Forum Włocławek

Polska Kultura - Już 5 lutego ukażą się osobiste notatki
Polska Kultura - Już 5 lutego ukażą się osobiste notatki Jana Pawła II, które nasz papież w swym testamencie polecił spalić: "Notatki osobiste spalić. Proszę, ażeby nad tymi sprawami czuwał Ks. Stanisław [Diwisz], któremu dziękuję za tyloletnią wyrozumiałą współpracę i...
Komentarzy2
Wyświetleń742
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez tymi_tunie_pierWłocławek
Dymania Polaczków cd. Pytanie zasadnicze co robiła
Dymania Polaczków cd. Pytanie zasadnicze co robiła KNF? http://finanse.wp.pl/kat,1033747,title,Jak-Slowency-na-Polakach-sie-uwlaszczyli,wid,16346712,wiadomosc.html?ticaid=11211a
Komentarzy8
Wyświetleń544
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Radio_MoskwaWłocławek
"162 miliony na walkę z bezrobociem" Kto zarobi na tym
"162 miliony na walkę z bezrobociem" Kto zarobi na tym ?Aktywnosc zawodowa ? Gdzie i za co ? Zaklady likwidowane a tu mowa o aktywnosci zawodowej. Nie lepiej zbudowac za to jakis zaklad ? To bedzie konkretne i beda miejsca pracy. Ta fikcja jest po to, zeby niektorzy wypchali sobie kieszenie.
Komentarzy3
Wyświetleń513
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~OliwiaWłocławek
Jak to jest że w tym zapyziałym mieście stoi pełno
Jak to jest że w tym zapyziałym mieście stoi pełno wolnych mieszkań a lista oczekujących na nie zamiast się zmniejszać to się zwiększa?Czy w tym mieście jak nie da się w łapę albo nie pójdzie do telewizji nie można już nic załatwić.To nieprawdopodobne że ludzie, którzy pracują nie mają gdzie mieszkać bo bez dobrych...
Komentarzy6
Wyświetleń744
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Ona321Włocławek
Sorry taki mamy
Sorry taki mamy klimat http://deser.pl/deser/51,111858,15306989.html#Cuk
Komentarzy3
Wyświetleń827
Śledzących1
Ocena3
W Holandii w jednym z miast postanowili zatrudnic
W Holandii w jednym z miast postanowili zatrudnic alkoholików .Pracownicy dostają 10 euro dziennie ciepły posiłek i na koniec dnia 4 browarki.Sprzątają drogi rowerowe ,parki ,ulice . Może Rada Miasta zamiast dawac za darmo kasę przez Opiekę Społeczną zastanowi się i wdroży cos takiego we Włocławku o ile ksiądz pozwoli.Dodam że w...
Komentarzy6
Wyświetleń860
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~george bestWłocławek
Obudzili sie. Glowny księgowy Watykanu prał brudne
Obudzili sie. Glowny księgowy Watykanu prał brudne pieniądze. Został aresztowany. Prałat Nunzio Scarano w czerwcu 2013 roku "wpadl" przy wywozie z Włoch dużych sum pieniędzy. Odkryto inne naduzycia. To nic nowego. Wystarczy popatrzec na czarnych magnatow w Polsce. Zaskakujace jest, ze te sprawy "wykrywa" sie dopiero teraz. Papiez...
Komentarzy3
Wyświetleń868
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~ZofiaWłocławek
Tysiąc złoty dla każdego
Tysiąc złoty dla każdego Polaka. http://finanse.wp.pl/kat,1033823,title,tysiac-zlotych-dla-kazdego-polaka,wid,16336351,wiadomosc.html
Komentarzy5
Wyświetleń921
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~JohanWłocławek
,że największe sku...... na świecie to było KGB a ja
,że największe sku...... na świecie to było KGB a ja mówię nie. Inkwizycja była przecież była matka rodzoną KGB.
Komentarzy2
Wyświetleń835
Śledzących1
Ocena0
S..F... to przeżytek! Nie dość ,że obecnie w stosunku do
S..F... to przeżytek! Nie dość ,że obecnie w stosunku do innych operatorów mają okrojoną,drogą ofertę to jeszcze często wyłączają w godzinach nocnych i nie tylko-niby konserwacja lub awaria. Jak dotychczas nigdy nie zdarzyło się ,żeby w ramach rekompensaty dali coś extra. Może wreszcie UPS wejdzie do Włocławka?
Komentarzy17
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Don VitoWłocławek
Gwarantowany dochód dla każdego Polaka czy może
Gwarantowany dochód dla każdego Polaka czy może Europejczyka! Czy to mrzonki czy coś realnego a może to będzie konieczność? W reportażu WP zdziwili mnie oponenci tego rozwiązania i ich słaba argumentacja przeciwko tego typu dochodowi! Borykamy się z brakiem ludności, która ucieka, ludzie ubożeją i wręcz dziczeją! Brak...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
ZADZIWIAJĄCE - chyba nie ma w kraju szpitala bardziej
ZADZIWIAJĄCE - chyba nie ma w kraju szpitala bardziej wyświęcanego, jubileusz 50lecia świętowano w auli biskupiej a tu taki pasztet... Chyba "ktos" się nie przyłożył.. Może w ramach reklamacji kuria kupi trochę sprzętu ???
Komentarzy3
Wyświetleń810
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~nie mozWłocławek
Ciekaw jestem czy Arłukowicz wysłał do Włocławka
Ciekaw jestem czy Arłukowicz wysłał do Włocławka komisję w składzie 1 biskup i 1 kleryk? A może wystarczyła jakaś zakonniczka..No bo szpital pod wezwaniem nieboszczyka pana qsiędza Popiełuszki...
Komentarzy0
Wyświetleń619
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~OczytanyWłocławek
Gospodarka! Ale jaka? Przytaczam fragment tekstu z Onetu na
Gospodarka! Ale jaka? Przytaczam fragment tekstu z Onetu na temat problemów górnego śląska w Niemczech! Bardzo, ale to bardzo zastanowił mnie króciutki tekst o globalnych koncernach! Niemcy stanowczo mówią, aby się ich wystrzegać gdyż firmy takie działają jak nowotwory! Niszcząc i drenując region, z którego korzystają następnie...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Marszalek naszego wojewodztwa skoncentrowal sie na swoim
Marszalek naszego wojewodztwa skoncentrowal sie na swoim lotnisku. Wladze dumne. W każdy czwartek z Bydgoszczy będzie można odlecieć na wakacje do Egiptu. Zamiast do pracy, zakladow nie ma, ludzie beda latac do Egiptu. Za co ? Kolei prawie nie ma, autobusy likwidowane a oni proponuja samoloty do Egiptu.
Komentarzy0
Wyświetleń420
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~AdamWłocławek
Popatrzcie na rozpacz Tego człowieka! Prawdziwa rozpacz nic
Popatrzcie na rozpacz Tego człowieka! Prawdziwa rozpacz nic tu nie jest udawane! A teraz popatrzcie w lustra na siebie! Zadajcie sobie jedno pytanie! Czy Aby pośrednio każdy z nas nie jest winny tej tragedii? Czy nasza bierność, czy nasza pobłażliwość, czy nasz brak egzekwowania swoich praw na rządzących naszym miastem naszym krajem...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
I pomyśleć że szpital włocławski podlega władzą
I pomyśleć że szpital włocławski podlega władzą wojewódzkim z Platformy Obywatelskiej. Nawet jeden z głośniejszych radnych miejskich z PO siedzi w rządzie społecznej szpitala. A Pan Poseł z PO chce zarządzać naszym miastem na stołku prezydenta. Pomyśleć co by było gdyby szpital podlegał Pałuckiemu?
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~SWWłocławek
Ludzie umieraja w polskich szpitalach bo lekarze biora
Ludzie umieraja w polskich szpitalach bo lekarze biora pieniadze i nie ratuja ludzi, zakladow pracy zero, nie ma czym przemieszczac sie a oni bla, bla, "WSHE i WST połączą swoje siły". W edukacji ma byc konkurencja ? To powinna byc podstawa dla spoleczenstwa. Konkurecja weszla do sluzby zdrowia i co ? ludzie gina w szpitalach. Otwieranie...
Komentarzy3
Wyświetleń616
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~AdaWłocławek
Znalazłem na innym forum wypowiedź Szweda i ciekawy jestem
Znalazłem na innym forum wypowiedź Szweda i ciekawy jestem waszej opinii . Szczególnie interesuje mnie zdanie @ ozona. "...Nie dziwią zatem słowa syna pewnego żeglarza i biznesmena, któremu przywracałem do życia stuletni żaglowiec: ja do Polski nie pojadę bo tam łatwo stracić życie. Zamieniłem się w słuch a on kontynuował -...
Komentarzy0
Wyświetleń677
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~OkoWłocławek
Niech żyją włocławscy lekarze, znowu się "popisali" -
Niech żyją włocławscy lekarze, znowu się "popisali" - zmarły bliźnięta.
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~PacjentWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA