Zastanawiałem się jak mają sie do siebie -Polska...

Zastanawiałem się jak mają sie do siebie -Polska kultura,obyczaje,tradycja z propagowaniem zboczeń seksualnych.Bo czymże jest pokazywanie na 15 platformach w Warszawie grup pederastów,lesbijek i transseksualistów jak nie manifestacja swoich ułomności seksualnych?
Czy oglądanie przez małe dzieci i młodzież tych wyzywajaco umalowanych masek i obleśnie obejmujących się zboczeńców seksualnych ubranych w nieco wyzywające stroje stanowi podstawę do jej akceptacji.
Osobiście nie mam nic przeciwko osobom o odchyleniach seksualnych(dzisiaj nazywanych odmnienną orientacją seksualną)z zastrzeżeniem propagowania dewiacji pod pozorem tolerancji.A możeby tak wybrać inny termin-luty-marzec.
No tak ale w tym terminie "dupka zimna".
Jak wytłumaczyć dziecku które obtarło pupke,że musi jeszcze troche pocierpieć bo wazelinę w całej Warszawie wykupiono przez paradujacych pederastów.
Czy wytykanie języków przez dewiantów niczym czarna mamba lub co najmniej waran z Komodo należy do ekscytujących widoków.Dlaczego platformy a nie zwykły przemarsz po ziemi? Czyżby eksponowanie swoich ułomności seksualnych było swego rodzaju również ekshibicjonizmem seksualnym?
Adopcja dzieci przez osoby homoseksualne to temat przeze mnie nie do przyjęcia.Adam Słodowy prowadził swego czasu w telewizji program "Zrób to sam".Niech również dotyczy to zboczeńców seksualnych.
"Parada równości" jest raczej paradą nierówności.Bo co mają powiedziec osoby z innymi ułomnościami seksualnymi.
Nekrofici,zoofile,kaprofile oraz fetyszyści są w tym przypadku pokrzywdzeni.A to również są mniejszości seksualne.
Jako osoba heteroseksualna mimo wszystko wolę "Kakao Naturalne"- prosto z Wedla.

42 komentarze

szuja

Wiesz cykluś z tym Słodowym to pojechałeś.Kalisz ,ten to dopiero pojechał.Szkoda ,ze się grubas nie rozebrał.Hahaha

0 0
ID:16572

weteran

Jak mawiał Lem, jak jeszcze nie było internetu, nie wiedziałem, że po świecie chodzi tylu idiotów.

0 0
ID:16574

cyklista-wylogowany

Re:wetaran
Idioci w przeciwieństwie do weteranów zabaw pederastów nie nabawią sie hemoroidów.Serdeczne wyrazy współczucia.

0 0
ID:16580

jadzia

cyklista wylogowany czy tez wyrolowany cierpi na wyjątkową alergię. Stan chorobowy będzie się u niego potęgował.I nie wiadomo czy alergia czy też nienawiść go zadusi pierwsza ?
Powiększy grono wszechpolaków , amen.

0 0
ID:16582

rocky_balboa

W tym przypadku milczeniem nie dam przyzwolenia. Ja jestem na NIE - prawo prawem ale niech swoje fantazje zatrzymają w domu. Nie róbta nam tu hameryki!

0 0
ID:16585

rączka

Cyklista - pedały to wszak Twoja specjalność.

0 0
ID:16588

kortyzol

Jak to mówią ,zawsze wolę murzynów,bo przynajmniej widać kto to.Chińczyka nie lubię bo nie wiem kiedy jest zły.Jak tu rozpoznać lesbijkę,pederastę,no a już żyda.

0 0
ID:16589

Ada

To ze sa homoseksualistami absolutnie mi nie przeszkadza. Jestem tolerancyjna . Niestety nasz kraj jeszcze jest zacofany i mentalnosc Polakow zmienia sie bardzo powoli wszystko blokowane jest przez fanatyzm religijny. Niech pobieraja sie jak maja na to ochote. Lecz osobiscie jestem przeciwna adopcji dzieci. Wedlug mnie to moze odbic sie na psychice dziecka. Bo jak mu wytlumaczyc ze ma 2ch tatusiow (obecnie sa wujkowie) albo 2 mamy. Skonczcie z tym paleniem na stosie ludzi, ktorzy sa odmienni. Nalezy wyjsc z tych pogladow sredniowiecznych albo faszystowskich.

0 0
ID:16593

bóm

Takie homofoniczne wypowiedzi, będące efektem katopropagandy w stylu PiS powodują, że znowu musimy się wstydzić za granicą państwa, z którego pochodzimy. Zupełnie jak za poprzedniego ksenofobicznego prezydenta.

Na szczęście jest jeszcze inne spojrzenie:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jest-wiecej-tolerancji-ale-poziom-homofobii-wciaz-duzy,wid,12484600,wiadomosc.html
za artykułem w WP: „Jest więcej tolerancji, ale poziom homofobii wciąż duży”
cyt:
„To czego w Polsce brakuje, to widać w tej Europejskiej paradzie. Nie zjawił się tam żaden przedstawiciel władz miast. Tych władz miasta, którym powinno zależeć na tym żeby były wybrane, a ilość osób homoseksualnych z elektoratu jest bardzo duża - ocenił socjolog prof. Ireneusz Krzemiński.
Zdaniem Krzemińskiego taka sytuacja nie byłaby możliwa w żadnym z miast państw Europy Zachodniej. - Nawet konserwatywni burmistrzowie na pewno by wyszli, powiedzieli dwa słowa, dali wyraz jakimś pozytywnym emocjom - powiedział. Zwrócił także uwagę, że mimo, iż impreza miała charakter europejski nie było jakichkolwiek głosów ze strony rządu.
Znowu natomiast słyszymy głosy zajadłych homofobicznych polityków, którzy mogą mówić w Polsce rzeczy, których nie wypada mówić konserwatywnym politykom krajów zachodnich - powiedział. Dodał, że stawia to Polskę w jednym rzędzie z krajami islamu gdzie homoseksualizm jest nietolerowany w zdecydowanym stopniu.”

We właściwej Europie (a nie tutejszym zaścianku) takie poglądy to buractwo i obciach. W sam raz dla takich z wąsikiem, niedomytych, w białych (niegdyś) skarpetkach i czarnych mokasynach. Chętnie słuchających radyja i uwielbiających kaczą ksenofobię.
Normalny Europejczyk nie przyzna się do podobnych poglądów, bo to przejaw niskiego poziomu intelektualnego i jest w bardzo złym guście.
Wstyd, że we Włocławku pojawiają się takie wypowiedzi.

0 0
ID:16594

Taaa

Cesarstwo Rzymskie też uznało prawa zboczeńców ,a potem ....UPADŁO .A historia lubi się powtarzać...tylko tą historę trzeba znać .

0 0
ID:16596

Aryston

Moim zdaniem idiota jest groźniejszy dla ludzi, niz lesbijka czy gej.

0 0
ID:16597

Aryston

Ponad wszelką wątpliwość o wiele łatwiej wytłumaczyć dziecku kwestię dwu panów czy dwu pań w jednym mieszkaniu, z ktorych jedna jest autentyczną mamą czy autentycznym tatą, niż wytłumaczyć kilkuletniej dziewczynce, że tatuś w hetero-rodzince pomylił w łozku, swoją córeczkę z mamusią! A może jednak łatwiej wytłumaczyć dziecku, że normalny tatuś z normalną mamusią muszą chlać codziennie alkohol, a przy okazji dzieckiem walić głowka o ścianę. Prawda, jaka to łatwizna?

0 0
ID:16598

Stacha

Nie oglądaj parad i nie krytykuj,zatrzymałeś się w XX wieku .

0 0
ID:16601

cyklista-wylogowany

Szanowny Bóm. Skoro w krajach islamskich homoseksualizm jest w zalezności od wyznania szyickiego lub sunnickiego nietolerowany lub karalny to dlaczego są tak postępowi umożliwiając wchodzenie w wiazki poligamiczne lub dozwolona jest bigamia.Dlaczego w "postępowych" krajach Unii jest to karalne.Dlaczego nie można mieć dwóch,trzech lub czterech żon jeżeli kogoś stać na ich utrzymanie.Gdzie wolność europejska w tejże sprawie.Jest to dyskryminacja osób kóre chciałyby żyć w takich związkach.

0 0
ID:16604

Weteran

Wchodzenie w związki poligamiczne samo w sobie jest niebezpieczne, jak Ci pisałem trzeba być idiotą, aby o tym mysleć, a rozmnażaniu się idiotów trzeba położyć kres. Cyklista, zawsze zamiast pedałować, możesz się odpychać.

0 0
ID:16609

wadera

Ciekawe co napisze mądry bóm ?

0 0
ID:16612

jp

do cyklisty A co zrobisz jeżeli twój syn powie ci tato jestem gejem.Zabijesz go czy go będziesz leczył jak tak to czym?

0 0
ID:16613

rocky_balboa

Jeśli ja mogę się powstrzymać od afiszowania swojej orientacji, to inni też mogą zachować publiczną poprawność. Nikt nie może innych zmuszać do oglądania w miejscu publicznym zachowań odbiegających od normy. Jeśli ja mogę się powstrzymać od "okazywania uczuć" mojej partnerce, to niech się powstrzymają geje, lesbijki i inni. Miejsce publiczne jest dla wszystkich, to chyba jasne ?!

0 0
ID:16616

bóm

Dyskusja z fanatykami i fundamentalistami jest zaiste absurdem i nie prowadzi do żadnych konstruktywnych rozwiązań. Logika ich rozumowania jest tak różna od logiki tych, którzy ich ciasnego światopoglądu nie podzielają, że próby wytłumaczenia im czegokolwiek nie mają żadnego sensu.
Z historii wiadomo, że wszelkie dyskusje z dogmatami kończą się najczęściej:
- paleniem na stosie (np. Giordano Bruno, tzw. czarownice);
- torturami (działalność inkwizycji);
- tworzeniem indeksu publikacji (ksiąg) zakazanych;
- wojnami (łącznie z wojną bałkańską w latach 90 XX w.(!) i obecną wojną w Afganistanie;
- skrytobójstwami i otwartymi morderstwami (np. Mahatma Gandhi, prez. Narutowicz, doktor Martin Luther King, lekarze umożliwiający kobietom decydowanie o własnym ciele itd.).

Chciałbym móc uważać się za część europejskiego kręgu kulturowego (chociaż twardogłowe katooszołomy spod znaku kaczek i radzyja starają się to bardzo utrudnić). W kręgu tym, oprócz braku poligamii, m.in.:
- nie czci się zwierząt jako bóstw (np. Indie);
- nie przeprowadza się inicjacji chłopców poprzez trzymanie rąk w mrowisku, nakłuwanie ciała, próby ognia i wody itp.;
- nie łączy węzłem małżeńskim dzieci (chociaż u Romów ma to miejsce, ale oni są grupą etniczną pochodzenia indyjskiego);
- nie wycina dziewczynkom łechtaczek;
- kobiety nie noszą burek, czadr.

Takie są zasady społeczeństw wywodzących się z kultury zachodnioeuropejskiej (wcześniej -śródziemnomorskiej). W tym kręgu uznaje się również decyzję WHO, działającej na szczeblu międzynarodowym agendy ONZ (skupiającej 193 kraje członkowskie), która 17 maja 1990 roku, wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych, stwierdzając, iż żadna orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo traktowana jako zaburzenie.

Problem domorosłych homofonów bierze się stąd, że wbrew naukowym ustaleniom, swój stosunek do tego zjawiska opierają na Biblii (i to Starym, a więc fundamentalistycznym, żydowskim Testamencie).

Dopóki stosunek części społeczeństwa do homoseksualizmu (ten stosunek w krajach europejskich – czy się to komu podoba czy nie, jest BAROMETREM poziomu kultury i cywilizacji) będzie taki, jak czcigodnego cyklisty, dopóty Europa będzie traktowała kraj nad Wisłą, jako gorszego, drugorzędnego członka. I nadal będziemy pariasem Europy.

PS
Czy zadowoliłem przezacną waderę :-) ?

0 0
ID:16620

wadera

bóm napisał cyt..
Czy zadowoliłem przezacną waderę :-) ?koniec cytatu.
Odpowiem tak: Nie ma muchomora na Mariolę.

0 0
ID:16637

Taaa

A mnie ciekawi dlaczego ci wszyscy ,,wyzwoleni'' z okowów płci na paradach występują na PLATFORMACH .Nie chcę wyciągać daleko idących wniosków ,ale czy zdeprawowanym i pozbawinym wartości moralnych i etycznych społeczeństwem nie łatwiej jest rządzić (kręcić ,dzielić ) , jak to robią aktualnie nam ,,panujący ''platformersi ?

0 0
ID:16642

Viki

Macie problem anty różowi. he ha ha. Dajcie sobie luz. Spójżcie na to od innej strony! Co was to obchodzi? Chyba nic? Włączcie sobie jakiś film popularno-naukowy lub jakiś inny z waszego zestawu i problem dla was zniknie. A ci wg was inni niech sobie robią co chcą, was to i tak nie dotyczy, bo jak? Nie pałacie sympatią to po co spoglądacie w tą stronę? Te imprezy są daleko od was i po co się stymulujecie? Róbta swoje , ainni niech robią swoje. Każdy ma swoje życie i problemy. Zawsze znajdą się tacy co w czyjeś gary zaglądają. jak to nazwać?

0 0
ID:16649

Mati

Autor już się niejednokrotnie kompromitował w publikacji tekstów o pewnej opcji polityczej. Już nieraz strugał tu z siebie światłego inżyniera o umyśle ścisłym. A takie wpisy tylko potwierdzają tezę, że to nudzący się i szukający sensacji gdziekolwiek i liczący, że znajdzie posłuch. Kompleksy! Zamiast swoimi problemami woli maglować sprawy innych co jego nigdy nie dotyczyły i pewnie nie będą. Dla mnie zwykły Błazen. A piszę ten epitet tylko dlatego, że autor na siłę chce zaistnieć publicznie. I z brzydoty jego nietolerancji, którą tu nieraz uwypuklał w swoich postach.

0 0
ID:16650

cyklista-wylogowany

Witam Szanowna Waderę.Długo Czcigodna mie gościłaś na portalu.Pozdrawiam

Szanowny jp.Byłaby to wyłącznie sprawa mojego syna.Mógłbym co najwyżej podpowiedzieć aby nie angażował sie w publiczne parady.Medycyna nie jest moją profesja zawodową stąd trudno mi określić czy tego typu skłonności mozna leczyć.

Czcigoddny bóm.Z przykrością zawiadamiam,że nie przynależę do PiS-u ani nie słucham Radio Maryja.

0 0
ID:16651

cyklista-wylogowany

Re:Mati
Oczywiście nie byłoby tego wpisu nazywajacego mnie błaznem gdybym gloryfikował kosmopolitów i polonofobów.Sprzedawczyków Polski,którzy majątek Narodowy oddali w obce ręce za bezcen.Tych którzy swoją pracą nie splamili rąk w budowaniu tego co powstało w Polsce od czasów powojennych.Tych,których dzieci miały możliwość dzięki koneksjom i układom otrzymywania stypendiów na uczelniach zagranicznych.Tych wszystkich,którzy wykorzystując luki prawne sie bogacili i uwłaszczyli.Tych,którzy śmieją się w kułak z ochłapów,które otrzymuja emeryci po przepracowaniu 40-45 lat pracy.Tych których załatwił niejaki Balcerowicz.To są własnie ludzie pokroju podpisujacego sie nickiem Mati.Swoje problemy rozwiązuje sam nie zawracając głowy na forum innym.
Tylko malutcy i prymitywni ludzie potrafią wypisywać epitety.Brak argumentu i konstruktywnego myślenia nawet wobec przeciwników pewnych opcjii należy okładać wyzwiskami.
Zapewne jesteś napływem a nie rodowitym włocławianinem od pokoleń.

0 0
ID:16656

jp

jeżeli byłaby to sprawa wyłącznie twojego syna to nie angażuj się w sprawy innych i niech tak już zostanie,pozdrawiam.

0 0
ID:16659

Borek

Ty cyklista załóż sobie partię i tam wiecuj. A tu nie truj bo nudny jesteś. Już od dawna.

0 0
ID:16663

Malina

Cyklisto może ty z rodziny słuchaczy radyja nie jesteś

0 0
ID:16664

wadera

widzisz żużlowiec jak to się insekty twoją krwawicą odżywiają.A ich odchody zasmrodziły cały post a nawet kawałek następnego.

0 0
ID:16673

cyklista-wylogowany

Szanowna Waderko.Tak to juz jest.Ciebie też zaatakował jakiś .... w sprawie opłat za ciepło.Napisałaś Czcigodna logicznie i czytelnie.Jegomość z jednostek fizycznych d do kwadratu.Pozdrawiam

0 0
ID:16674

zbuntowany_kaloryfer

Uważam się za liberała, jednak nie mogę się zgodzić z propagowaniem tego, co chore. I w dodatku odrażające. Nie zgadzam się na dyskryminację pedziów, tak samo jak nie zgadzam się na dyskryminację ślepych, garbatych i jakichkolwiek ludzi upośledzonych (w jakikolwiek sposób). Ale niech ci ludzie nie robią z tego normy, prawidłowości.
A ci wszyscy homosie organizując swoje spędy chcą zamanifestować jednoznacznie, że to normalna - a nawet fajna rzecz. I to jest chore.
Przecież swoje upodobania można uskuteczniać w domu i to wszystko.

0 0
ID:16684

bóm

Do tych, którzy uważają się za liberałów do tego tolerancyjnych, ALE pod warunkami.
Hitler czy Pol Pot uważali się za doskonałych przywódców politycznych.
Jedna kojarzona z pasztetem panienka uważała się za niezwykle atrakcyjną.
Szpitale psychiatryczne pełne są takich, którzy się za kogoś tam uważają.

Wniosek – nie ważne, za kogo się uważamy – ważne, jak nas postrzegają. A dzięki takim homofonicznym, PiSiasto–moherowym wypowiedziom (jak cyklisty, czy kaloryfera), lub co gorsza – działaniom, kraj między Odrą a Bugiem postrzegany jest we właściwej Europie jako dziwoląg, funkcjonujący na obrzeżach cywilizacji.
PS
Nie ważne, do jakiej partii się należy, albo – jakiej rozgłośni słucha. Ważne jakie poglądy się wyznaje i głosi. Homofobia jak nic przystaje do rydzyja, PiSu i LPRu (coś takiego było kiedyś w Sejmie), Prawicy Rzeczypospolitej (tej od Marka Jurka – nigdy w Sejmie nie będzie), a wcześniej – każdej maści faszystów.
Szanownym oponentom odpowiada takie towarzystwo? Bo mnie nie.

0 0
ID:16708

rocky_balboa

Popieram 100/100 kaloryfera.

Polacy swój rozum mają i sami sobie dobierają wzorce. w tym przypadku zdrowiej będzie gdy zachód weźmie z nas przykład.

0 0
ID:16728

bóm

Polacy mają taki rozum, że na 150 lat utracili niepodległość, a kościół r.-katol. tak ukształtował ich mentalność, że nie tylko kulturowo, ale przede wszystkim gospodarczo są w ogonie Europy.
Tak było zawsze (to nie tylko kwestia lat 1945-1990).
Ładnie by Europa wyglądała, gdyby brała przykład z burakowatych, moherzastych Polaczków.

cyt.: „Polacy swój rozum mają i sami sobie dobierają wzorce.” Wzorce rodem od ojdyra z jego radyjem, skórkogłowych wszechpolaczków, LPR-u, czy PiSiorów mogą zadowalać elektorat kaczora (socjologiczny profil tej grupy społecznej jest powszechnie znany).

WIĘKSZOŚCI (na szczęście) odpowiadają wzorce z Europy.

0 0
ID:16732

cyklista-wylogowany

A mogło być tak pięknie,gdyby nie Jan III Sobieski.Zamiast dżwięku budzika budziłoby Nas poranne nawoływanie muezina do modłów.Po cholerę był nam Wiedeń.

0 0
ID:16737

bóm

Wiedeń był taką samą ukrytą klęską jak Grunwald. Działający "w imię najwyższego" polaczkowie nie potrafili przewagi militarnej wykorzystać ani terytoraialnie, ani politycznie.
Co najwyżej zwiększyła się zależność polityczna od kościoła r.-katol., którą do dzisiaj boleśnie odczuwamy. Zwichrowana przez wieki indoktrynacji psychika skutkuje m.in. homofobią, która stawia potomków byłych zwycięzców poza marginesem kulturowym Europy.

0 0
ID:16743

cyklista-wylogowany

Szanowny Bóm.Czyzbyś pisał o tej Europie cywilizowanej,która posiadałą kolonie i bogaciłą się kosztem innych nacji?Tej Europie która okradała zarówno ludy Ameryki Południowej,Azji,Afryki,Austrlii z Oceanią z bogactw naturalnych i korzystała z ich siły roboczej na plantacjach poza obszarami swoich państw.Czy myślisz o tej cywilizowanej Europie spod której panowania po 1960 roku uwolniły sie państwa afrykańskie?Francja,Wielka Brytania,Portugalia,Hiszpania(Niemcy,Włochy-do I wojny swiatowej)Holandia budowaly swój potencjał na grabieżczej polityce wobec państw podbitych.Czcigodny Bóm-jako leiwcowiec uważasz to za dobry przykład?Zaskakujace skąd taka zmiana.

0 0
ID:16748

bóm

Czcigodny Cyklisto.
Tak, to ta sama Europa. To ta Europa, która większość swoich zdobyczy terytorialnych zawdzięcza kościołowi r.-katol. Pod pretekstem szerzenia wiary wysyłano tzw. misjonarzy, a dla „większej siły ich argumentów” dodawano im oddziały uzbrojonego żołdactwa. Najbardziej spektakularny jest tu przykład konkwisty. Ale nawet chrystianizacja terenów, będących później w obrębie Rzeczypospolitej odbywała się ogniem i mieczem. Zakończyło się to prawie totalną eksterminacją całych narodów – Jaćwingów i Prusów.

Nikt nie poddaje w wątpliwość historycznej prawdy, że źródła bogactwa państw europejskich leżą w ich kolonijnej przeszłości. Jednakże obserwacja współczesnej doktryny etyczno – prawnej pozwala pozytywnie oceniać ich dzisiejszy humanizm. A to dzięki postępującej sekularyzacji społeczeństw zachodnich. Tam, gdzie religia odgrywa rolę państwową, a nawet państwotwórczą mamy do czynienia niższym poziomem rozwoju gospodarczego, a przede wszystkim z niezrozumieniem pojęcia „prawa człowieka”. Państwo, które obłudnie troszczy się o przestrzeganie tych praw na terenach a priori nieprzyjaznych (Rosja i Czeczeńcy), u siebie nie potrafi przyjąć Karty Praw Podstawowych.
4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich Unii Europejskiej. Decyzję przedstawiciel rządu uzasadnił: „Chodzi np. o to, żeby zapobiec jakimkolwiek interpretacjom prawa przez Europejski Trybunał Praw Człowieka, które doprowadziłyby do zmiany definicji rodziny i przymuszały państwo polskie do uznawania małżeństw homoseksualnych.”
Decyzję ówczesnego rządu poparła między innymi religijna organizacja Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi. To samo Stowarzyszenie opublikowało również stanowisko prezentujące, według organizacji, sprzeczność Karty z wartościami chrześcijańskimi.
Rozumiem historyczne zaszłości, ale światopogląd współczesnej Europy jest mi bliższy, niż zaściankowość niektórych grup współobywateli.

0 0
ID:16759

cyklista-wylogowany

Szanowny Bóm.Nie mogę negować prawdy historycznej o której piszesz na temat szerzenia chrystianizacji za pomocą miecza.
Aby nie być gołosłownym i uwazanym za jakiegoś katolickiego oszołoma polecam publikację ksiązkową na ten temat.Jest nia "Kryminalna historia chrześcijaństwa"-Karlheinz'a Dresznera.Co prawda wydano do tej pory pięć tomów a z powodów osobistych polski wydawca zaniechał wydawania dalszych 5 tomów.Bardzo interesująca publikacja z ogromną ilością przypisów.Po prostu kopalnia wiedzy historycznej o chrześcijaństwie z tej niechcianej ze strony kościoła katolickiego pozycji.Pozdrawiam

0 0
ID:16777

bóm

Przezacny Cyklisto.
Ze względu na ogromne poważanie, jakim Ciebie darzę nie chciałem zwracać Ci uwagi przy poście, którym się jeszcze ludzie interesują, a byłem pewien, ze tu jeszcze zajrzysz:
(cyt.)
"Errata do bajki:
Oczywiście spotkanie mieszczan zaszczycił swoja obecnością Miłościwie panujący Król Ryszard I(zwany później "Kłamliwym")w godzinach głęboko popołudniowych- "inkoguto"(czytaj incognito)- jednakże bez świty .Zaprojektowano dla mieszczan oraz króla trzy segmenty szeregowe.
P.S. Wszak sklerosis multiplex doskwiera cykliście to jednak po opróżnieniu części butelki z napisem "Gorzałka Staropolska" pamięć wróciła."

Otóż SM, czyli skerosis multiplex, to ciężka choroba układu nerwowego - stwardnienie rozsiane; należy do grupy autoimmunoagresji (nie będę nudził szczegółami). Efektem jest całkowite wyłączenie z życia takich chorych, którzy absolutnie uzależnieni od otoczenia, często w bólach, czekają na śmierć.
Jestem pewien, że nie było Twoją intencją żartowanie z choroby, dlatego wyjaśniłem, na czy ona polega.
Łączę wyrazy szacunku.

0 0
ID:16787

rocky_balboa

Mimo wszystko nie czuję się przekonany :P
Czepiacie się szczegółów wypowiedzi zamiast meritum. Czy my tu mówimy o historii chrześcijaństwa? ;>

Jestem już chyba za stary by mnie przekonać do zachowań nazywanych wybrykami nieobyczajnymi (bez względu na orientację). A oto jedna z definicji:

"Tradycyjny wybryk nieobyczajny kojarzył się ze sferą życia intymnego, z seksem (od zachowań polegających na publicznym całowaniu się w tramwaju lub autobusie, skąpym ubiorze, po zbliżenie intymne w zaparkowanym samochodzie), choć jego pojęciem obejmowano również załatwianie potrzeb fizjologicznych w miejscach publicznych, gorszące zachowanie osób nietrzeźwych, jak zataczanie się i przewracanie na ulicy, przebywanie w miejscu publicznym w stanie wzbudzającym odrazę, np. w ubraniu zabrudzonym wymiocinami, z rozpiętym rozporkiem."

Faktycznie za wiele wymagam.

0 0
ID:16794

cyklista-wylogowany

Czcigodny Bóm.Nie miałem najmniejszego zamiaru wymieniając chorobę dotykać osób,które się z nią zmagają.Dołączyłem erratę z uwagi na pominięcie pewnej kwestii dotyczącej spółdzielni.Niestety bajka jest prawdą.Wyjaśniam,że w ręku cyklisty rapidograf firmy Faber-Castell jest tym czym pędzel w rękach zapomnianego aczkolwiek najwiekszego malarza impresjonisty Alfreda Sisley'a.Teraz rozumiesz Czcigodny skąd te szczegóły dotyczące projektu.Piszę Szanowny Bóm prawdę ponieważ uważam,że nikt już tu nie zajży.Dziękuję za udzieloną informację na temat wymienionej choroby.Łączę wyrazy szacunku-cyklista.

Szanowny Rocky-Balboa.Przyznaję,że zeszliśmy z Czcigodnym Bómem na inny nieco temat,ale jestem przekonany,że nikt z formuowiczów nie pokwapi się do ponownego zajżenia do tematu
Pozdrawiam.

0 0
ID:16795

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA