Gigantyczne nagrody od ministra Bartosza...

Gigantyczne nagrody od ministra Bartosza Arłukowicza.
Prawie 370 tysięcy złotych w ciągu dwóch lat dostało w sumie 5 dyrektorów szpitali podległych Ministerstwu Zdrowia - informuje "Super Express". Wśród suto nagrodzonych jest między innymi były dyrektor warszawskiego Centrum Zdrowia Dziecka, czyli placówki, która balansuje na krawędzi bankructwa - czytamy w dzienniku.

Pacjenci miesiącami, a nawet latami czekają w kolejkach do specjalistów i na operacje. Okazuje się jednak, że resort znajduje pieniądze na nagrody dla dyrektorów szpitali. Wypłata nagród następuje ze środków zarezerwowanych na ten cel w budżecie instytutu - informuje gazetę Krzysztof Bąk, rzecznik prasowy ministra zdrowia.

- Ostatnie lata na pewno nie są okresem, kiedy należy przyznawać nagrody dyrektorom szpitali. Wybitnych osiągnięć nie widać! A te 360 tys. zł premii to około 3 tysięcy wizyt u specjalisty - podsumowuje Adam Sandauer, honorowy przewodniczący Stowarzyszenia Pacjentów Primum Non Nocere.

4 komentarze

Adam

Ta arogancja i beczesnosc jest nie do zniesienia. Ludnosc polska nie ma na chleb a oni wyplacaja sobie wielkie nagrody!

4 2
ID:50900

kret

Media donoszą, że lekarz na dyżurze nie wiem czy to umowa o pracę, raczej kontrakt dostaje 50 zł /godz = trzy dyżury to tylko 1200 PLN.

3 1
ID:50901

kret

CZD w Warszawie, byłam tam - porażający widok ludzi potrzebujących pomocy dla swoich dzieci.

5 1
ID:50904

Koalicja Moherowa

Byłem 1 marca zapisać się do neurologa w szpitalu Barska ,po prostu tłum ludzi wewnątrz i na zewnątrz ,tragedia .Ponoć Kopacz miała pełne szuflady pomysłów na służbę zdrowia a teraz Arłukowicz kończy jej pomysły.

4 1
ID:50907

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA