konotacji partyjnych, spółek miejskich czy powiązań z TV - jestem widzem, któremu nie podoba się władza we Włocławku, ale po tym co widzę bałbym się oddać ją w ręce tak niekompetentnych ludzi"

I TU WŁAŚNIE UDOWODNIŁEŚ, ŻE NIE JESTEŚ ZWYKŁYM WIDZEM, PISZESZ RACZEJ NA ZLECENIE (firmy, partii, urzędu itp, itd). MYSLISZ ZE JESTEŚMY IDIOTAMI? CA CIENKIE TO BYŁO, MUSISZ SIĘ BARDZIEJ WYSILIĆ, ŻEBYŚMY TO ŁYKNĘLI. TO BYŁO SŁABIUTKIE... co do tej żenującej pseudotelewizji - ich nikt nie musi oczerniać, sami wystarczająco to robią. Od nędznych, nędznie i bez pomysłu robionych programów (boże jakie to wszystko dziwne, wręcz nieładne, odpychające) do manipulacji proeseldowskiej i odwracania kota ogonem. Co tam się u nich stało że taka nędza tam? jeszcze kilka lat temu to się dało oglądać, a teraz? Tragedia.

27 8
ID:50720

dżoana

Tysiąc razy lepiej wypadł Bieńkowski. Przecież Hupało tylko się spocił i sapał. Zero konkretów, nie potrafił się odnieść, odszczekać... nic. A Bieniek sypał jak z rękawa. Hupało mimo że jest lubiany to do polityki się nie nadaje, moim zdaniem całkiem poległ. Jego wystąpienie było słabe. Poziom Bieńkowskiego nie porównywalnie wyższy.

17 9
ID:50721

Radio_Moskwa

Łatwo rozpoznać, kto jest, kto wystarczy czerwony kolor twarzyczki i już wiadomo, że jeden z radnych był tym dobrym a drugi niet:) Zobaczcie jak delikatnie i taktownie odnoszą się młodzi zdolni czarujący i oczytani o chłopięcym wyglądzie radni z SLD krzycząc i wymachując swymi smukłymi rączętami jakiejś pani z opozycji. W ogóle ta opozycja jest jakaś taka niewychowana nieoczytana i brak im podstawowego zrozumienia geniuszu naszego, co tu dużo mówiąc wybitnego dotkniętego wręcz boskimi cechami Prezydenta Andrzeja Teodora Pałuckiego. Jego dalekosiężne i jakże natchnione posunięcia w budowaniu wizerunku naszego miasta są ciągle krytykowane przez zawistną i zazdrosna opozycje! Proszę wystarczy zerknąć na stare miasto jak Pięknieje. Wspaniałym posunięciem niemal, że doskonałym było np. sprzedanie Wielkiej kamienicy u zbiegu ulic Tumskiej i 3-go maja. Proszę spójrzcie jak jest pięknie odnowiona i zagospodarowana na Hotel. Cóż niewdzięcznicy mogą w tym widzieć ruinę i mówić, że kupili ją przestępcy, ale ja zaprawdę powiadam wam, że to majstersztyk! Wszak tak trzeba zarządzać miastem by miasto piękniało i pięknieje niektórym wydaje się, że kostka na drogach jest nieładna, ale gwarantuję wam, że tę kostkę polubicie i pokochacie! Będziecie nawet boso biegać po niej i wspominać te dobre czasy jak to genialnie zadłużył nas szacowny Prezydent z SLD Andrzej P.

Mam nadzieję, że to nie była mowa nienawiści i żadna babcia ani mama nie będzie chciała mi wybijać zębów!!!

8 6
ID:50724

St Zaparucha

Możw P Bienkowski nie jest ideałem /ale kto nim jest/ ale widać po jego dzialaniach że zalezy mu na miescie . Co trudno powiedziec o Hupale, slizgaczu dzieki komuchom. A opozycja nie jest od zglaszania propozycji rozwiazań od tego jest Palucki i te otaczające go pieski.

9 8
ID:50726

do skrócik

chyba ten wpis to Pana radnego Sławomira, bo to jego język i jego argumenty, może nie warto się ukrywać, zawsze Pan m.ówi ,że podpisuje się własnym nazwiskiem.

4 5
ID:50727

Oliwia

Przeciez nasi politycy nie maja konkretnych programow. Zadnych propozycji idacych w kierunku polepszenia rynku pracy, sluzby zdrowia, porzadnych szkol zawodowych przygotowujacych mlodziez do zawodow bo juz brakuje fachowcow rozwijania sie miasta, ktorego podstawa jest rowniez transport zbiorowy a nie parkingi z kostka granitowa. Dworzec, ktory powninien byc wizytowka miasta... Szukanie sposobow na obnizenie oplat dla mieszkancow bo do tej pory ciagnie sie z ludzi ile sie da,Zero konretow. Klotnie i wyszukiwanie sensacji to zaden program.

7 2
ID:50731

Dżerry

Bieńkowski wypadł sto razy lepiej - rzeczowy, przytaczał fakty, liczby...Przy nim Hupało wypada blado

8 8
ID:50732

Lady

9 punktów dla Bieńkowskiego 3 punkty dla spoconego Hupało. Platforma przynajmniej wiedziała o czym mówi, a SLD majaczyło.

9 8
ID:50733

wloclawek.info.pl

drogi skróciku, niestety nie da rady
przepraszamy i pozdrawiamy

3 0
ID:50734

E=mc2

a ja widzialem jak kluzik rostkowska wywalila biust

4 2
ID:50735

do dżoana

Widać,że tylko wpisują się poplecznicy Bieńkowskiego. Inteligentnym osobom akurat ten portal nie odpowiada. Przepraszam teraz wszystkich, że zniżam się do ich poziomu, ale nie mogę cicho siedzieć. Oglądałem tą debatę i obiektywnie stwierdzam, że Bieńkowski poległ. I to on był bardziej spocony ( nie wiem czy ze strachu czy ze wstydu ) niż p. Hupało. Słyszałem również opinię wielu osób potwierdzającą moją opinię więc jednostki tu się wypowiadające są w błędzie, albo z przekory ( bo wszyscy plują na SLD ) albo z zazdrości bo np. nie lubią danej osoby.
Pozdrawiam innych, którym się w życiu nie powiodło i wylewają swoje frustracje na osoby, który się udało.

4 3
ID:50738

J23

Włocławek ma dosyć bzdurnych konferencji i tych TV show . Panom radnym proponuję dwie możliwości. Pokazanie swej pracy wykonanej na rzecz miasta (koszty / zyski) lub zakupienie taczki, aby było czym odjechać z Ratusza.

6 0
ID:50739

do Dżerry

jąkanie Bieńkowskiego uważasz za rzeczowość? A jak skomentujesz końcówkę debaty kiedy Bieńkowski się pogrążył i ośmieszył całkowicie. Ludzie to żenada, że wystąpienie Bieńkowskiego chwalicie pod niebiosa. Chyba, że znajdujecie się na tak niskim poziomie jak ten pan.

6 2
ID:50742

masakra

Najgorzej Bieńkowski wypadł, jak kontra została przerwana materiałem ukazującym Bieńkowskiego, który wynajmował sale na konferencję jako Kowalski. Facet coś tam twierdził, zarzucał, a tu nagle telewizja pokazuje coś co jest sprzeczne z jego słowami. To chyba najbardziej go pogrążyło.

7 2
ID:50743

dżoana

Ta dziennikarzyna z tvk nawet nie umiała z tego sensacji zrobić... żal. Pomijam że temat naciągany na maxa. Konkurencyjna cw wyciąga prawdziwe afery na czerwonych a tutaj próbują na siłę ale no niestety opozycja nie ma tyle za uszami co tamci. Ciekawe jak tam postępy CBŚ w urzędzie. CW zróbcie coś na ten temat.

5 2
ID:50749

kortyzol

Wszyscy jesteście solidaruchy razem z tymi niby komuchami co pod pachę chodzą z biskupami. Walą was w rogi i tyle.Koryto Jest Najważniejsze.

1 1
ID:50756

~ sp

Od 1989 ta sama władza.

3 0
ID:50768

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA