Jak już chyba wszem i wobec wiadomo, w skład komitetu...

Jak już chyba wszem i wobec wiadomo, w skład komitetu poparcia dla prezydentury B. Komorowskiego wchodzi elita naszego narodu, ludzie wybitni i zasłużeni w różnych dziedzinach i na różnych płaszczyznach życia publicznego. Ludzie znani i szanowani w Europie i na świecie, ludzie, z których możemy być dumni iż są naszymi rodakami. To oczywiste i zrozumiałe, że zaszczycili swoim poparciem poważnego, zrównoważonego męża stanu.
Jednak kilka dość znanych nazwisk znalazło się na liście poparcia dla tragikomicznego, starego kawalera. Jest to lista zdecydowanie skromniejsza, a i postaci znajdujące się na niej do pierwszoplanowych nie należą. Mimo wszystko jednak są.
Co zatem mogło spowodować, że osoby te figurują na owych listach??
Udzielę małej podpowiedzi, po czym zgadnijcie sami!
Oto kilka pierwszych z brzegu osób z listy poparcia dla Dżej Kej;)
- Antonina Krzysztoń, piosenkarka, autorka tekstów. Odznaczona w maju 2006r. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski przez LK
- Marek Nowakowski, pisarz. Odznaczony we wrześniu 2006r. Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski przez LK
- Andrzej Rachuba, historyk. Odznaczony w czerwcu 2009r. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski przez LK
- Jan Pietrzak, aktor i satyryk. W kwietniu 2009r. odznaczony Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski przez LK
- Grzegorz Opala, lekarz, gerontolog. Odznaczony w 2007r. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski.
... i wielu innych..!!

Zna ktoś może odpowiedź?;))

23 komentarze

ja

TAK DUZO ZE JA TEGO NIE BEDE CZYTAL IDE SPAC DOBRANOC!!

0 0
ID:14575

cyklista-wylogowany

Szanowny Zbuntowany Kaloryferze.Oczom nie wierzyłem czytając poczatek Twojego postu.Wydaje mi się,że na tej wazelinie daleko lokomotywa z napisem "KOMOROWSKI" oraz maszynistą P.Bartoszewskim i palaczem w osobie P.Wajdy daleko nie zajedzie.Pomijam wypowiedziane przez "elytarnego" reżysera PRL-u słowa "Te wybory to wojna domowa" bo oznacza to nic innego jak podżeganie do rozruchów.Czyżby wypowiadając te słowa prowokował do powstania polskiej Irlandi Północnej.Oranżyści kontra katolicy? Na wszelki wypadek zgromadzę zapasy żywności jak moi rodzice podczas konfliktu kubańskiego.Też szykowano sie do wojny.Starsi Internauci wiedzą co piszę i pamietaja czasy robienia zapasów w 1962 r.A tak na poważnie.
Przesadą jest,że zna ich cały świat,a juz na 100% nie państwa skupione w Lidze Państw Arabskich.
Odnośnie dalszej częśći postu to przyznaję,szafowanie medalami i krzyżami jest przesadą.Przypomnę,że znany z telewizyjnych programów kucharz Maciej Kuroń został pośmiertnie odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski-za wybitne zasługi na rzecz przemian demokratycznych(bardzo interesujące).Gdyby żył na pewno dołączyłby do samozwańczej "elyty" wymienionej przez Ciebie.

0 0
ID:14576

Czy można prosić

O listę zasług tych WIELKICH ludzi ,ALE DLA PRZECIĘTNYCH POLAKÓW , dla tych ,którym mimo obietnic, na codzień żyje się nielekko ?

0 0
ID:14578

szuja

Tym razem jesteś nie obiektywny.A Ci od Bronka Pierścionka to profitów nie czerpią?

0 0
ID:14581

Piotr

dlamie jest to oczywiste wszyscy ci trzymaja sie michy a znich takie gwiady jak z naszego papy świety

0 0
ID:14586

Alutka

No pewnie że wiadomo .

0 0
ID:14587

Johan

Miało być tak pięknie – tabuny celebrytów miały uwiarygodnić Bronisława Komorowskiego i pokazać go jako naturalnego kandydata na prezydenta. Ale okazało się, że zgoda buduje (jak głosi odkrywcze hasło PO), a komitet (honorowy) rujnuje.

Zaczęło się od wpadki samego kandydata – dziękując premierowi za szalik, obraził poznaniaków i krakusów, oskarżając ich o skąpstwo. W swoim charakterystycznym stylu żartowania zdołał w ciągu paru sekund odebrać sobie setki tysięcy głosów. Sztab Komorowskiego drży chyba na samą myśl o kolejnych występach swojego kandydata – co się pojawi, to zalicza kolejną wtopę. Trzeba było widzieć minę Donalda Tuska – przerażenie połączone ze wściekłością.

Ale potem było jeszcze gorzej – kolejni „honorowi” dobijali premiera i marszałka swoimi wystąpieniami. Zaczął Władysław Bartoszewski – pisałem o tym wczoraj, więc dzisiaj przypomnę tylko, że zaatakował Jarosława Kaczyńskiego za brak dzieci, a jego dojście do władzy uznał za równoznaczne z zejściem Polski do roli Ruandy.

Wtórował mu Andrzej Wajda – powiedział to wprost: te wybory do wojna domowa i trzeba ją wygrać. Ta pokojowa poetyka towarzyszyła także Markowi Majewskiemu – powiedział on, że ci z charyzmą to psychopaci. A w „setkach” po uroczystości Kora Jackowska uznała obecne wybory za walkę między dobrem i złem. No to mamy jasny obraz – po drugiej stronie, po stronie PiS, mamy do czynienia z morderczymi psychopatami, reprezentującymi zło wcielone, którzy w przypadku wygranej urządzą nam tu rzeź w stylu Ruandy. A wszystko to przy okazji prezentacji hasła wyborczego: „Zgoda buduje”. To prawda – ale komitet honorowy rujnuje. Dawno już nie widziałem takiej pięknej katastrofy. Jeszcze kilka żartów Komorowskiego, jeszcze parę wpadek z otwieraniem serwera lub ściągami z Wikipedii, jeszcze kilka wypowiedzi jego fanów i piosenek w stylu Wojewódzkiego i prezydentem będzie Jarosław Kaczyński.

0 0
ID:14588

bert.

Johan ty plagiatorze nie wstyd ci zerznąć tak wprost czyjś tekst i podpisać jako swój.
Porównajcie : http://niezalezna.pl/article/show/id/34240

0 0
ID:14591

koalicja moherowa

beret, jest afera ,będzie jeszcze głośniejsza od afery dorszowej,którą wykryła Julia Pitera .

0 0
ID:14593

cyklista-wylogowany

Pięknie.Szanowny Bert ujawnił prawdę.A ja byłem święcie przekonany o oryginalnych wpisach Johana.

0 0
ID:14597

Niestety

To prawda , dla Platformersów wybory to wojna ,przeciwnikami są Polacy ,a podstawowym zadaniem bojowym jest zagnanie jak największej ilości motlochu do urn i zmuszenie do zagłosowania na PO .Każda metoda do tego celu jest dobra ,łącznie z ,,cudami na które zasługujemy''-ale to już było i.....nie wróci więcej ...

0 0
ID:14598

platformes

Kaloryferku nie ośmieszaj się.Twoje wypisywane idiotyzmy tylko szkodzą Platwormie.Jestem członkiem Platwormy od samego początku ale to co usłyszałem wczoraj to woła o pomste do nieba.Nasze "autorytety" swoimi wypowiedziami utopią Platworme a po przegranych wyborach powiedzą że mamy nierozgarnięte społeczeństwo.Chamskie słowa Bartoszewskiego to szczyt głupoty a inni również nie byli lepsi.Platforma po wczorajszym dniu nie ma powodu do zadowolenia ze swojego komitetu honorowego.Zastanawiam się dlaczego od pewnego czasu w naszych szeregach jest tyle głupich wypowiedzi.Dziś rozmawiam ze znajomymi i głęboko się zastanawiają czy głosować na platforme.Teraz mam do Ciebie Kaloryferku prośbe,żebyś takimi postami jak dziś nie dolewał oliwy do ognia.Ludzie czytają i oglądają media,słyszą wypowiedzi naszych "autorytetów" i krew ich zalewa a Ty wyskakujesz jak Filip z konopi i się przechwalasz jaki to mamy wspaniały komitet honorowy.Ludzie mają swój rozum i chcą aby traktować ich poważnie a nie jak stado baranów.Z poważaniem.

0 0
ID:14602

ananas

Johan, to co chłopie, zmieniasz od dziś ksywkę na Jo han(dluję) cudzymi informacjami?

0 0
ID:14605

pamar

@zbuntowany_kaloryfer
Widzisz zbuntowany, po wpisie osoby podpisanej jako ~platformers wnoszę, że Twoi idole na czele z honorowym obywatelem Izraela mają dość lizania im tylnej części ciała i pokazują zwykłym szaraczkom gdzie ich miejsce.
Co do wpisu ~Johan-a, to faktycznie należy się klaps za coś takiego. Wystarczyło podać źródło i autora oraz ewentualnie dopisać swoje spostrzeżenia.

0 0
ID:14607

ananas

platformers, super wpis, dzięki serdeczne. Oby jak najwięcej takich jak Ty. Doskonale wpisujesz się w PIS-owską politykę pojednania. Świetnie komponujesz się w swojej retoryce ze swoim idolem. "platworma", "chamskie słowa Bartoszewskiego". Dzięki. Posłuchaj sobie

0 0
ID:14610

Johan

beret-Plagiat nie odnosi się do grafik/tekstów w domenie publicznej, czyli, możliwych do użytku dla każdego. Np. gdy osoba użyje grafiki/tekstu która/y jest ogólnodostępny, a osoba druga użyje tej samej grafiki/tekstu, nie można tego uznać za plagiat, jako że obydwoje odbiorcy mają do tej grafiki/tekstu takie same prawa.

0 0
ID:14611

duchu

Ja na grzejnika nie będę nastawał bo domniemam, że dla niego wszystkie barwy tęczy są do zaakceptowania, poza tymi którymi pis i otoczenie tej parti się maluje. I ja go popieram. A te wpisy co niektórych kolegów o izraelu itp to są już tak nudne że nawet mi się rozpisywać o tym zjawisku nie chce. Brak szacunku. Chcesz być szanowany szanuj innych.

0 0
ID:14621

ananas

Jo han(dluję),
kapitalna wolta, szacun wielki! Powiedziałem co chciałem, a wam wara! Jo han(dluję) zapomniałeś o czymś tak prozaicznym, jak zwykła przyzwoitość podawania kontekstu. Ale cóż, takich Jo han(dluję) namnożyło nam się w ostatnich tygodniach co nie miara. Jedyna pociecha, że z każdym dniem zagrożenie "Jo han(dlujami)" spada.

0 0
ID:14624

zbuntowany_kaloryfer

Kaloryfer nie znika, nie ucieka. Tak się składa, że ma rodzinę. Ludzką, nie kocią hehe. Czasem rodzina jest wqwina na jego "niebyt";) i burzy się. Więc do zarzutów wszelakich ustosunkuję się jutro.

0 0
ID:14625

Bono

Johan, jak nie jest autoryzowany! Tzn międzyinnymi niepodpisany.

0 0
ID:14627

ananas

Johandluję (manipuluję?)
Żal. pl.

0 0
ID:14632

Johan

ananas- Jeśli będzie takie zastrzeżenie to nie można kopiować .Wszelkie prawa zastrzeżone. Prawa autorskie tego tekstu należą do autora Żadna część tego tekstu nie może być przedrukowywana, reprodukowana ani wykorzystywana w jakiejkolwiek formie, bez zgody właściciela praw autorskich. Wszelkie naruszenia praw autorskich podlegają sankcjom przewidzianym w kodeksie karnym i ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych.Dlaczego nie odniosłeś się do postępowania Bartoszewskiego i Wajdy ,tylko wywołałeś temat plagiat.Mogę podać Ci kilka przykładów plagiatu Maryla Rodowicz za Kolorowe Jarmarki,był to utwór Janusza Laskowskiego.Prof. Aldona Kamela-Sowińska we wstępie do książki o społeczeństwie informacyjnym samodzielnie napisała tylko cztery zdania. Resztę skopiowała z internetu. To już drugi odkryty plagiat poznańskiej ekonomistki.Piszesz o jakim handelku ,o jakim? co ja mam zysk z tego ,przecież na handelku się zarabia -prawda ananas

0 0
ID:14635

Duchu

Johan mylisz się i to na całym froncie. Twoje wklejanie czyichś tekstów jest plagiatem, bo nie podajesz źródła. Wklejasz je, jako własną wypowiedź i tego, że teraz kogoś cytujesz nie zaznaczasz. Więc to jest plagiat w czystej postaci. I nie ma znaczenia, że ktoś to zamieścił na stronie czy forum netowym i to autoryzował samym faktem zamieszczenia swojego tekstu w formie pisemnej. I trzeba dodać, że nie musi dodawać na końcu zapisu o zastrzeganiu praw autorskich. Jak cytujesz podajesz źródło. Polecam ci kolego lekturę ustawy z dnia 04 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. nr 24 poz. 83). Więc poprostu na przyszłość podawaj źródełko, bo inaczej wystawiasz się na śmieszność, że sam nie potrafisz czegoś uargumentować. Powodzenia i popraw się.

0 0
ID:14683

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA