Hotel Rozbicki. Uczta dla zmysłów w sercu miasta
Luksusowo wyposażone klimatyzowane pokoje z aneksami kuchennymi, sala bankietowo- konferenycjna, liczne viprommy w zabytkowych podziemiach, a wszystko to w samym sercu Włocławka w odrestaurowanym budynku z XVIII wieku.
Historia czterogwiazdkowego dziś hotelu sięga XVIII wieku, kiedy to w centrum Włocławka Mateusz Gładyszewski otworzył dużą, murowaną oberżę naprzeciw klasztoru Franciszkanów. Początkowo obok hotelu stały stajnie, stodoła i spichlerz.
Parterowy budynek z czasem przekształcił się w dwupiętrowy gmach. W rękach kolejnych właścicieli, Państwa Wesołowskich, obiekt przeszedł szereg renowacji. W 1988 roku Hotel Polski (dawna nazwa) odzyskał pierwotną formę oraz został wpisany do rejestru zabytków. W roku 2013 został odkupiony oraz gruntowanie odrestaurowany.
Hotel Rozbicki, oferuje swym Gościom 64 niezwykłe apartamenty. Większość z nich wyposażona jest w aneks kuchenny, dzięki czemu osoby pozostające na dłużej mogą poczuć się jak w domu i posiłki przygotować samemu. Jedenaście pokoi budynku to dwupoziomowe antresole w których, również znajdują się aneksy kuchenne.
Charakterystycznym elementem tego miejsca jest Cukiernia Rozbicki, która słynie na całe miasto z autorskich ciast inspirowanych nowoczesnymi nurtami cukiernictwa. Wyjątkowość wyrobów tworzą naturalne, najwyższej jakości składniki. Pyszne ciasta wypiekane są na prawdziwym maśle z prawdziwą czekoladą. Cukiernia bazuje na współpracy z najlepszymi dostawcami z całej Polski, dzięki czemu może zaoferować klientom produkty najlepszej jakości.
Hotel Rozbicki
Plac Wolności 5, Włocławek
Źródło: Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany - komentarze nieaktywne.