Jak patrzę na "klientów" MOPR to mnie krew zalewa. w 90% to...

Jak patrzę na "klientów" MOPR to mnie krew zalewa. w 90% to zwykłe ......, każdy w czasie swojego życia mógł się uczyć (to nic nie kosztowało prócz wysiłku i pracy w nauce). Większość to nie skończyła nawet gimnazjum czy zawodówki i pretensje do świata, że pracy dla nich nie ma! A nawet jak jest to im się nie opłaca. Za to chlać i po tyłku w domu się drapać bo kasa z MOPRU się należy to im się opłaca!Jednym było lżej innym trudniej w dzieciństwie, ale wszystko zależy od wysiłku i pracy włożonej we własne życie. WSTYD!!!

14 komentarzy

kokoszka

wpełni się zgadzam rozumiem tych których życie nie oszczędziło i się znalezli w takiej trudnej sytuacji choroba itd ale tych co od lat korzystaja nic niezmieniają to nic nie tłumaczy ale gdyby było więcej kontroli z opieki społecznej to 50 procent by osób napewno [pomocy nie otrzymało i nietrzeba by blo szukać w mieście oszczędnosci wystarczy sprawdzić te osoby które bezpodstawnie korzystają z pomocy i dziura się załata w budżecie częściowo a szczytem wszystkiego są dopłaty w przedszkolach z mopr dla dzieci nygusów a dla rodziców pracujacych brak miejsca bo muszą byc dzieci matek siedzących w domach pozdrawiam rozum MOPR

2 0
ID:24629

dzonny_killer

A nie zalewa Cię, kiedy tacy moprowcy czy inne mops'iki, że o bezrobotnych zasiłkowcach nie wspomnę, podjeżdżają po NALEŻNE im dobra drogimi samochodami? Gdzie weryfikacja? eh... szkoda słów

2 0
ID:24631

negocjator

a nie zalewa was krew że pracujecie i g**** z tego macie bo ledwo starcza na chałupe i żarcie i nic nie idzie odłożyć ? a taki łeb siedzi sobie w ciepełku w mopsie i zarabia 3 tys na rękę bo jest kierownikiem np ....

3 1
ID:24635

kokoszka

masz racje szkoda słów

1 1
ID:24636

Zyga

Mam 55 lat i nie mogę doprosić się o pracę-z czego mam żyć,więc mam gdzieś mops i całą politykę naszego rządu.

7 0
ID:24640

szuja

Chcieliście Solidarności ,to ją macie.O co biega?

1 2
ID:24648

Pytanie

A czy wiesz , czym rożni się państwo cywilizowane od upolitycznionego ,,katolickiego'' wariatkowa zwanego Polską -? Jeśli nie wiesz to wyjedź do Szwecji lub Norwegii ,tam zobaczysz ,że obywatel to nie przedmiot (jak w Polsce) tylko podmiot wobec którego panstwo ma obowiązki konstytucyjne nie tylko przed wyborami . Nie pozwól myśleć ,że KOWAL tylko macha mlotem i nie myśli .......

3 0
ID:24655

szuja

Aaaaaaaa, to chodziło o kowala Solidarności.Znaczy się, jak ja wykuwał ? Puk.puk!Hahaha

0 2
ID:24661

a polityczna

Szuja z tego co wiem to opieka społeczna była i za komuny i za solidarności, więc nie wiem czemu ta twoja agresja.
Co do aut zarejestrowanych na wiekowe babcia i sędziwych dziadków to ręce opadają, ale jescze bardziej opadają jak widzę te " samotne mamy" które mieszkają z ojcami swoich dzieci i balują w Fundacji Samotna Mama.

3 0
ID:24676

szuja

~a polityczna
Proste .Cyklista nie lubi komuny a mamy cmentarz komunalny. Ja nie lubię solidarności.Kojarzy mi się z soliterem.

0 1
ID:24725

a polityczna

idę więc do koscioła modlić się za was obu:)
Pozdrawiam i zyczę miłego dnia.

0 0
ID:24738

Jan Urbaniak

mam pytanie w jakie dni pracuje mopr czy w soote tez?

0 0
ID:24982

nana

Mam kolezanke ,ktora pracuje w MOPR zarabia niewiele .Szlag ja trafia jak wie ze nygusy maja dodatkowe dochody ,ktorych nie mozna im udowodnic smieja sie wszystkim w twarz ,latem spotyka ich nad morzem bawiacych sie w najlepsze na pytanie czy stac ich na taki wyjazd 4 osobowa rodzina oswiadczaja ze sa u kolezanki ktora wspanialomyslnie za darmo wynajela im pokoj dziwne ze inni pracujacy nie maja tak dobrze liczy sie i tak tylko to oswiadcza nygus ,jak nie zastaje ich w domu kilka razy /oczywiscie poszukuja pracy/ to i tak musi wyznaczyc im dzien w ktorym bedzie ,no to wtedy bezrobotny zwolni sie z pracy i oczekuje jej wizyty a na drugi dzien znow idzie do pracy,gro mezczyzn pracuje na czarno bo maja alimenty ktorych nie placa,a z legalnej pracy potraci mu komornik,matki samotne zaskarzaja ojcow dzieci ,z ktorymi mieszkaja prowadza razem dom i smieja sie wszystkim w twarz a ty uczciwie pracujacy czlowieku za to placisz

1 0
ID:25033

dzonny_killer

przydałaby się naprawdę rzetelna weryfikacja!

0 0
ID:25073

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA