Zarzucano mnie i innym ,że piszemy banialuki jeśli chodzi o...

Zarzucano mnie i innym ,że piszemy banialuki jeśli chodzi o szkodliwość roślin GMO.Ja mam jedno pytanie do ludzi typu *bóm*, *cyklista* dlaczego takie potęgi gospodarcze jak Francja i Niemcy już zakazały zasiewu kukurydzy MON810 modyfikowanej przez Koncern Monsanto?

4 komentarze

Ponieważ

GMO ma truć takie kraje jak Polska,Rumunia Albania .. ,a przynosić zyski takim krajom (bratnim)jak USA -proste ...a Donald i spółka zrobią wszystko by się POdlizać .

0 0
ID:12245

cyklista

Wasza Szujowatość a co ja mam wspólnego z genetyką?.To nie moja branża.Nie znam sie na tym więc nie zabieram w tym temacie glosu.A poza tym wybierając sie na tarlo płyń przez przepławkę ,a nie pod zapora wodną.

0 0
ID:12247

bóm

Sprawa jest bardzo prosta, ale nie ma nic wspólnego z wpływem GMO na zdrowie człowieka. Po prostu organizmy transgeniczne, jako silniejsze, mogą wypierać tzw. odmiany rodzime, co (posłużę się językiem ekofili) zmniejsza bogactwo puli genowej. Są to więc dywagacje na temat ochrony czegoś, co ekofundamentaliści mogliby nazwać ochroną biologicznego dziedzictwa.
Jednak, ponieważ ostatecznie tylko bogaci mogą pozwolić sobie na takie fanaberie (oczywiście jeśli bardzo chcą), to właśnie oni wprowadzają zakazy GMO.
Mają ekofile wiele argumentów przeciw GMO (z wiadomych względów nie chcę podpowiadać), ale nie odnoszą się one do wpływu na organizm ludzki, lecz raczej do bardzo odległego i hipotetycznego wpływu na ekosystemy.
Myślę, że można dyskutować rzeczowo i na poziomie bez wycieczek osobistych typu:
„szuja
re bóm
Ale Cię pogięło. Naczyta się taki i pisze pierdoły.”
Bo się trochę na tym znam. Pozdrawiam.

0 0
ID:12248

chasm

Nikt z nas nie wie dlaczego.
Jak wam się wydaje, ile decyzji rządy podejmują w trosce o zdrowie obywatela, a ile w trosce o kasę? Hmm... nie chciałbym strzelać...

0 0
ID:12250

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA