Dobra wiadomośc dla wszystkich którzy głosowali na...

Dobra wiadomośc dla wszystkich którzy głosowali na "hrabiego"- w dowód wdzięczności, jedyna słuszna partia ustami Boniego, rozważa POdniesienie POdatków dla Narodu. Gratulacje!

35 komentarzy

wyborca

Cicho pisusie cicho, nie ujadać.

0 0
ID:16909

negocjator

trzeba wyrównać sobie teraz za pogrzeb wielkiego męża stanu ! i odszkodowania oraz renty dla tych biedaków ... bo bez grosza zostali biedni ludzie ... ot cała polityka w państwie ! sobie dać wszystko a polakowi zabrać

0 0
ID:16910

wadera

Nie tylko podatków ale i składki emerytalnej o połowę.

0 0
ID:16911

bóm

Trzeba mieć PiSi móżdżek, żeby pisać takie niedorzeczności. Szczególnie nierozgarniętym tłumaczę, że pieniądze pobrane przez państwo w postaci podatku, wracają do obywatela w formie określonych inwestycji, czy usług. Istotne jest jak państwo widzi priorytety w wydatkowaniu wspólnych pieniędzy. Jestem pewien, że obecny rząd (za którym nie przepadam, ale który jest o wiele poziomów lepszy od PiSiego) pieniądze te wyda lepiej.
1. Nie będzie (w kaczych ilościach) dotował zachcianek watykańskiego okupanta;
2. Nie będzie tworzył (w kaczych ilościach) zniżek i ulg dla czarnych;
3. Nie będzie (w kaczych ilościach) rozwijał bizantyjskiego dworu prezydenckiego;
4. Nie będzie używał wspólnych pieniędzy do prywatnych wycieczek (np. Gruzja), podsycających wzajemną niechęć Polaków i Rosjan, co skutkuje zmniejszaniem się rynku wschodniego i pogłębia bezrobocie oraz poziom recesji.
5. nie będzie tworzył agend typu CBA, która markując pracę wydaje miliardy. Za czasów duce-jarka poprzez upolitycznione działania operacyjno-śledcze eliminowała przeciwników politycznych.
PiSio-kaczy wariant przy żłobie jest najgorszym z możliwych. Oni tylko potrafią tylko znakować teren krzyżami, wszczynać awantury, oddawać państwo po kawałku czarnym i dzielić społeczeństwo.
A prezydent nie decyduje o podatkach – to dla tych szczególnie nieoświeconych moherów.

0 0
ID:16919

wyborca

@bóm
Prawda w oczy kole, trzeba ją zakrzyczeć, i przykryć bredniami.

0 0
ID:16921

Pat

Nie lepiej jak by dalej rozdawali i doprowadzili do tego co spotkało Argentynę i obecnie Grecję?! Pisiory już swoje 5 minut mieli i zwiększyli tylko dług publiczny pod publiczke ich super decyzji co dobrze robiły społeczeństwu. Choć z punktu widzenia uboższych to jest dla nich dobre na krótko. Bo radość będą mieć, że stracą swoje oszczędności tylko bogatsi
(z uśmiechem na ustach, bo taka mentalność polaka katolika)
a ci biedniejsi będą zadowoleni bo teraz jak by duże rozdawnictwo było to im się poprawi. Ale na króciutko a potem szok i zęby w sciane i zbieranie śmieci.
Takie typowe pisowskie pranie szarych komur.

0 0
ID:16922

rolnik

bóm
Czy ty czasem nie wąchasz? Napisałeś takie pierdoły,że się w pale nie mieści.Szanowny cyklisto ty masz talent ,wytłumacz temu nawet dobremu człowiekowi ,że konopie jest dla filipa a nie dla bóma.

0 0
ID:16923

PISior

bóm -a ile kosztowała wycieczka EL CONDOR TUSK jego wycieczka życia,muszę bóm Ci POwiedzieć że niezwykle do twarzy było im w czapeczkach.POwiem Ci jeszcze jedno ,że wolę moherowy beret bo to jest Polski ,niż czapeczki peruwiańskie.Są przecieki że teraz ma POlecieć na trójkąt bermudzki.

0 0
ID:16926

bóm

@PISior – jak el condor latał i nie psocił, to pół biedy; kaczor rozrabiał i przynosił wstyd za moje pieniadze. Wolę wersję lihgt z condorem.
@rolnik vel szuja – dzięki za wyrazy sympatii; jakoś ta wypowiedź nie w twoim stylu; po PiSiemu czepiasz się mnie, a nie odnosisz się do żadnego z punktów; no gdzie jest tam mijam się z prawdą? A może nawróciłeś się i pracujesz pod natchnieniem ojdyra i kadzidlanych oparów – to niebezpieczniejsze niż zioło.

0 0
ID:16928

zbuntowany_kaloryfer

I tu akurat całkowicie zgadzam się z Bóm.

0 0
ID:16930

cyklista-wylogowany

Szanowny Bóm nikt nie kwestionuje wydawanych przez rząd pieniędzy pochodzących z podatków. Trzeba je płacić i basta.Problem jest innej natury. A mianowicie redystrybucji pieniędzy wpływajacych z podatków do budżetu. Oczywiscie w pierwszym rzędzie należy "forsę zapewnić sobie-posłom,senatorom,zarz adom spółek z udziałem skarbu państwa,administracji państwowej(ale nie tym na szczeblu miejskim,gminnym lub starostwa-to są według mnie "śrubki").
Domyślam sie,że po przeanalizowaniu budżetu przez rządzących doszli oni do wniosku,że juz nic wartościowego w Naszej Ojczyżnie nie da sie sprywatyzować w takim stopniu aby zmniejszyc "Dziurę"(przez duże D)budżetową i należy sięgnąć do kieszeni podatników.
No cóż zostałyby jeszcze do sprywatyzowania lasy państwowe,jeziora. Może wpadną na pomysł prywatyzacji dróg miejskich,gminnych lub ulic.I za przejście na druga stronę po chlebuś trzeba będzie zapłacić 25 gr polskich,lub przespacerowanie po lesie -jedyne 1,48 od osoby/godzinę wdyczania świeżego powietrza.A może rząd pomyśli o rogatkach miejskich i podróżujących obciąży mytem.
Jakoś do tej pory,poza domniemanymi złożami gazu łupkowego nikt z rządzących Polską nie wpadł na pomysł sprzedaży koncesji na wydobycie potężnych złóż polskiej siarki.
Ale lepiej nie wywoływać wilka z lasu.Trzeba być dokładnie "walniętym" w czerep aby sprywatyzować kopalnie miedzi.Bo to nie tylko miedż, ale w szlamie poprodukcyjnym znajduje się równie z srebro i platyna( w śladowych co prawda ilościach do wydobytej tony rudy miedzi-ale miarka do miarki i zbierze sie dość pokażna ilość.
A może ktoś z Szanownych Internautów podpowie co możnaby jeszcze sprzedać należącego do polskiego Narodu majątku.

0 0
ID:16931

rolnik

Szanowny bóm, PO niczym praktycznie nie różni się od PiS a nawet jeszcze gorzej.Co Oni oprócz ogromnego długu zrobili dla Polski? Nic!Wymienię tylko reformę finansów.Gdzie ona? To obecna podwyżka VAT-u ?Złota karta nie pomoże.Zobaczysz jak się to wszystko zacznie walić a kredyty zaraz się skończą.Grecja to pryszcz.

0 0
ID:16936

kortyzol

Jeżeli mogę się wtrącić ,to moje zdanie zgadza się z autorem poniższego artykułu.
Cyt...
Pardon / Artykuł „19300 złotych! Tyle zapłacimy za większy dług rządu”
Rafał Madajczak | Poniedziałek [ 2.11.2009, 12:46]
19300 złotych! Tyle zapłacimy za większy dług rządu
kryzys | pieniądze | tusk | dziura | budżet
A będzie jeszcze więcej?

Nieważne co mówi rząd o kryzysie, z którego już "wychodzimy" - działania ministerstwa finansów wystarczą za tysiąc słów. Jak informuje "Rzeczpospolita":

Być może już w 2010 roku zadłużenie naszego kraju zbliży się do progu ostrożnościowego zapisanego w polskim prawie. Rząd oficjalnie przyszłoroczne zadłużenie wobec PKB wylicza na 54,7 proc., ale Komisja Europejska uważa, że dług Polski sięgnie aż 59,7 proc. PKB. Podjęcie radykalnych działań, aby ograniczyć zadłużenie lub odsunąć groźbę ograniczeń w prowadzeniu polityki fiskalnej, jest więc konieczne.

Jakich ograniczeń?

Chodzi o konieczność zamrażania poziomu deficytu budżetowego oraz podwyżek pensji dla budżetówki i waloryzacji rent i emerytur.

Na tym by się pewnie nie skończyło, bo konstytucja i ustawa nie pozostawiają wątpliwości - nie wolno absolutnie przekroczyć 60 procent (wspomniane wyżej 55 procent to ostatnia boja ostrzegawcza) długu publicznego. Długu, który łatwo zrozumieć: to suma skumulowanych i niespłaconych dziur budżetowych. Obecnie na takim poziomie, ze normalny człowiek z takim długiem nie dostałby żadnego kredytu.

Problem w tym, że państwo dostaje. I chce dostać więcej, nawet za próbę obejścia ustawy, która zadłużać już się nie pozwala. Ciekawi jesteśmy jak to premier ludziom sprzeda.

Tym bardziej, że sama obsługa polskiego długu w następnym roku, jak wyliczył "Puls Biznesu", ma nas kosztować 35 miliardów złotych rocznie. Wychodzi 19300 złotych polskich na głowę.

Naszą głowę.

Ale z tego zła może być i dobro. Eksperci pytani przez "Rzepę" mówią jednym głosem: zwiększenie polskiego długu przejdzie na rynku tylko pod jednym warunkiem. Wiarygodnie brzmiących zobowiązań do reform.

Celowo nie napisaliśmy "obietnic".

0 0
ID:16939

Pytanie

Jak długo jeszcze będzie funkcjonował ten Folwark Zwierzęcy ,pod hasłami demokracji( partyjnej ).Jak długo jeszcze barany będą beczeć tak jak im wieprze siedzące przy korycie zagrają ? Widzieliście ten film ?

0 0
ID:16940

bóm

Pod względem osobowości, zachowania, stosunku do obywateli (a nawet wyglądu) knur Napoleon najbardziej podobny jest do duce-kaczki.

0 0
ID:16945

Orwell

A ty bóm to chyba jesteś taki Squealer hrabiego Komora i kaczora donalda

0 0
ID:16948

bóm

Skoro już popisujemy się znajomością „Folwarku” - moherzaste PiSiory, są jak te orwellowskie owce, które hałaśliwe i bezmyślne pozwalają swojemu duce manipulować nimi do granic absurdu.

0 0
ID:16953

Orwell

bóm a co powiedział w 1987r Donald gdy nie musiał jeszcze udawać, na wyborczy użytek, wielkiego patrioty?
Wypowiedź Donalda na temat "Czym jest dla mnie polskość":

"Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

I co też piknie wami manipuluje? Chyba, że ty nie uważasz się za Polaka i Polska to też tylko mit dla ciebie.

0 0
ID:16956

kortyzol

bóm jakiej ty opcji właściwie jesteś?

0 0
ID:16957

cyklista-wylogowany

Szanowny Orwell przytoczony przez Ciebie argument w postaci wypowiedzi Pana Tuska jest niczym potężny prawy sierpowy wyprowadzony przez Cassiusa Claya.Trafiający w punkt na szczęce i nokautujący Swego rywala.

0 0
ID:16961

bóm

Jestem opcji antyPiSiej, chociaż ciągle przypisuje mi się fascynację PO. A ja PO nie lubię, bo przekonania mam znacznie bardziej na lewo od SLD, z której taka jest lewica, jak z koziej dupy trąbka.
Patrzę jednak realnie i rozumiem, że moje poglądy długo jeszcze nie zyskają odpowiedniej reprezentacji w systemie ustawodawczym. Mam więc program minimum – wszystko (co realnie ma wpływ na bieżące wydarzenia) jest lepsze od PiSu.

„Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem.”
Ten cytat jest projekcją, kwintesencją moich przemyśleń „w temacie” tzw. patriotyzmu..

0 0
ID:16962

Orwell

bóm jesli ten cytat jest projekcją, kwintesencją twoich przemyśleń „w temacie” tzw. patriotyzmu a przy tym nie lubisz PO ale ich bronisz masz lewackie poglądy to twoim Napoleonem jest twórca Polskiego Folwarku Zwierzęcego "Bolek" /czytaj Lech Wałęsa/ i jemu podobni, którzy to "O TAKE POLSKE WALCZYLI" dla takich jak ty.
-"walczył" kapując kolegów
-"walczył" libacjami w "Magdalence"
-"walczył" face to face z komunistami przy okrągłym stole
-"walczył" między innymi wraz z Tuskiem w 1992r. na "NOCNEJ ZMIANIE"
I jak to mówił "Nie chcem ale muszem" aby nam wszystkim którzy siedzieli przy okrągłym stole BYŁO LEPIEJ. A reszta to owce albo kury bo "Wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze"

0 0
ID:16965

kortyzol

bóm
Pełno nas a jakoby nikogo na lewicy nie było.

0 0
ID:16967

zbuntowany_kaloryfer

Dobre, pomyślne, napawające otuchą i radujące serce oraz oczy wieści dla wszystkich tych, którzy głosowali na Pana Komorowskiego:
http://wiadomosci.onet.pl/2204501,11,coraz_wieksze_poparcie_dla_rzadu,item.html

Tak... wygrana Komorka dowodzi, że Pan Bóg jednak kocha Polskę i oszczędził nam strasznego ciosu jakim byłaby wygrana konusa. Przyznam szczerze: przez te kilka tygodni - aż do dnia wyborów odczuwałem paniczny strach, że wygra ten cholerny dziwak-nieudacznik. I że znowu będzie porażka za porażką i awantura za awanturą w kraju, no i kompromitacja za kompromitacją na arenie międzynarodowej. Ale jednak Polska uniknęła tego nieszczęścia i będziemy mieli prezydenta stabilnego, odpowiedzialnego, nieawanturnika no i wyglądającego jak na męża stanu przystało, a nie jak na jakiegoś dajmy na to młynarza - jak kontrkandydat hehe. Będziemy mieli prezydenta, który rozumie znaczenie słowa "kompromis", który wie na czym polega sprawowanie najwyższego urzędu w państwie i którego marzeniem nie jest na pewno sprawowanie władzy absolutnej, wodzowskiej. Poczułem niemal fizyczną ulgę na wieść o wygranej Pana Marszałka. Dokładnie tak: nawet już nie radość, lecz ulgę. I spokój mnie ogarnął błogi.
O B. Komorowskim można generalnie powiedzieć - tu pozwolę sobie sparafrazować tytuł pewnego filmu - że "jest na TAK". Nie da się tego z całą pewnością powiedzieć o konusie, który szuka konfliktu na siłę, nawet tam, gdzie go nie ma. Ten typ człowieka musi mieć wroga; a jego wrogiem bardzo łatwo się stać: wystarczy mieć własne zdanie i nie prawić peanów na jego cześć. O czym przekonało się wielu ex pisuarów z L. Dornem na czele. Konus lubi otaczać się mułami takimi jak np. Anna Fotyga - jedna z największych porażek pIs ("Usłyszeliście państwo życiorys człowieka, o którym się mówiło, że jest tłumokiem, kuchtą, idiotką i nie będę dalej cytować" - A. Fotyga o sobie podczas przesłuchania przed sejmową komisją spraw zagranicznych, 22.04.2009). Aż się wierzyć nie chce, że taka garkuchta była Ministrem Spraw Zagranicznych. To jak jakiś surrealistyczny zły sen. Szok.
W artykule, do którego link zamieściłem zawarto m. in. dane świadczące o tym, że elektorat pIs przekonany jest, że B. Komorowski będzie źle sprawował urząd prezydenta. Mam zatem pytanie do lokalnych wyznawców konusa: na czym to "złe sprawowanie urzędu" ma polegać!?

0 0
ID:16969

Pytanie

bóm ,czy możesz wyjawić młodzieży ,gdzie mieścił się ten uniwersytet robotniczy na którym czerpałeś swoja wiedzę ?

0 0
ID:16971

bóm

@pytanie
Moja wiedza jest gruntowna i nie mam z tego powodu kompleksów. Lepiej ją zdobywać na uniwersytecie, niż w kościelnych kruchtach:
„Religia, to opium dla ludu”
W Sacramento (Kalifornia) na bibliotece miejskiej umieszczono bilbord, na którym widnieje wizerunek biblii; pod nim jest napis: „Uwaga – pogarsza możliwość racjonalnego osądu”.

0 0
ID:16976

a

bóm twój idol to wałęsa? ale ci orwell dowalił
tarara rara bóm, tarara rara bóm, tarara rara bóm bóm

0 0
ID:16981

bóm

Że niby czym mi zwichrowany moher dowalił – kaczymi bzdurami w stylu spiskowej teorii dziejów? Szkoda, że mi jeszcze nie „dowalił” (ble ble) innymi PiSimi nonsensami o rozwaleniu samolociku przez Rosjan podczas prywatnej wycieczki kaczora.
Napisałem: „Jestem opcji antyPiSiej, chociaż ciągle przypisuje mi się fascynację PO. A ja PO nie lubię, bo przekonania mam znacznie bardziej na lewo od SLD, z której taka jest lewica, jak z koziej dupy trąbka.” Trzeba mieć PiSi móżdżek, żeby z tego wyciągnąć wniosek, że Wałęsa jest moim idolem. Ale z pewnością mam dla niego szacunek, w odróżnieniu od kaczopochodnych awanturników, którymi pogardzam. Od kaczego chłamu lepszy byłby nawet Kononowicz.

A moim idolem jest José Luis Rodríguez Zapatero. Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie wiesz kto to pani(e) ~a.

0 0
ID:16988

a

bóm sam sobie przeczysz - Wałęsa nie jest twym idolem a masz dla niego szacunek, jak możesz mieć dla niego szacunek jeśli on w klapie "opium" nosi /hi,hi/ w twój moher mole wlazły

a to coś dla ciebie http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Zapatero_in_Poland_%28556095467%29.jpg&filetimestamp=20071217133610

0 0
ID:16993

do bóm

To znaczy ,że ten twój uniwersytet głosił zasady tego Zapatero ,a to z kolei oznacza ,że to był ów słynny z a komuny uniwersytet robotniczy dla poprawnych klasowo , z CZERWONĄ LEGITYMACJĄ ...

0 0
ID:17002

bóm

Nie wiem, który uniwersytet nazywał się w tamtych czasach robotniczy; może ten, który kończyłem. Otrzymałem w nim na tyle dużo wiedzy, że w pracy uważany jestem za eksperta. Niestety nie dane było mi posiadać czerwonej legitymacji (bo chyba nie o paszport chodzi), ze względu na wiek (dzieci nie przyjmowali) – i żałuję. Ale gdyby dzisiaj była stosowna partia lewicowa, albo chociaż antyklerykalna – chętnie wstąpię.
Cała nadzieja w Panu Palikocie.
A prezydenta Wałęsę szanuję, bo to symbol i trzeźwo ocenia krecią robotę kaczek.. Nie ośmieliłbym się symbolu noszonego przez niego w klapie nazwać opium jak zrobił to @a vel fred13). Widocznie Pisie móżdżki nie rozróżniają pojęć wiara i religia. Wiara jest pozytywnym zjawiskiem społecznym (a jednocześnie sprawą osobistą), które akceptuję i darzę szacunkiem. A religię rzeczywiście traktuję jako „opium dla ludu”.
Mam nadzieję, że kiedyś trafi się w tym państwie ktoś podobny do Zapatero i w końcu będzie normalnie.

0 0
ID:17003

a

rozróżniam:) bo wierzyć można we wszystko: Boga, krasnoludki, kosmitów, duchy, partie i pieniądze itd. A czy jesteś wolny od religii to zależy w co wyżej wierzysz

0 0
ID:17014

bóm

do @a
Ponieważ katolicki fundamentalizm upośledza Ci możliwość logicznego rozumowania - nie mamy o czym rozmawiać. To jeszcze raz udowadnia prawdziwość tezy, że "religia jest opium dla ludu".

0 0
ID:17016

rocky_balboa

"Dobra wiadomośc dla wszystkich którzy głosowali na "hrabiego"- w dowód wdzięczności, jedyna słuszna partia ustami Boniego, rozważa POdniesienie POdatków dla Narodu. Gratulacje!"

To przedstaw alternatywny program PiS na okazję kryzysu gospodarczego, który i tak będzie (niepewna jest tylko jego głębokość).

A co tam, pozwolą sobie odpowiedzieć. Program PiS prezydenta, byłby taki sam jak PiS prezesa (jednolity program PiS dla całego kraju): dowalać innowiercom, VETOwać, knuć i aktywnie wykorzystywać oszołomiony mocher.

Program niezmienny jak religia od początków czarnej PiS sekty. Z doświadczenia wiem, że dyskusja z wyznawcami tego "ugrupowania" jest bezcelowa, czym niższej rangi mocher tym bardziej fanatyczny (najlepsi są ci ciemni niepiśmienni).

0 0
ID:17018

a

upośledzony to jesteś ty bóm-dla współczesnych lewicowców fundamentalista to symbol wszelkiego zła, lewicowcy nie definiują tego pojęcia.Służy ono jako obelga oraz wygodny pretekst, żeby z kimś nie podejmować dialogu. Ten jest fundamentalista więc nie będziemy z nim dykutować. I Ok może tak być tylko, że ja nie jestem katoliczką i nie jestem sympatyczką żadnej partii. Całe twoje myslenie pobłądziło-może to po opium. Zapatero=jaś fasola

0 0
ID:17025

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA