Forum › Włocławek

Czytam i oczom nie wierzę cyt...Andrzej Halicki chce, żeby
Czytam i oczom nie wierzę cyt...Andrzej Halicki chce, żeby Marta Kaczyńska oddała pieniądze ( 3-y melony) z ubezpieczenia, jakie dostała po śmierci rodziców! Poseł PO uważa, że córka prezydenta powinna tak zrobić skoro wierzy, że w Smoleńsku był zamach, a nie zwykły wypadek...koniec cyt. Moje pytanie brzmi:Czy rzeczywiście za...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Jaka cisza i spokój na portalu?Wszyscy zajęci
Jaka cisza i spokój na portalu?Wszyscy zajęci świątecznymi zakupami czy zbieraniem chrustu na sylwestrowe ogniska w mieście?Wiele widziałem masowych imprez w Europie organizowanych na Sylwestra ale pomysł Prezydenta Włocławka bije wszystkich na głowe!Ogniska to raczej przy kuligach karnawałowych... Ogień ma moc oczyszczającą- może...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~ozonWłocławek
emy znów próbować do us... śmierci, wiemy o co chodzi.
emy znów próbować do us... śmierci, wiemy o co chodzi. Takich prób podejmowałem w ciągu kilku dni kilkadziesiąt. Czy to nie jest czasami czas na zmiany, żeby wpuścić innego operatora, a konkrencja wymusi wyższą jakość i szacunek do klienta ?
Komentarzy0
Wyświetleń528
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~andrzejWłocławek
Ceny biletów poszły w górę, bo paliwo droższe i ludzie
Ceny biletów poszły w górę, bo paliwo droższe i ludzie jeżdżą na gapę. Oczywiście decyzję korzystną dla MPK można zawsze ładnie uzasadnić. Ale może lepiej zacząć od siebie? W ostatnich dniach miałem okazję do jazdy "13" i "17" w różnych godzinach, wczoraj na przykład około godziny 17. To co się wyrabia, to jest jakiś...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~pasażerWłocławek
Jak podało PR "Jedynka" idą dla Włocławka lepsze czasy-
Jak podało PR "Jedynka" idą dla Włocławka lepsze czasy- chyba?!Otóż w pierwszym kwartale 2013 roku rozpoczyna się budowa tamy w Nieszawie. Inwestycja przewidziana na 3 lata za 1,5 mld .Kto wie ,może to "reanimuje " to miasto?Tak czy siak dobrze ,że budowa się zaczyna. No i o co będzie teraz co jakiś czas pytał miejscowy poseł pan...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Nowe piękne BETONOWE BULWARY kosztowały 12 mil zł i już
Nowe piękne BETONOWE BULWARY kosztowały 12 mil zł i już są popękane, co 3 -4 metry na szerokości wymieniana jest kostka, jestem ciekawa czy ta wymiana jest w ramach gwarancji czy miasto, czyli my mieszkańcy za to płacimy? Swoją drogą czy te bulwary musiały być takie drogie? Oglądam stare zdjęcia sprzed remontu i tak się...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Magda Włocławek
Afera z Amber Gold? To pikuś!!w dodatku, mały pikuś. To!
Afera z Amber Gold? To pikuś!!w dodatku, mały pikuś. To! dopiero afera ze śmietaną! na szczęście dobrali się do sukienek!Czy napisał ktoś o tym w gazecie? Niee!!Strach o swoje du... zrobił swoje! http://www.himavanti.org/pl/c/artykularnia/wyludzenia-i-smietana-afery-sekty-salezjanow-z-lubinia
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~OczytanyWłocławek
Witam. Chciałabym poruszyć jedną sprawę. Mieszkam na
Witam. Chciałabym poruszyć jedną sprawę. Mieszkam na Osiedlu południe od kiedy tylko pamiętam. Zawsze były problemy z Sąsiadami wiadomo ale to już przeszło wszystkie normy!! Mieszkaniec Ulicy Kruszyńskiej 22/24 a Planty 2 zachowuje się naprawdę bardzo niepoważnie !! Stawia samochód (audi 80) przy samej klatce !! To jest...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Skandal !!!!!!!!Włocławek
Ciekawa inicjatywa młodych mieszkańców naszego miasta
Ciekawa inicjatywa młodych mieszkańców naszego miasta http://www.facebook.com/events/387141614696164/?ref=ts&fref=ts 13 grudnia minie trzydzieści lat od czasu, kiedy jeden z największych komunistycznych gen. Wojciech Jaruzelski wprowadził w Polsce stan wojenny. W wyniku tej decyzji, wymierzonej bezpośrednio przeciwko Narodowi Polskiemu,...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~PatriotaWłocławek
W Poznaniu kuria /kler/ chce 12mln za korzystanie z
W Poznaniu kuria /kler/ chce 12mln za korzystanie z nieruchomosci które sa niby własnoscia ich, dobrze gosc napisal ze zgadza sie ale miasto powinno obciażyc czarnych za zajecie pasa ruchu w czasie procesji, za ochrone przez policje,wstrzymac zaplate za religie,pobierac podatek od nieruchomosci i dochodowy, wstrzymac wszelkie darowizny na...
Komentarzy16
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~wiechWłocławek
Witam Państwa, Napiszę co przydarzyło mi się w dniu
Witam Państwa, Napiszę co przydarzyło mi się w dniu dzisiejszym w autobusie linii nr 17.Otóż po wejściu do autobusu kupiłem bilet u kierowcy w kwocie 1,56 zł.Po pewnym czasie pojawił się kontroler biletów i zażyczył sobie podania biletu oraz dokumentu uprawniającego do ulgi.Podałem w/w panu legitymację oraz bilet ulgowy kupiony u...
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Uczeń-pasażerWłocławek
Cesarz Bonaparte;Nazwa i forma rządu sa bez
Cesarz Bonaparte;Nazwa i forma rządu sa bez znaczenia.Ważne,aby obywatele byli równi wobec praw iaby sprawiedliwosc byla egzekwowana sprawiedliwie ''.
Komentarzy3
Wyświetleń972
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~bilWłocławek
Znalazłem na innym forum bardzo ciekawy ludowy wiersz
Znalazłem na innym forum bardzo ciekawy ludowy wiersz ,który jak ulał pasuje do naszego wieśławek. Twórczośc ludowa z netu;)) Zwiali z gospodarstwa: Jaś, Kasia i Władek Uciekli do miasta. Został tylko dziadek. Jaś został magistrem, mecenasem Władek, inżynierem Kasia, a rolnikiem dziadek. Jasio jest w teatrze, w kawiarni...
Komentarzy2
Wyświetleń14K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez amityrWłocławek
Wątpliwy wzór do naśladowania dla młodych Polaków ...
Wątpliwy wzór do naśladowania dla młodych Polaków ... http://wiadomosci.onet.pl/kraj/janusz-palikot-musze-byc-chamem,1,5320282,wiadomosc.html - a może całkowity brak koncepcji na zaistnienie wywołuje takie ,,wymiotne'' pomysły wodza RP ? ,,Marycha'' nie złapała wystąpienie z kościoła też pozostało bez echa ...teraz tylko chamstwo...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~?????Włocławek
Oświadczenie rządu Islandii z 2009 r. " Wspaniałomyślni
Oświadczenie rządu Islandii z 2009 r. " Wspaniałomyślni Polacy Na szczycie przywódców państw członkowskich NATO w Strasburgu/Kehl islandzki minister spraw zagranicznych Össur Skarphéðinsson przeprowadził rozmowę z prezydentem Rzeczpospolitej Lechem Kaczyńskim, podczas której podziękował mu za wspaniałomyślność...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~Oświad. rządu IslandiiWłocławek
pracuję na stacji L...S. tak na prawdę to staż z Urzędu
pracuję na stacji L...S. tak na prawdę to staż z Urzędu Pracy, ale nie wiem co zrobić. pracuję jako stażysta 12 godzin. z tego co mi wiadomo stażysta nie może tyle pracować. każdy stażysta powinien pracować 8 godzin dziennie. za nadgodziny pieniędzy nie dostaję. ta stacja nie ma podpisanej żadnej umowy z Urzędem Pracy o tym że...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~krecikWłocławek
NIE DO WIARY! Poseł Wojtkowski chyba ma "zaćmę" pamięci-
NIE DO WIARY! Poseł Wojtkowski chyba ma "zaćmę" pamięci- mówiąc o podwyżkach we Włocławku twierdzi, że "JEGO RZĄD-CZYTAJ PLATFORMA OBYWATELSKA" tak rządzi, że nie podwyższa podatków. Panie Marku, nie do wiary, Pańska PO PODWYŻSZYŁA najważniejszy podatek od wszystkich sprzedawanych artykółów, cen usług itd. w Polsce - VAT co...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~MareczekWłocławek
Rozpętała się burza na temat życia Marii
Rozpętała się burza na temat życia Marii Konopnickiej.Jedni twierdzą ,że była ,inni że nie była lesbijką. Czy orientacja seksualna jest kryterium do oceny Jej jako człowieka, patriotki? Czy "Rota" znajdzie się na "cenzurowanym" jeśli znawcy potwierdzą Jej odmienność seksualną.?
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Czytałem gdzieś na forum ,że mają we Włocławku w ramach
Czytałem gdzieś na forum ,że mają we Włocławku w ramach rewitalizacji przesunąć most bliżej siedziby czarnoksiężnika Merlinga.
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez szujaWłocławek
Od pewnego czasu chciałem poruszyć pewien temat. Otóż
Od pewnego czasu chciałem poruszyć pewien temat. Otóż obserwuję, że nawet świat tzw. celebrytów schodzi na psy. Nieczęsto oglądam telewizornię, ale czasem włączę i na co trafiam? Na "Grycanki". Grycanki to, Grycanki tamto. Jedna z "Grycanek" uczęszcza podobno nawet na kurs jazdy konnej. Trochę mnie to zaskoczyło - wszak widział...
Komentarzy20
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA