Czy zwróciliscie uwagę jak obecniepanujacy politykierzy...

Czy zwróciliscie uwagę jak obecniepanujacy politykierzy ,,aktywnie'' zapomnieli o ofiarach stanu wojennego dzięki którym są teraz na stołkach ? Czy zwróciliscie uwagę ,że dotychczas żadnemu z dygnitarzy WRON-y włos z głowy nie spadł ? Jeśli połączycie te fakty to macie odpowiedź dlaczego Instytut Pamieci Nrodowej jest opecniepanującym Politykierom tak niewygodny .....

12 komentarzy

cyklista

Pierwszym komunistycznym szczurem ekipy Jaruzelskiego w Nowym Yorku był jeden z sekretarzy oraz współtwórców stanu wojennego -towarzysz Stefan O....
Mieszka obecnie w Nowym Yorku w Eastport na Long Island.
Nie ma to jak narozrabiać i uciec z Ojczyzny.
A może znacie Czcigodni Internauci nazwiska innych prominentnych szakali z PZPR-u będących na "stałych wczasach" w innych krajach

5 2
ID:23171

cyklista

Zwracam się do Szanownej Redakcji z zapytaniem.
Czy wymienienie przeze mnie z nazwiska prominentnego "betonu partyjnego'-jednego z twardogłowych sekretarz Komitetu Centralnego PZPR jest naruszeniem dobrego imienia wymienionego.
Czy człowiek, który przez całe swoje życie pławił się w luksusie z racji piastowanych stanowisk w naczelnych organach partii komunistycznej
aby następnie wyemigrować na stałe do kapitalistycznego państwa zasługiwał
na jakieś honory lub względy.

3 2
ID:23174

wloclawek.info.pl

Szanowny Cyklisto nie ma znaczenia czy osoba jest dobra, czy zła wszystko co jest zaliczane do obrazy będzie kropkowane lub też usuwane.
Pozdrawiam

2 2
ID:23175

janka kowalska

co tam pan stefan o. prosze spojrzec na q4 spotkanie z ludzmi kultury pana prezydenta paluckiego tam jest duzo osobnikow ktorym kultura jest obca ale przeszlosc podobna do stefana o.

2 2
ID:23176

szuja

Nie wiem i nie chcę wiedzieć jakie to uwagi ma cyklista do ludzi z tej czy innej formacji ,ale póki co Sąd nie zabrał ostatecznie w tej sprawie głosu i prawnym wyrokiem tego nie orzekł, radziłbym mu trzymać Gombrowicza na uwięzi bo go lubię mimo ,że dzieli nas morze. a może i ocean.Po co czasem robić sobie kłopot.Czy ci to coś da,takie walenie bezpośrednio między oczy. Przecież większość , nie tylko na tym forum ,to-niedomówienie.Hahaha

3 1
ID:23178

cyklista

Szanowny Szujo wolę walić miedzy oczy niż strzelać w potylicę.
A mógłby brat mojego ojca żyć jeszcze. Ja nie mogę tego zapomnieć.

4 1
ID:23193

poliszynell

Cyklisto:) Stefek O... popatrz, popatrz... szef Biura Prasy KC PZPR sprawujący kontrolę nad prasą, w której antysemickie hasła czerniały na pierwszych stronach gazet /1968r./ wybył do Niu Jorku i ... nie obawiał się Anti-Defamation League /ADL/, która to siedzibuje w tej samej metropolii/??? Widocznie prowokator /Stefek O./ dobrze spełnił swe zadania:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Dmsnp-QVL-8J:www.asme.pl/104957107577533.shtml+stefan+olszowski+emigrant&cd=19&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

autor tego artykułu pominął niestety jeszcze jedną ważną kwestię....

1 1
ID:23196

Mr.BetterKnow

Co do Stefana Olszowskiego skoro był osobą publiczną a nie został skazany.To jego nazwisko powinno być pisane w całości bez cenzury.
Osobiście nie pasuje mi fakt że gdy jakiś urzędnik robi wałki w żywe oczy to można pisać jego nazwisko a gdy zostaje oskarżony to jego nazwisko i twarz zostają ukrywane.Rozumiem to że dane prywatnych osób w tym ich twarze powinny być ukrywane gdy ktoś nie jest prawomocnie uznany za winnego.Ale jeśli ktoś zostaje osobą publiczną powinien ponosić publiczną odpowiedzialność także związaną z wizerunkiem nazwiskiem i majątkiem którego się dorobił.Tyczy się to dawnych jak i aktualnych postaci publicznych.

Co do nazwania kogoś szczurem to nie można uznać tego automatycznie jako obelgi.Szczurki to bardzo inteligentne zwierzątka.Jedne szukają pożywienia w lesie a drugie je kradną chowając się w kanałach.Ale nie można tego generalizować.Ja uważam że w niektórych przypadkach nazwanie osoby szczurem obraża bardziej gryzonia niż człowieka a najgorsze szczury to szczurki bez honoru.

Co do faktów to pewien polski funkcjonariusz policji został nazwany psem,zdenerwował się bardzo i pobił człowieka tłumacząc że naruszono obelżywie jego wizerunek.Pobity pan założył sprawę i jak się okazało sąd uznał że nazwanie funkcjonariusza "psem" nie jest obrazą.

Bez urazy do panów administratorów ale postarajcie się być na bieżąco.
A swoją drogą chciałbym zobaczyć jak formalnie wygląda sprawa tego co jest a co nie jest obrazą.Dla mnie obrazą jest "wszechpolskie" ukrywanie faktów i zbrodni z czasów PRL i nie ukaranie winnych którzy do dziś zajmują wysokie stołki.
Przykład:gdy normalna osoba która jest w pokoju w którym doszło do zbrodni a nie mówi o tym ani nie próbuje temu zapobiec jest karana lub oskarżana za współudział a dlaczego politycy z tamtych czasów nie są karani za współudział w morderstwach,okaleczeniach,porwaniach,pobiciach, terroryzmie,szantażach i tym podobnych?Przecież dobrze wiedzieli dla kogo pracują i co robią ich koledzy jak nie oni sami?Pytam także o naszych regionalnych politykach z długą przeszłośćią.

Póki winni nie odpowiedzą za swoje czyny, nigdy nie będę prawa pisanego traktował poważnie bo prawo pisane nie jest poważne i nie jest egzekwowane sprawiedliwie.Nigdy nie przestanę zadawać pytań.Nie przestanę też szukać prawdy.

Pozdrawiam racjonalnie myślących.

1 1
ID:23198

szuja

Szanowny cyklisto nawet jako ewangelista powinieneś wybaczyć.

1 0
ID:23203

Pytanie

Całkowicie zgadzam się z Cyklistą .Wymienianie nazwisk ludzi ze świecznika ubiegłej epoki nie jest obrazą a pan Olszewski- były kacyk PZPR (własciciel majątku na Michelinie) ,który uciekł do USA był pokazywany w reportażu telewizyjnym jak obraża dziennikarza usiłujacego zadać mu pytanie i ucieka z wózkiem z supermarketu .Żyjemy w podobno wolnym kraju i odpowiadamy za swoje czyny i słowa ,więc nie bawcie sie w cenzorów ...to do moderatora .

1 1
ID:23211

To ja...

Chyba się trochę rozpędziliście w tych złośliwych komentarzach pod adresem Pana O. Wyjechał z Polski jeszcze przed stanem wojennym a tak naprawdę, to inteligentny facet i z w/w bezeceństwami nie ma nic wspólnego. Jakieś 2 lata temu wpadła mi w ręce publikacja na Jego temat. Była raczej w pozytywnym dla Niego klimacie. Zdaje mnie się,że oceniamy ludzi tamtej epoki "zbiorowo" albo powtarzamy obiegowe (nierzetelne) opinie.

1 3
ID:23228

Pytanie

Do -to ja -takich,, aktywistów'' ,którzy oficjalnie błogosławili Moskwę i tych trzech pajaców z brodami ,a sami pływali po Mazurach luksusowymi jachtami i dzieci kształcili w Angli i Stanach bylo na pęczki ,choćby Rakowski , Urban ,Miller, Jaruzelski ,Babiuch , a sam Jaruzelski tygodniami balował nad j Solińskim w wojskowym zamknietym ośr MON z wodolotem podarowanym przez tow Breżniewa .....to są fakty .

2 1
ID:23246

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA