Do osób które zamieszczają ogłoszenia typu :dam prace...

Do osób które zamieszczają ogłoszenia typu :dam prace "Kochani pracodawcy czy na prawdę wydaje się wam że prosząc o cv ze zdjęciem będziecie miec pełen obraz osoby która stara się o pracę .Ogólnie takie fotografie są nie ładne ,zamazane ,albo jest ktoś nie fotogeniczny i co na podstawie tego już na wstępie jest odrzucony .?czy tylko po tym ocenia się człowieka ,nie liczą się jego kompetencje ?Sprawdza się stara prawda -"pokarz mi gębę a paragraf się znajdzie ".Czy my wszyscy musimy byc piękni ?czy ubiegamy się o pracę modelki czy modela ?proszę pracodawców o zastanowienie się nad tym tematem i nie ocenianie ludzi po urodzie .

9 komentarzy

:)

Droga ~maju, też nie lubię ładować zdjęcia do CV, ale większość rekrutacji prowadzą faceci... a wiadomo jacy jesteśmy ;)
A tak na poważnie wygląd nie zawsze się liczy, to prawda, ale z drugiej strony wolę iść do sklepu, czy firmy gdzie klientów obsługuje ktoś kto nie odstrasza wyglądem ;)
ps. sam też pewnie śliczny nie jestem :D

0 0
ID:13755

czytacz CV

Najpierw spojrz jakiego email'a kontaktowego podalas. Wiekszosc geniuszy podaje "[email protected]" albo "[email protected]" itp.

Taki adres email jest prosta droga do kosza na smieci, niezaleznie od zdjecia i reszty.

0 0
ID:13756

alutka

słuszna uwaga -ma byc chodząca atrakcja i śmieszne pieniądze pracowac .

0 0
ID:13757

negocjator

najbardziej śmiesza mnie super cudowne kastingi na które przychodzi 100 osób i wybieraja tylko jadną za najniższą krajową :) jak by nie wiadomo jakie pieniądze miało sie zarabiać taka organizacja tych przesłuchań ( testy , cuda , rozmowy z psychologiem itp ) !

0 0
ID:13759

AMELKA

zgadzam się w 100 % uroda to nie wszystko liczy się uczciwość i rzetelność oraz chęć do pracy,a pracodawcy zwracają dużo na urodę,a nie na to czy będzie dobrym pracownikiem( niech nie myślą ze tu piszą same brzydkie ,bez urody osoby bo są w błędzie)więc pracodawco co dla was się liczy uroda czy dobry pracownik?

0 0
ID:13760

zbuntowany_kaloryfer

Słuszna uwaga maja i moje pełne poparcie. Takie żądanie może sugerować, że oprócz powierzonej pracy zawodowej ktoś może oczekiwać od kandydatki "dodatkowych świadczeń". Życie.

0 0
ID:13762

osa

np do sklepu z odzieżą używaną chcą zatrudniac panie do 35 roku życia .z takim ogłoszeniem się spotkałam .więc pytam "czy młodością chcecie okrasic te lumpy którymi handlujecie ?

0 0
ID:13765

szuja

Osa- do ilu lat wg Ciebie jest ta młodość ? Hhahaha

0 0
ID:13766

osa

Szuja a jak myślisz do ilu ?ja myślę że 35 lat to jeszcze młoda osoba ,według zamieszczających ogłoszenie chyba też .ale 40 lat to dla pracodawców starocie .

0 0
ID:13769

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA