Nie wiem kto jest właścicielem klubu sportowego "L...." ?...

Nie wiem kto jest właścicielem klubu sportowego "L...." ? nie wiem kto patronuje temu klubowi ? Wiem natomiast,że ostatnio , w koszulkach /barwach / klubowych ,występowały dzieci i to nie na boisku tylko w supermarkecie "r" w roli żebraczków .Wprawdzie starały się " zapracować" na datki ,pomagając , przy kasie , pakować do torebek zakupione towary jednak nie ulega wątpliwości, że mamy do czynienia z nową formą żebraniny.Te dzieci same tego nie wymyśliły, do tej "działalności" na pewno zostali zainspirowani przez dorosłych czyli przez działaczy klubowych.
Uważam,że sprawą powinny zainteresować się zarówno władze oświatowe , urząd skarbowy jak i służby mundurowe. Nie da się wytłumaczyć tego procederu " wychowaniem przez pracę " .

6 komentarzy

Realista

niech przez miesiąc truskawki zbierają. więcej zarobią, a i uczciwiej to będzie wyglądało. nie lubię takie żebractwa przy kasach. nie dasz pieniędzy, to jesteś cham. tak to niestety wygląda

0 0
ID:16660

elka

odczepcie się od dzieci, jak nie macie życzenia to nie musicie dawać, nikt wam nie karze, a urząd skarbowy to niech się zajmie prawdziwymi przekrętami na dużą skalę, a nie takimi błahostkami, nieco starszy chyba nie ma co robić,że się takimi pierdołami zajmuje, lepiej księżulkowi na tackę daj, albo żulowi na wino

0 0
ID:16670

rocky_balboa

Uważam, że pytanie zostało zasadnie postawione. Sam jetem ciekawy na jakiej zasadzie jest finansowany ten klub sportowy. Może by tak uczniów ze wszystkich szkół wysłać do hipermarketów, w końcu szkolnictwo to największy koszt dla miasta.

0 0
ID:16677

kortyzol

Elka ma rację, niech się uczą żebrać bo pracy raczej nie dostaną w obecnym ustroju.

0 0
ID:16678

jadzia

Elka ,opamiętaj się ,walczysz jak zraniona lwica , która utraciła instynkt samozachowawczy. Ja nie zauważam żeby ktoś tu się czepiał dzieci,natomiast widzę poważny problem społeczno-wychowawczy .Tego nie wymyśliły małoletni miłośnicy piłki , to "zasługa" działaczy i im właśnie różne instytucje powinny dobrać się do skóry.Tego rodzaju praktyki stały się nagminne i nie dotyczą tylko klubów sportowych ale również różnych ośrodków wychowawczych, ta żebranina ,jak to nazwał nieco starszy trwa już ponad rok a może i dłużej.Każdy , kto robi zakupy w supermarketach na pewno zauważył tę "zdobycz" transformacji ustrojowo-gospodarczej.

0 0
ID:16681

bebiko

dzisiaj , 25.07.2010 -znów trwa żebranina ,barwy klubowe te same.

0 0
ID:16828

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA