Forum Włocławek

Witam Państwa, Napiszę co przydarzyło mi się w dniu
Witam Państwa, Napiszę co przydarzyło mi się w dniu dzisiejszym w autobusie linii nr 17.Otóż po wejściu do autobusu kupiłem bilet u kierowcy w kwocie 1,56 zł.Po pewnym czasie pojawił się kontroler biletów i zażyczył sobie podania biletu oraz dokumentu uprawniającego do ulgi.Podałem w/w panu legitymację oraz bilet ulgowy kupiony u...
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Uczeń-pasażerWłocławek
Cesarz Bonaparte;Nazwa i forma rządu sa bez
Cesarz Bonaparte;Nazwa i forma rządu sa bez znaczenia.Ważne,aby obywatele byli równi wobec praw iaby sprawiedliwosc byla egzekwowana sprawiedliwie ''.
Komentarzy3
Wyświetleń972
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~bilWłocławek
Znalazłem na innym forum bardzo ciekawy ludowy wiersz
Znalazłem na innym forum bardzo ciekawy ludowy wiersz ,który jak ulał pasuje do naszego wieśławek. Twórczośc ludowa z netu;)) Zwiali z gospodarstwa: Jaś, Kasia i Władek Uciekli do miasta. Został tylko dziadek. Jaś został magistrem, mecenasem Władek, inżynierem Kasia, a rolnikiem dziadek. Jasio jest w teatrze, w kawiarni...
Komentarzy2
Wyświetleń14K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez amityrWłocławek
Wątpliwy wzór do naśladowania dla młodych Polaków ...
Wątpliwy wzór do naśladowania dla młodych Polaków ... http://wiadomosci.onet.pl/kraj/janusz-palikot-musze-byc-chamem,1,5320282,wiadomosc.html - a może całkowity brak koncepcji na zaistnienie wywołuje takie ,,wymiotne'' pomysły wodza RP ? ,,Marycha'' nie złapała wystąpienie z kościoła też pozostało bez echa ...teraz tylko chamstwo...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~?????Włocławek
Oświadczenie rządu Islandii z 2009 r. " Wspaniałomyślni
Oświadczenie rządu Islandii z 2009 r. " Wspaniałomyślni Polacy Na szczycie przywódców państw członkowskich NATO w Strasburgu/Kehl islandzki minister spraw zagranicznych Össur Skarphéðinsson przeprowadził rozmowę z prezydentem Rzeczpospolitej Lechem Kaczyńskim, podczas której podziękował mu za wspaniałomyślność...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Oświad. rządu IslandiiWłocławek
pracuję na stacji L...S. tak na prawdę to staż z Urzędu
pracuję na stacji L...S. tak na prawdę to staż z Urzędu Pracy, ale nie wiem co zrobić. pracuję jako stażysta 12 godzin. z tego co mi wiadomo stażysta nie może tyle pracować. każdy stażysta powinien pracować 8 godzin dziennie. za nadgodziny pieniędzy nie dostaję. ta stacja nie ma podpisanej żadnej umowy z Urzędem Pracy o tym że...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~krecikWłocławek
NIE DO WIARY! Poseł Wojtkowski chyba ma "zaćmę" pamięci-
NIE DO WIARY! Poseł Wojtkowski chyba ma "zaćmę" pamięci- mówiąc o podwyżkach we Włocławku twierdzi, że "JEGO RZĄD-CZYTAJ PLATFORMA OBYWATELSKA" tak rządzi, że nie podwyższa podatków. Panie Marku, nie do wiary, Pańska PO PODWYŻSZYŁA najważniejszy podatek od wszystkich sprzedawanych artykółów, cen usług itd. w Polsce - VAT co...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~MareczekWłocławek
Rozpętała się burza na temat życia Marii
Rozpętała się burza na temat życia Marii Konopnickiej.Jedni twierdzą ,że była ,inni że nie była lesbijką. Czy orientacja seksualna jest kryterium do oceny Jej jako człowieka, patriotki? Czy "Rota" znajdzie się na "cenzurowanym" jeśli znawcy potwierdzą Jej odmienność seksualną.?
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~ozonWłocławek
Czytałem gdzieś na forum ,że mają we Włocławku w ramach
Czytałem gdzieś na forum ,że mają we Włocławku w ramach rewitalizacji przesunąć most bliżej siedziby czarnoksiężnika Merlinga.
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez szujaWłocławek
Od pewnego czasu chciałem poruszyć pewien temat. Otóż
Od pewnego czasu chciałem poruszyć pewien temat. Otóż obserwuję, że nawet świat tzw. celebrytów schodzi na psy. Nieczęsto oglądam telewizornię, ale czasem włączę i na co trafiam? Na "Grycanki". Grycanki to, Grycanki tamto. Jedna z "Grycanek" uczęszcza podobno nawet na kurs jazdy konnej. Trochę mnie to zaskoczyło - wszak widział...
Komentarzy20
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Czy "właściciele" Włocławka mają jakiś plan tak by
Czy "właściciele" Włocławka mają jakiś plan tak by zatrzymać emigrujących za chlebem mieszkańców??? http://polonia.wp.pl/title,Niemcy-kusza-Polakow-zamieszkajcie-u-nas,wid,15129118,wiadomosc.html?ticaid=1f9b3&_ticrsn=3
Komentarzy25
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~Prorozwojowy_wlocekWłocławek
Kiedy na tym forum włocławskim zaczniecie pisać o innych
Kiedy na tym forum włocławskim zaczniecie pisać o innych monopolistach na rynku,o tzw.opłatach czynszowych w spółdzielniach mieszkaniowych.MPEC i MPWiW to ,,pikuś,, temat zastępczy jak matka Magdy z Sosnowca.Mogę zaoszczędzić na wodzie, na energii, dlaczego nie mogę oszczędzać na eksploatacji spoldzielni.Muszę płacić wysokie...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~nnWłocławek
Betony komunistyczne naczele z byłym prezesem
Betony komunistyczne naczele z byłym prezesem PeZePeRowskim MPWiK straciło ponad 3 miliony rocznie za rezygnacje ANWILU z odprowadzenie scieków. Uważali, że są monopolistą. ANWIL wybudował swoją oczyszczalnie ścieków i ne dostarcza. A V-ce Prezydent tez z przeszłościa PZPRowska tłumaczy,że ludzie oszczędzają wode to trzeba...
Komentarzy30
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Dzięki komuchomWłocławek
Życzę szczęścia i dużo zdrowia Pani w VW CW74..., po
Życzę szczęścia i dużo zdrowia Pani w VW CW74..., po tym, jak jadąc dzisiaj rano do Anwilu widziałem jej popisowe przejazdy przez skrzyżowania na "czerwonym", tak jakby światła jaj nie dotyczyły.
Komentarzy7
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~czajnikWłocławek
Petycja dotycząca znakowania produktów zawierających
Petycja dotycząca znakowania produktów zawierających GMO http://www.naturalnegeny.pl/petycja/
Komentarzy2
Wyświetleń730
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Petycja GMOWłocławek
Sprawiedliwość w upartyjnionej Polsce -politycy nas
Sprawiedliwość w upartyjnionej Polsce -politycy nas okradają a do wiezienia ida za nich wyborcy -http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kuriozalny-wyrok-za-70-groszy-trafil-do-wiezienia,1,5314701,wiadomosc.html - ambergoldowa rzeczpospolita tuskowa ...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Pięćdziesiąt razy rządowy embraer zawoził Donalda Tuska
Pięćdziesiąt razy rządowy embraer zawoził Donalda Tuska do Gdańska lub go z niego odbierał w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Zdarzały się weekendy, podczas których premier wylatał równowartość nowego mercedesa - informuje "Newsweek". Niedziela, 2 września 2012 roku. Donald Tusk tradycyjnie wypoczywa w Trójmieście. Dzień...
Komentarzy35
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~MoherWłocławek
Już jutro radni SLD i koalicji zafundują nam podwyżkę
Już jutro radni SLD i koalicji zafundują nam podwyżkę opłat za wodę i ścieki. Jak zwykle zapewne bez pytań o koszty spółki miejskiej, powody podwyżki. Rączki w górę przy głosowaniu i już mieszkańcy płacą więcej. To kolejna już czwarta czy piąta podwyżka, podatki, bilety MPK itp. Pozdrawiam Jarosława Hupało, który zawsze...
Komentarzy28
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Sławek BieńkowskiWłocławek
Pytanie do Posła Zbonikowskiego. Wielokrotnie czytaliśmy,
Pytanie do Posła Zbonikowskiego. Wielokrotnie czytaliśmy, że aktywnie broni Pan włocławskiego sądu okręgowego i innych małych sądów przed likwidacją. To dobrze. Tymczasem media doniosły, że "Trzech posłów PiS (Marek Ast, Łukasz Zbonikowski, Krzysztof Lipiec) nie przyszło na posiedzenie Komisji Sprawiedliwości, a poseł PiS...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~wyborcapslWłocławek
Czy człowiek który ma czyste sumienie musi ciągle
Czy człowiek który ma czyste sumienie musi ciągle przekonywać siebie i innych ,że jego sumienie jest czyste ? http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wywiady/mazowiecki-nie-przehandlowalismy-polski-w-magdalen,1,5314149,wiadomosc.html - chyba że ,jak pisał Krasicki ,,dzwon dlatego jest głośny bo wewnątrz jest próżny ''? Reszta...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA