policja może wejść / czytaj wtargnąć do każdego domu...

policja może wejść / czytaj wtargnąć do każdego domu wybić wam zęby , zdemolować mieszkanie granatami hukowymi oraz przeciągnąć was za włosy po podłodze oraz siedzieć w 3 na waszych plecach aż się będziecie dusić ! ot zwykła pomyłeczka policji ! jaką poniosą odpowiedzialność ? jak działa nasza policja ? jak bandyci ! ! ! wychodzi na to że może to spotkać każdego z nas ! tak być nie powinno że najpierw cię biją i poniewierają a potem o dokumenty pytają ! co za chory policyjny kraj !

26 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Ale dali d***. Zachowanie godne policyjnych barbarzyńców z Rosji czy Białorusi - jeszcze dobrze, że ich potłuczoną butelką nie zgwałcili jak tego nieszczęśnika w Rosji niedawno. Krzysztof Rutkowski nigdy nie narobiłby takiej "trzody". A nawet gdyby się pomylił, to na pewno nie tłukłby twarzą kobiety o podłogę wybijając jej zęby. Ale co tu dywagować, Rutkowski to jest klasa sama w sobie i to przez wielkie K. Właściwie to mógłby poszerzyć działalność o założenie "szkoły reedukacyjnej dla policji";))
A wobec damskiego boksera przypadkiem odzianego w policyjny mundur powinno się wyciągnąć BARDZO surowe konsekwencje - moim zdaniem oczywiście.

6 3
ID:40233

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze jedno. Nawet gdyby to rzeczywiście był poszukiwany bandzior - skoro już leżał obezwładniony, to w jakim celu kopali go po twarzy i brzuchu..? Oto jest pytanie.

10 2
ID:40234

Raport

Każdy oskarżony ma prawo do normalnego traktowania.To sąd jet od wydawania wyroków i kar.Policja nie ma prawa karać kogokolwiek nawet gdyby był winny.
To działanie było bezprawne i niemoralne. Policjanci Ci są po prostu ........ którym poprzewracało się w głowie przez posiadanie władzy i nietykalność. Według mnie każdy funkcjonariusz Policji powinien co roku przechodzić badanie psychologiczne. Do tego każdy funkcjonariusz powinien przechodzić co miesiąc badanie na obecność narkotyków we krwi. A codziennie przed pracą i po pracy powinien przechodzić badanie na obecność alkoholu we krwi. Bardzo prawdopodobne jest to że byli pod wpływem. Przykro to powiedzieć ale w naszym mieści też zdarzają się takie przypadki lecz są lepiej ukrywane i nikt nie chce się nimi zająć.Jestem ciekaw ilu włocławian wie o tym że zakładane były sprawy przeciwko funkcjonariuszom we Włocławku o to różne sprawy. Do tego były też sprawy o podrzucanie narkotyków, nadużycia oraz sprawy w których policjanci byli oskarżani o bycie pod wpływem alkoholu i narkotyków na służbie.Czas z tym skończyć bo w innym wypadku czeka na bolesna powtórka z historii.Czy we Włocławku znajdą się odważni policjanci i politycy którzy zajmą się tymi sprawami dla naszego wspólnego dobra i polepszenia wizerunku Policji?Czy są w stanie postawić się kolegom by oczyścić swój wizerunek i stanąć po stronie prawdziwego prawa?Pamiętajcie nic nie robiąc pomagacie złym ludziom.
Pozdrawiam ludzi dobrej woli.Czas na zmiany.

3 0
ID:40235

Schmidt

oj tam oj tam

0 5
ID:40236

hmmmmmm

Za to że jest bandytą... może odpowiadał za coś bardzo poważnego, poza tym mi nie szkoda takiego człowieka. A co do tego że się pomylili to trudno, zdarza się.Wszyscy jesteście nieomylni? przeprosili i zapłacą odszkodowanie to najważniejsze :)
@ do zbuntowanego_kaloryfera ciekawe czy Ty byś go nie kopał, bił i nie chciał zabić,gdybyś się dowiedział że sprzedał Twoja córkę za granicą lub ją zabił. Pozdro

0 13
ID:40237

dzonny_killer

@zbuntowany_kaloryfer: no ostatniej wypowiedzi to się dziwię... jak to tak? bandzior nie może się potknąć o krawężnik? ewentualnie narożnik dywanu? :p

0 2
ID:40243

Soldier

Właśnie żyjemy w takim popier..... kraju gdzie młodym ludziom niszczy się życie za okruchy trawki, a niewinnym "wjeżdża" się do mieszkania i terroryzuje tylko dlatego że policyjni nieudacznicy się pomylili.

6 0
ID:40245

Soldier

@~hmmmmmm: Można się mylić ale nie w takich sytuacjach gdzie akcja planowana jest wiele tygodni przed ujęciem takiego człowieka, psioki po prostu dały ciała i to po całości, mało inteligentny ludziku ;)

3 0
ID:40246

Adam

Zbyt często policja myli sie i jest brutalna wobec niewinnych ludzi. Ale styl amerykański na kazdym kroku. Rozum nie w glowie tylko w pięściach.

2 0
ID:40248

szuja

Sprawa się rypła i ktoś za to beknie. Bo pomyłki zawsze się będą zdarzać . ALE JAK JUŻ ZOBACZYLI DO TO POWINNI ZAPRZESTAĆ.

3 0
ID:40249

Zibi.

Pragnę zauwazyć że policja działa na zlecenie prokuratora lub sądu czyli tych instytucji które powinny sie troszczyć o merytoryczną i intelektualną stronę każdej czynności wykonywanej przez policjantów. Niestety to wina systemu i uwstecznienia intelektualnego prokuratury które trwa od momentu jak przyznano tej profesji niesamowite przywileje emerytalne. Sprawa dotyczy także sędziów. Odfajkują 15 lat bez jakiejkolwiek odpowiedzialności i emeryturka w wysokości 6-7 tysi sie należy, Później zmieniają specjalizacje na adwokacką lub notarialną i dodatkowa kasa płynie a wszystko niestety za symbolem pewnej niewidomej pani trzymającej wagę w ręku.

5 0
ID:40250

zbuntowany_kaloryfer

@dzonny
No niby tak; w wypadku gdyby dorwali jakiegoś wrednego ..... (np. pedofila czy takiego od handlu ludźmi)... Tylko to "niby". Fakt, zaszła tragiczna pomyłka, pomyłka zawsze może się zdarzyć, ale mając na względzie możliwość zaistnienia pomyłki mogli postępować nieco bardziej oględnie. Przecież pewnie widziałeś w telewizorni tych pokrzywdzonych - oni się trzęśli jak osiki i byli bliscy płaczu. Nie zdziwiłbym się gdyby laska przez kilka lat musiała się leczyć w poradni zdrowia psychicznego jadąc na antydepresantach. A poza tym to pewnie jeszcze dość długo będą dostawali ataków paniki gdy ktoś zapuka do drzwi. Możliwe, a nawet prawdopodobne, że zmienią mieszkanie - żeby im nie przypominało o horrorze, który przeszli.

5 0
ID:40251

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze do @solider: chciałem zauważyć, że rzecznik tamtejszej policji mówił, że akcja właśnie NIE była szykowana od tygodni, tylko tak trochę z marszu, "na gorąco".

1 1
ID:40252

Zygmunt Pawlak

W ubiegłym tygodniu w radio słyszałem informację, że w jednym z województw
na 120 wakatów , było chętnych 1500 ludzi, czyli stu na jeden wakat./do policji/
Nic dziwnego - w policji jest bardzo dobrze, duża płaca, 2500zł nowo przyjęty,
praca lekka, przy biurku lub jazda radiowozem,odpowiedzialność żadna
no i wczesna wysoka emerytura, - a więc jesteśmy państwem policyjnym.

2 0
ID:40253

Zibi.

@~Zygmunt Pawlak: Zgodnie z definicja stworzona przez W.I. Ulianowa (zwanego Leninem) - z państwem policyjnym mamy do czynienia wtedy gdy pensja policjanta przewyższa pensje nauczyciela. To jest ten jeden z niewielu cytatów Lenina, który dażę dużą sympatią.

8 1
ID:40259

szuja

@~Zygmunt Pawlak:
@~Zibi
Zwisa mi to ale dlaczego jak tak dobrze ,to sam za psa nie pójdziesz do Pan na służbę tylko wolisz być chudym wilkiem.

0 1
ID:40263

antydziałkowiec

@~Zibi.: A ostatnio przewidujacy specjalista od ACTA ,,udzielił'' poparcia finansowego ,,bijacemu sercu '' MSWiA.....więc zarabiaja wiecej niz nauczyciele ...i mieli dostać nowe pałeczki ....na wiosnę ...

1 3
ID:40264

Soldier

@zbuntowany_kaloryfer: Wiesz gdzie mam tłumaczenia rzecznika tamtejszej policji? Wiadomo że winny zawsze się tłumaczy.

1 2
ID:40266

Swój

bandyci w mundurkach nam nie wolno nosić kominiarki za to im tak !

3 1
ID:40267

marekradomski

a czy oni kiedykolwiek lekko paławali? dzisiaj zatrzymali na czerwonym świetle dla pieszych gościa poszukiwanego listem gończym i telewizornia odnotowała to jako sukces! Życzę dalszych sukcesów w łapaniu kolarzy, oby wszyscy byli na liście Interpolu a akcje zlecane przez prokuraturę

2 0
ID:40270

Zygmunt Pawlak

@~Szuja,-do policji nie pójdę ponieważ eliminuje mnie mój wiek-60lat.
Gdybym był młodszy na pewno bym ubiegał się o przyjęcie.Nadmienię tylko,
że przepracowałem ciężko 35 lat i obecnie odbieram bo ręki 2000zł - więc
proszę , - nie pisz bzdur, że w policji jest żle.

0 0
ID:40272

zbuntowany_kaloryfer

"Kompletnie zawiodło rozpoznanie. To niedopuszczalne, że chłopcy działali na podstawie opinii ochroniarza, który twierdził, że wie, gdzie mieszka podejrzany. To za mało. Należało podjąć obserwację i sprawdzić, czy faktycznie to odpowiednia lokalizacja. Nie kupuję tłumaczenia, że należało działać szybko, bo podejrzany mógł uciec. Nie było sytuacji zagrożenia życia, więc wystarczyło obstawić blok"
Cały wywiad z eks komandosem tu:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11391548,Byly_komandos__Trzeba_bylo_psiknac_gazem__a_nie_wrzucac.html

1 2
ID:40273

antydziałkowiec

Czy można traktować to jako przejaw demokracji czy ,,du.....acji -jak twierdzi Korwin-Mikke ?

0 2
ID:40281

Raport

Można to traktować jako system totalitarny oparty na sile służb i wojska,pajęczyznę przepisów i wspieranie przez lukrowate show-media.Czyli straszyć i nie dawać rozwiązań a potem znowu straszyć i nie dawać rozwiązań a potem straszyć i proponować pieniądze za "ochronę".Prawie tak samo jak haracze w mafii.

0 0
ID:40283

antydziałkowiec

@~Raport: Czyli ostatnie podwyżki dla ,,zbrojnego ramienia MSW'' od ,,przewidującego burzową wiosnę'' premiera to element ,,szcunku'' dla demokracji i ....plu...ralizmu w polsce?

0 2
ID:40289

szuja

@~Zygmunt Pawlak:
Z takim poczuciem humoru i stopniem inteligencji raczej by cię nie przyjęli. Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem . Nawet przełożeni mówią do podwładnych: Jak się za psa przyjąłeś to służ i szczekaj.Słyszałem na korytarzu jak byłem wzywany w sprawie podejrzanego. Nikt mnie nie bił i nie krzyczał na mnie.Powiem więcej ,że moja sprawa miała kilkudziesięcitysięczny numer.Jakbyś miał na łbie tyle spraw w ciągu roku to może byś też nie chciał tak szybko wstępować w te szeregi. A jak wlazł między wrony to kracze jak i one. Oj Waldek.

0 1
ID:40293

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA