W telewizji Kujawy dzisiaj wysłuchałem głosu poparcia Pana...

W telewizji Kujawy dzisiaj wysłuchałem głosu poparcia Pana Lebiedzińskiego dla obecnego Prezydenta Pana Pałuckiego.
Poparcia udziela za chęć realizacji jego postulatów, a dotyczą one:
1. Lewoskrętu z ulicy POW - miał być i będzie, zatem co to za nowość,
2. Bezpłatnego parkowania w strefie płatnego parkowania w Śródmieściu na czas remontu drogi numer jeden - co ma remont drogi do parkowania , przecież na jedynce i tak nie można było parkować.
Ponadto ta propozycja bezpłatnego parkowania spowoduje zmniejszenie dochodów miasta,a środków w budżecie podobno jest niewiele.
3. Wybudowania teatru na Zielonym Rynku - w którymś programie kandydatów na radnych to czytałem ,ale dotyczyło to wybudowania hali widowiskowej z podziemnym parkingiem, lodowiskiem i siecią sklepów,a jeżeli chodzi o teatr to prawdopodobnie ten pomysł się nie uda- to nie jest to miejsce, proszę zapytać głównego architekta.
Fajnie, że poparł,ale te postulaty?

8 komentarzy

Włocławianiuuuniuś

Poziom postulatów świadczy o zainteresowaniu sprawami Włocławka.
ale co się dziwić ... mało orginalny ten chłopiec nie jest podobnie jak doradcy Endriu

4 6
ID:21951

PLPLPLPLPLLPLPLPLP.......

PRZECZYTALEM: 21 LAT FIRMA,21 PRACOWNIKOW ETC PAN L,ORAZ ZE PAN P NIE ZNAL WCZESNIEJ PANA L,ZNALI SIE WCZESNIEJ,NA PEWNO NAWET Z WIDZENIA ,WLOCLAWEK JEST MALY ,JAK WYGLADALA HISTORIA PANA L,JAK TAM ZAPLACONE WSZYSTKIE ZOBOWIAZANIA Z PRZESZLOSCI/PODATKI W MIESCIE,MOZE REJESTRY Z HISTORIA CZY INNE ODSLONIA RABEK TAJEMNICY PANA L,A TERAZ TE POMYSLY ,STARTOWANIE NA PREZYDENTA I POPARCIA W BLASKU FLESZY-SAMO ZYCIE JAK FILM WSZYSTKO MOZLIWE

0 1
ID:21955

zbuntowany_kaloryfer

Zdziwiła mnie bardzo treść postulatu nr 3 p. Lebiedzińskiego. Wszak każdy kto interesuje się choć trochę kulturą (mam tu na myśli Kulturę a nie tzw. imprezy masowe) w naszym mieście doskonale wie nie od dziś, że jest to niestety pięta achillesowa Włocławka. W istniejącym teatrze niewielka salka potrafi świecić pustkami jak wystawiane są nawet takie klasyki jak Mistrz i Małgorzata. Podobnie ma się często rzecz z wernisażami organizowanymi w piątki o 18.00 w Galerii Sztuki Współczesnej przy Miedzianej. No ale tu to jeszcze wielu przyjdzie bo wstęp bezpłatny i poczęstunek darmowy jest;) Sam słyszałem jak pewna pani szeptała do męża, że jest to dla niej dodatkowa zachęta. Smutne ale prawdziwe. Pamiętam pewien wernisaż w Muzeum Historii Włocławka - przyszło 8 osób. Czasem sporo Włocławian przyjdzie do Muzeum Ziemi Kujawskiej na otwarcie jakiejś wystawy, choć to też nie regułą. Ale czy ok. 50 osób w mieście liczącym ok. 108 tys. mieszkańców to sporo..?
Za to mnóstwo mamy amatorów biesiad kasztelańskich, festynów na placu przy ul. Wiejskiej i in. masowych spędów. Jest browar z plastiku, grochówka z plastiku, muzyczka skoczna - często z akcentem położonym na disco polo itp. ścierwo. W takt muzyczki na scenie gibią się paniusie ubrane dracznie - niczym ukraińskie prostytutki. Do tego przez mikrofon zapodaje różne konkursy facet o wyglądzie biednego alfonsa z przedmieść i suuuuperrr zabawa dla całej rodziny jest!!! I to od x lat, o czym przeciętny mieszkaniec naszego miasta doskonale wie. Taki Kazik, który choć tworzy kulturę masową (ale z klasą i wymagającą myślenia) kiedy chciał koncertować we Włocławku to sprzedano ok. 30 biletów. Koncert odwołano, a Kazik zapowiedział, że do Włocławka nie przyjedzie już nigdy. Co za wstyd. W tym samym mniej więcej czasie koncertował Bayer Full ("Majteczki w kropeczki"). Stadion pękał w szwach. Nie oszukujmy się, kultura jest słabą, bardzo słabą stroną Włocławka i nie pomoże tu postawienie kolejnego budynku. Zatem pan Lebiedziński formułując postulat nr 3 dowodzi, że niewiele wie o życiu kulturalnym Włocławka.
Ps. Warte zastanowienia - czemu ludzie tak łapczywie rzucają się na darmową miskę grochówki albo herbatnika? Niczym dzieci z Somalii;)

2 0
ID:21956

psi dedektyw

nic za darmo w tym akurat popieram pana Kaszpirowskiego

0 0
ID:21972

cyklista

Szanowny Zbuntowany-Kaloryferze zgadzam się całkowicie z Twoimi Czcigodny spostrzeżeniami.Pozdrawiam

0 0
ID:21998

Alojzy

Szanowny Kaloryferze, być może Pan L... miał na myśli teatr lalek, ale treść zawarta w post skriptum jest bardzo ciekawa
Pozdrawiam

0 0
ID:22005

Ja też z tej wsi...

No, po tym podsumowaniu (kaloryfera) zboniu jest w sam raz dla takiej kulturalnej tłuszczy

0 0
ID:22009

szuja

Powiem tak ,że nie mam do czego się przyczepić w tym twoim poście.Jest bardzo obiektywny .Szacun.

0 0
ID:22034

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA