Czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie , dlaczego nie ma...

Czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie , dlaczego nie ma na stronie UM nazwisk radnych i ich CW Jaki teren naszego miasta reprezentują. Bo przecież ja nie muszę wiedzieć czy to małe Południe czy duże.Czy to jakaś tajemnica? Każdy radny powinien być na stronie UM i kiedy możn do niego się zgłosić z problemem .CZy nasze miasto ma dzielnice podzielone na duże i małe osiedle.

11 komentarzy

darson

oni ujawnią śię za trzy lata z nowymi obietnicami,żeby wybrać ich na drugą(lub kolejnom )kadencje......

4 0
ID:24063

S

Rzeczywiście podział jest do dziwny na Małe i Duże Południe.

Lista ulic w okręgach:

http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/040000/046401.html#tabs-2

1. Śródmieście
2. Kazimierza i Zawile
3. Małe Południe
4. Duże Południe
5. Zazamcze

Lista Radnych z podziałem na okręgi:

http://www.bip.um.wlocl.pl/index.php?sit=456

I to chyba wszystko, mam nadziej, że te informacje wyczerpuj temat pytania. Zgadzam si także ze stwierdzeniem, że tak je ustali jeżeli kto nie wie gdzie szuka. Czas na zmiany.

Pozdrawiam

Sławek Bieńkowski, Radny, okręg Małe Południe
http://slawomirbienkowski.pl

3 1
ID:24065

dzonny_killer

panie Sawku :))) coś tak polskich liter brak... proponuję pisanie angielskimi literami (bez polskich znaków) albo... Mimo wszystko bardzo trudno (w niektórych przypadkach niemożliwe) jest znaleźć informacje o osobach "na stołkach". Stąd @Maria pytała o CV (CW???). Przydałyby się oficjalne informacje... może coś w rodzaju lustracji? ;-) Niektórym zrobiłoby się ciepło w dolnej części pleców :p

4 0
ID:24071

aaa

Proszę o wywieszenie na klatkach schodowych jaki radny interesuje się naszymi problemami. Bo ja nie wiem. Zapisy powinny być proste. NIe mam czasu aby czytać spis ulc z Włocławka.

2 0
ID:24073

S.Bienkowski

Przepraszam za literki polskie, cos wyciela mi przegladarka przy wysylaniu news'a.

Co do informacji na klatkach dobry pomysl, skieruje sie z tym Spoledzielni Poludnie, mam nadzieje, ze nie beda miec oporow.

Osobiscie wyczerpalem mozliwosci podania kontaktu do mnie:

http://slawomirbienkowski.pl/index.php?link=wiecej&id=23

Co nie oznacza, ze nie jestem otwarty na propozycje nowych plaszczyzn komunikowania sie z mieszkancami mojego okregu i nie tylko nimi, ale z wszystkimi mieszkancami Wloclawka, ktorzy uznaja, ze moge byc w czyms pomocnym.

"Miasto jest dla ludzi a nie ludzie dla miasta"

2 0
ID:24077

cyklista

Szanowny Panie Radny Bieńkowski.
Z całym szacunkiem dla Pana muszę przyznać, jest pan pierwszym odważnym człowiekiem zasiadającym w Radzie Miasta ,który potrafi za pośrednictwem największego i najbardziej opiniotwórczego portalu jakim bez wątpienia jest włocławek.info nawiązać kontakt ze społeczeństwem Włocławka.

Co prawda dziwie się temu sztucznemu podziałowi zaliczającemu ulice Cichą,Dygasińskiego,Księdza Skorupki,Starodębską oraz Spółdzielczą do Małego Południa (zawsze zaliczano te ulice do Śródmieścia) niemniej jednak skoro już taki podział ustalono miło mi ,że reprezentuje Pan swoja Osobą również tereny zaliczane ówcześnie do ŚRÓDMIEŚCIA.

Życzę zatem powodzenia w Nowym Roku 2011 w reprezentowaniu społeczeństwa wymienionych ulic w Radzie Miasta.

2 1
ID:24080

Pytanie

Oni są ...skromni.....oni się .....wstydzą......oni nieśmiało będą pobierać nasze pieniądze z kasy miejskiej ,bo to ludzie ......honorowi ????? OOOO chyba to za daleko idący wniosek ?

1 0
ID:24091

Stacha

Pan Bieńkowski jak widać to prawdziwy Radny, który nie boi się internetu i spotkań z mieszkańcami. Brawo takich radnych Nam trzeba.

2 1
ID:24092

Sbienkowski

Male i Duze Poludnie moge od biedy zrozumiec, choc czesc Srdomiescia mnie dziwi a i linia podzialu miedzy Malym i Duzym tez dosc dziwna. Ale jeden okreg bylby zbyt duzy co do ilosci mieszkancow, z drugiej strony mogl to byc jeden okreg ale z wieksza iloscia radnych bo tak ciecie tej dzielnicy jest nienaturalne.

A teraz inna zagwozdka, kto dolaczyl Zawisle do Kazika, przeciez naturalnym jest polaczyc je ze Srodmiesciem, lub zabrac po jednym Radnym ze Srodmiescia, Zazamcza i Kazika i dac ich na Zawisle od Bobrownik do tamy.

Ale coz, niezbadane sa wyroki ordynacji wyborczej i administracyjnych podzialow. Nam tez do Lodzi blizej i lepiej bylo niz do Bydgoszczy, jak chcielim (Dziekujemy Panie Skrzypek) tak mama.

3 0
ID:24094

dzonny_killer

ciężko mi się o Panu wypowiadać, gdyż nie po dzielnicy mi z Panem... z obserwacji dotychczasowych sesji Rady Miasta mogę powiedzieć, że podoba mi się większość Pańskich wypowiedzi, choć może przydałoby się nieco więcej radykalizmu/stanowczości np. jak w przypadku pewnej spadochroniary z klubu radnych po.
Ktoś tu chwali Pana za "niebanie" się internetu - no to akurat lekka przesada, ale w każdym razie jest Pan pierwszym i jedynym radnym, który zdobył się (wreszcie) na taką formę kontaktów z mieszkańcami. Przydałoby się jednak zarejestrować, bo ktoś może się podszywać, a to może zaboleć.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że dane nam będzie jeszcze nie raz podyskutować.

Czekam również kiedy będę mógł Pana ostro skrytykować, bo nie wierzę, żeby w Radzie byli sami dobrzy ludzie ;-) Proszę się pilnować... Wielki Brat czuwa!!!

2 1
ID:24109

DoRadnego S.Bienkowskiego

Miasto Wloclawek jest w stanie kleski zywiolowej z powodu rozwalajacych sie ulic. Ulice wymagaja kapitalnego remontu aby nie trzeba bylo ich latac na zime.Jest to wielkie marnotrastwo obecnej ekipy .Bardzo prosze Pana Radnego o zarezerwowanie w budzecie miasta dodatkowych pieniedzy na kapitalne remonty ulic Wloclawka. Bo to co proponuje Urzad Miasta wyremontowanie jednej ulicy Kaliskiej jest daleko niewystarczajace. Ulice do remontu
Kaliska
Wiejska
Okrezna
Grodzka Kruszynska
Polna
Aleja Kazimierza Wielkiego
i wiele innych
Do tego miasta nie zawita zaden powazny inwestor widzac stan wloclawskich ulic.
Prosze rowniez zwrocic uwage ze w Polsce buduje sie ulice dwujezdniowe a nie tak jak to robi zacofany Pan Palucki.

0 0
ID:24155

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA