Apel - proszę wszystkich ,którzy są ofiarami oszukańczych...

Apel - proszę wszystkich ,którzy są ofiarami oszukańczych praktyk handlarzy obuwiem we Włocławku , o podzielenie się doświadczeniami w temacie odzyskiwania pieniędzy od tych ,,anonimowych '' włascicieli sklepów obuwniczych sprzedających buble z pękajacymi podeszwami po miesiącu użytkowania i uchylajacymi się przed ustawową odpowiedzialnością gwaranta .Może razem przypomnimy im o prawach klientów .

8 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Patrz Szanowna Pytanie - parę po piątej, a ja nadal niedospany. Ale tak to już jest po imprezie, podczas której "przegięło się";) Ani człowiek później spać nie może, ani normalnie funkcjonować... Snuć się można tylko po domu wqwiając skutecznie innych.
A co do butów, o których wspomniałaś: wiele lat temu na placu Wolności otwarto sklep zwany .... Weszliśmy tam i żona wyczaiła super półbuty. Kosztowały grosze, jakieś coś koło 30 zł. Nie pamiętam nawet. Ale grosze. Nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem taniochy, ale Ona mówi: buty fason mają modny - pochodzisz i sezon.
Ile razy założyłem je?
Dokładnie dwa. Po czym rozdarły się. Nie zaniosłem ich do sklepu ani nie prosiłem o reklamację... Cisnąłem do kosza. Po prostu więcej nie wejdę tam, ot co. A Martensy, które mam już 5 rok po wypastowaniu dokładnym wyglądają jak nowe. A były wielokrotnie i w wodzie i w błocie i po lesie zaiwaniałem w nich!

2 1
ID:25040

szuja

Pisałem żebyś przeczytała sobie prawa konsumenta.Możesz jeszcze iść do Rzecznika Praw Konsumenta do UM ul. 3-go Maja,to Ci przetłumaczy z polskiego na nasze te uprawnienia.Podstawa to paragon zakupu-skopiuj.Bez sprawy (zaocznej) w Sądzie nic nie wskórasz.Oczywiście sprawę trzeba opłacić.

1 0
ID:25044

negocjator

kupuje zawsze w D...... ... fakt że ostatnio jak kupiłem buty podeszwa odeszła po 3 miesiącach ... oddałem buty pani kazała sobie wybrać nowe bez żadnego szemrania i podważania reklamacji i terminów 30 dniowych ! od razu od ręki poszedłem wybrałem nową parę na którą dostałem nową gwarancje wraz z dowodem zakupu !

0 0
ID:25047

szuja

Kaloryfer a może tobie tylko się wydaje ,że tak wyglądają.Zapytaj żony!

1 1
ID:25051

zbuntowany_kaloryfer

No przecież napisałem, że "na oko" te buty wyglądały super. Wyglądały poza tym na cholernie solidne. A że okazały się bublem... No cóż - jak to się mówi: błoto stwarza czasami pozory głębi;))

1 0
ID:25059

emerytka

chyba kupujecie buty u Chińczyków. Omijam te sklepy z daleka. Takiego badziewia nigdzie nie ma.

1 0
ID:25064

szuja

Ty kaloryfer rzeczywiście popłynąłeś wczoraj.Mówię o twoich butach.

0 1
ID:25082

Pytanie

Emerytko - zwróć uwagę na sklepy obuwnicze M.. M..- czy to są chinskie sklepy ? Raczej nie, tylko właściciel kryje jak może nową spólkę i swój adres by nie udzielać gwarancji .Mam już listę osób ,którym w tych sklepach niesłusznie nie uznano reklamacji na obuwie .Wejdź do tych sklepów w Realu i na Warszawskiej i zobacz jaki towar tam sprzedają -czy to chinszczyzna ? Gwarancja ustawowo obowiazuje wszystkich handlowców !!!!!!!!!

0 0
ID:25090

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA