Zwracam się do osób które chodzą na rozmowy...

Zwracam się do osób które chodzą na rozmowy kwalifikacyjne w sprawie pracy ;czy pracodawca zadaje takie pytania jak-czy mieszkam z rodzina czy sama,czy rodzice pracują czy mąż pracuje i gdzie czy mam dzieci jak nie czy planuje,bo mi się wydaje ze pracodawce bardziej powinno interesować cv niż moja rodzina więc zwracam się z tym do osób które chodzą na rozmowy i jakie pytania słyszą od pracodawców.

4 komentarze

negocjator

i najważniejsze pytanie czy planuje Pani mieć w najbliższym czasie dzieci ...

1 1
ID:18932

pinokio

Nagrac rozmowe i do inspekcji pracy a nie uzalac sie tylko EGZEKWOWAC PRAWO!!!!

2 0
ID:18940

zorro

prawo pracy jest dla pracodawcy a nie pracownika

3 0
ID:18948

pracownica

Raz mi się zdarzyło, że pracodawca zapytał mnie czy mam męża, pokazuję mu obrączkę i mówię-przecież widać prawda, następnie ile mój mąż zarabia i czy mam dzieci, a ja to, że to chyba nie jest standardowe pytanie kwalifikacyjne i czy mogę nie odpowiadać, skinął tylko głową i mruknął yhymmm...a później spytał, czy mogłabym wyjmować kolczyk z nosa do pracy (mam delikatny, mały kolczyk z cyrkonią, nie koło jak u byka:), powiedziałem, że raczej nigdy go nie wyjmuję, chyba, że zmieniam na nowy...facet szybko mi podziękował, ale ja już nie byłam zainteresowana pracą u niego, dodam, że to był zwykły sklep z kosmetykami, a facet miał wymagania z kosmosu,a a oferował pracę za najniższą krajową, w dodatku soboty i niedziele pracujące (sklep w naszej słynnej wzor...). Dlatego uważam, że jeśli pracodawca zadaje takie pytania to współpraca z nim nie będzie łatwa i trzeba dać sobie spokój na początku, później bowiem będą problemy z urlopem, chorobowym itp. Teraz mam super szefową w pracy, na spotkaniu rekrutacyjnym nie było wścibskich pytań, także można u nas znaleźć pracę, trzeba tylko poszukać, oczywiście pensja nie jest zawrotna, ale to początek mojej kariery zawodowej więc nie powinnam narzekać, poza tym nie można mieć przecież wszystkiego:)

0 0
ID:19001

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA