Odkąd zostałem "mieszkańcem" Portalu nie raz i nie dwa...

Odkąd zostałem "mieszkańcem" Portalu nie raz i nie dwa czytałem krytyczne pod adresem kierowców CWL wpisy. Nigdy dotąd nie napisałem żadnego negatywnego komentarza pod adresem CWL - po prostu nigdy nie przytrafiło mi się żadne wredne zajście z Nimi, więc krytyka byłaby moralnie nie w porządku. Poza tym chamem na drodze może być równie dobrze CW, a co - nie?
Ale do rzeczy. Wczoraj miało miejsce wydarzenie, o którym muszę napisać. Bo usłyszałem "teksty roku". Otóż wybranka serca mego pojechała po warzywka na rynek. Gdy wysiadała z auta podjechał typ i zaparkował na miejscu dla niepełnosprawnych. Żona zwróciła mu uwagę, że mógłby przeparkować.
Na to typ mówi mniej więcej tak: "CO SIĘ PANI BURZY, NA KALEKĘ PANI NIE WYGLĄDA. A KALEKI TO NIECH SIEDZĄ W DOMACH A NIE ROZBIJAJĄ SIĘ SAMOCHODAMI."
No to Kaloryferowa wyciąga telefon i mówi do typa, że ciekawe co o sprawie sądzi straż miejska.
Typ wycofał się do auta mamrocząc pod nosem (ale głośno) - uwaga!!!
- CO ZA CHAMSTWO SIĘ PANOSZY W TYM WŁOCŁAWKU;))))))))
Wsiadł i odjeżdżając rzucił przez okno:
- A CIEBIE S.... ZAPAMIĘTAM;)))))))
Nadal nic nie mam do kierowców cwl czy cli. Nie będę generalizował. Ale jeden burak cwl robi pasqdną opinię innym - Bogu ducha winnym jeżdżącym na podobnych blachach. Świadkami zajścia było kilka osób. Te osoby na 100% opowiedziały o zajściu swoim rodzinom. Członkowie rodzin mają znajomych... No i fama idzie...
Ps. Do wspomnianego typa: z powodu obrażenia mojej pani uruchomiłem w myślach program "search and destroy". Resztę sobie dośpiewaj.

17 komentarzy

księciunio

Postawa małżowiny godna naśladowania.

12 4
ID:31682

anty

dopisz resztę numerów tego typa, poszukamy razem.

8 5
ID:31685

szuja

Ja tym razem też jestem za" poszukaniem i zniszczeniem".@anty masz dobry wzrok bo ja nr nie widzę.

9 2
ID:31687

dzonny_killer

jeśli mogę pomóc, to chęci swe ujawniam :)

8 0
ID:31693

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny Anty, Dzonny - przecież nie mogę tak publicznie zapodać numerów typa... Ale dziękuję za dobre chęci. Typa muszę znaleźć sam - bo mojej rodziny sprawa dotyczy. I znajdę.
Może pewnego dnia Szanowna Redakcja zaproponuje zorganizowanie zlotu. Skoro organizowane są zloty onetowe, to dlaczego nie info.pl? Wtedy Panowie za owe dobre chęci stawiam big browara;)
Co do wspomnianego zlotu - mógłby się odbyć przed 21.12.2012. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale kto wie co się może zdarzyć. A może zdarzyć się kataklizm, którego współczesna nauka przewidzieć nie jest w stanie. Trzeba brać na to poprawkę. Jeszcze nie tak dawno temu najtęższe umysły na świecie twierdziły, że nic cięższego od powietrza nie może latać...

9 0
ID:31695

eliot44

Jakiś czas temu szukałem miejsca parkingowego przy Tesco. Z daleka zoczyłem lukę między pojazdami, ruszyłem z kopyta, co by nie stracić okazji. Dopiero wjeżdżając w upatrzone stanowisko zauważyłem znajomy symbol wózka inwalidzkiego. Rozczarowanie. Nawet pomyślałem przelotnie, że właściwie nie popełniłbym nadużycia, ponieważ akurat cierpię na pewną bolesną przypadłość utrudniającą mi chodzenie, tyle że nie posiadam karty parkingowej. Trudno. Wrzuciłem wsteczny bieg i w tym momencie usłyszałem narastające dudnienie subwoofera. Zza zakrętu wyłoniło się czarne BMW. Płynnie wtoczyło się na oznakowaną "kopertę". Wysiadło z niego umięśnione zjawisko obwieszone kilogramem goldu, kliknęło pilotem i bujnym krokiem odpłynęło w stronę marketu.
Zastanowił mnie rodzaj niesprawności osobnika, dopuściłem jakieś wady ukryte i w ostatecznej konkluzji pozostała jedynie... umysłowa. Pytanie ostateczne: jak w takiej sytuacji przemówić komuś do rozsądku?

6 0
ID:31698

szuja

Znowu się nawalił.Ale numer

2 2
ID:31700

dzonny_killer

jeśli Redakcja się nie zorganizuje, to może sami o czymś pomyślimy? Szanowny Kaloryferku rozumiem ambicje, szanuję decyzję... jednak w razie co... wiesz do kogo zapukać... :p

na posiadaczy B olidów M łodzieży W iejskiej oraz na innych bezmózgich, tudzież chamskich "upośledzonych" jest dobry sposób... należy wyrazić głośno dezaprobatę, skupić zainteresowanie kilku postronnych osób oraz zacząć robić zdjęcia, choćby komóreczką... efekt? 9 na 10 przestawi auto... a na tego jednego niech nie będzie szkoda czasu na wykonanie telefonu pod nr 112... jeśli my sami nie nauczymy buractwa kultury i porządku, to za nas nikt tego nie zrobi!

3 2
ID:31703

home

mam nadzieje ze redakcja nie wejdzie w ten konfidencko-donosicielski układ, chyba by musieli na głowe upasc, jak ten u góry ;)

a stereotypy? cóż, są dla zakompleksionych, jak cię nie stać, to mozesz sobie co najwyzej postekac tu na forum

jak sobie sam nie potrafisz poradzic, to nie wciagaj innych w swoje sprawy facet

3 7
ID:31705

szuja

- Dlaczego perkusista @dzonny wkłada swoją pałeczkę za szybę od samochodu?
- Żeby mógł parkować na miejscu dla niepełnosprawnych

0 5
ID:31708

zbuntowany_kaloryfer

Dokładnie tak Dzonny! To my, normalni obywatele powinniśmy pomagać w zwalczaniu chamstwa! Kwestia jest szersza niż tylko parkowanie na miejscach dla niepełnosprawnych. A np. wyrzucanie śmieci na poboczach dróg czy w lesie..?
Do niejakiego "home": to nie donosicielstwo. To walka z chamstwem i dbanie o wspólne dobro. W wielu krajach europejskich takie postępowanie to standard. Bierzmy przykład i uczmy naszych miejscowych b.... moresu i norm współżycia społecznego!

6 1
ID:31709

Mk

Powiem tak. Kolegów mam wielu i spod cw i spod cwl. Jednak w potrzebie pomocnym i prawdziwym przyjacielem okazał się ten z cwl -em;) Nie rejestracja stanowi o poziomie i kulturze osobistej kierowcy proszę kolegów włocławskich mieszczuchów. Też jam Ci włocławianin rodowity to piszę. Pozdrawiam.

0 0
ID:31712

szuja

@home
@kaloryfer napisał....uczmy naszych miejscowych b..... moresu! ...ostro ! Hahaha

1 1
ID:31714

zbuntowany_kaloryfer

Ależ Mk! Ja nie generalizuję - doczytaj dokładnie! Zresztą niedawno idąc ulicą zaskoczyła mnie ulewa. Chciałem przejść na drugą stronę ulicy. A tu sznur samochodów. Kto się w końcu zlitował po dobrych kilku minutach i zatrzymał? Ano CWL. A kaloryfer był już przemoczony do "suchej nitki" z butami włącznie;)))))))

1 1
ID:31721

pagon

Szanowny Panie Kaloryferze. To napewno byl jeden z tych co wladze wloclawka mowia ze poprzeprowadzali sie do osciennych gmin bo im sie status podniosl. I napewno ktos z ukladu wladzy bo ta grozba o tym swiadczy.

2 0
ID:31737

dzonny_killer

ech Szujo, szujo... czasem jak coś palniesz, to zupełnie jakby twój najmłodszy braciszek (taki co pod szafę pionowo wchodzi) pod twoim nickiem pisał... :p

1 0
ID:31759

tiaa

nalepiać karne na pewno się nauczą :D

2 0
ID:31767

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA