Kujawsko-Pomorskie Biuro Planowania Przestrzennego i...

Kujawsko-Pomorskie Biuro Planowania Przestrzennego i Regionalnego we Włocławku w wydanych przez siebie Planach Zagospodarowania Przestrzennego Województwa Kujawsko-Pomorskiego w roku 2003 zakładało w pozycji 11 Budowę obwodnicy miasta Włocławka.Termin realizacji inwestycji przewidziano do 2010 roku(!!!).

W tychże planach przewidziano Budowę przeprawy mostowej przez rzekę Wisłę wraz z budową drogi do miejscowości Fabianki (poz.149).Termin realizacji drugiego przedsięwzięcia zaplanowano po roku 2010.

Czy jestem zadowolony z planów realizacji budowy obwodnicy?
Ależ naturalnie.Rozmach i termin realizacji inwestycji wprawił mnie w osłupienie.

Czy będzie mnie satysfakcjonował zamysł zapisany w projekcie budowy drugiej przeprawy przez Wisłę ?
Chyba nie doczekam w doczesnym życiu realizacji.

Zabiorę profilaktycznie ze sobą do trumny aparat telefoniczny.Może ktoś z Czcigodnych Internautów łaskawie zlituje się i prześle mi w zaświaty przynajmniej jedno ujęcie nowego włocławskiego mostu.

Czy w tej sprawie maja coś do powiedzenia Radni Miasta tej i poprzedniej kadencji ?
Czy w tej sprawie ma coś do powiedzenia dyrektor Kujawsko-Pomorskiego Biura Planowania Przestrzennego i Regionalnego we Włocławku Pan mgr inż.arch. Bogusław S. ?

Schody,schody,schody...KABARET

5 komentarzy

Ogi

Były dyrektor to totalnie ...., który omalże doprowadziłby do upadku WSHE. Całe szczęście, że go powstrzymali. A te całe plany są tak nieistotne jak nieistotnego wzrostu jest były dyrektor.

1 0
ID:19250

cyklista

Słusznie Waść prawisz.

Zawżdy monarcha WSHE
winien mieć Wielkiego.....
Oczywiście Kanclerza
lecz czy Koronnego.

Azali ów duchowny
może niski miarą
nie pasował do dworu
...choćby swoją wiarą.

1 0
ID:19255

Taaa

Te plany były robione z pewnoscią przed jakimiś wyborami ,by przyciągnąć stado baranów do takiego pudła błednie zwanego urną.....

1 0
ID:19256

POSPRAWIE

Drogi Cyklisto
Na początku chciałbym żebyś opierał się na aktualnych materiałach i przekazywał treści zgodne z rzeczywistością. Radzę odwiedzić poniższy link http://www.kujawsko-pomorskie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=96 i zapoznać się z treścią OBOWIĄZUJĄCEGO planu zagospodarowania przestrzennego województwa kujawsko-pomorskiego. W szczególności polecam lekturę -Tabela 2 Zadania ponadlokalne realizujące cele publiczne. Ponadto nie wdając się w zbędne szczegóły odsyłam do ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym, wynika z niej że Plan Województwa nie jest aktem prawa miejscowego co oznacza w uproszczeniu że nie może kształtować formy wykonywania prawa własności do nieruchomości (nie może nakazac ani zakazać niczego właścicielowi), takim aktem jest jedynie plan miejscowy. Tak więc Plan województwa nie może nakazać budowy (która i tak zależy od inwestora i wykonawcy- a nie planu) ale jeśli inwestycja celu publicznego nie byłaby uwzględnione w tym planie to zrealizowanie jej byłoby trudniejsze. Radze spojrzeć na to pod kątem przyszłości a nie teraz i tu, w końcu jak sama nazwa mówi PLAN a nie RAPORT.
Pozdrawiam

0 0
ID:19265

cyklista

Przepraszam za zagalopowanie się w daleka przeszłość.Oczywiście nie omieszkam zajrzeć do podanego linku (dziekuję).

Jestem świadom,że Plan Wojewódzki nie jest aktem prawa miejscowego a jedynie aktem planowania przestrzennego.
Niemniej jakiekolwiek ustalenie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (a jest to akt prawa miejscowego ,który możemy zaskarżyć jedynie do N.S.A jeżeli narusza on interes prawny (np.zmiana przeznaczenia działki) ) jest sprzeczne z planem Wojewódzkim lub Studium uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego powoduje w świetle prawa nieważność miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

Oczywiście czy to Plan czy tez studium uwarunkowań jest jednocześnie rezerwacją terenu lub terenów( w przypadku obiektu liniowego np.droga,linia kolejowa lub energetyczna) na cele publiczne.

Również pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wskazówkę dotyczącą nowego planu zagospodarowania.

0 0
ID:19276

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA