Forum Włocławek

Cy możecie mi powiedzieć gdzie jest na Placu Wolności
Cy możecie mi powiedzieć gdzie jest na Placu Wolności wieżowiec.Wszyscy piszą o tym budynku a ja go tam nie widzę.Jest kilku piętrowy blok postawiony w czasach "zgniłego"socjalizmu. Do chwili obecnej nic przez te 20 -ą lat nie zrobiliście a na pewno nie postawiliście wieżowca o którym stale bełkoczecie.
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez szujaWłocławek
oczywiscie ze prawo do robienia z siebie glupa ma kazdy a
oczywiscie ze prawo do robienia z siebie glupa ma kazdy a przede wszystkim politycy :}, przy wyborach sie okaze komu ufa spoleczenstwo
Komentarzy0
Wyświetleń632
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez pazdziochWłocławek
PIT.pl, Aktualności podatkowe 22.10.2007 Obniżka
PIT.pl, Aktualności podatkowe 22.10.2007 Obniżka VAT do 20% Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych. Oto piąte z zobowiązań lidera Platformy Obywatelskiej, Donalda Tuska. Jak podał PIT.pl Zbigniew Chlebowski, w szczegółach oznacza to przede...
Komentarzy0
Wyświetleń598
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~CHLEBOWSKI i spółkaWłocławek
Wpadła mi dzisiaj w ręce ta sławetna gazetka pisu. Jak
Wpadła mi dzisiaj w ręce ta sławetna gazetka pisu. Jak nisko trzeba upaść żeby pisać takie kretynizmy. Za grosz nie mają honoru.Napiszcie coś egzaltowanego o waszych małych idolach i dajcie trochę tańszy papier.Jeżeli ktoś pisze w ten sposób, to znaczy że nie ma sensownych argumentów.Jeszcze trochę to pękniecie z zawiści.
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~JulekWłocławek
A jednak chodza, a tlumaczenie Pani Budzeniusz mnie nie
A jednak chodza, a tlumaczenie Pani Budzeniusz mnie nie przekonuje. Jaki problem pojsc do tej babki z administracji na Placu i zobaczyc czy to oryginal, pewnie zreszta chetnie dolaczylaby notarialnie potwierdzone kopie. Wiec po co Policja A tak dla przypomnienia: "Policja chodzi po mieście i sprawdza listę protestujących z Placu...
Komentarzy19
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez hahaWłocławek
Cześć solidaruszki!
Cześć solidaruszki! A mnie śmieszą wymagania * HAHA * w stosunku do innych. Pokazywanie i udawanie zatroskanych o wolność i Polskę a olewających zasady pisowni. Mam tu na uwadze polskie litery. Wychodzą po tym takie bohomazy,że szkoda słów.Mam teraz napisać hahaha ?
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Smieszni jestescie co niektorzy, jezeli sadzicie,ze ktos
Smieszni jestescie co niektorzy, jezeli sadzicie,ze ktos wymuszal podpisy. To nie ten typ grupy przynajmniej przywodcow protestu (choc teraz juz ciezko powiedziec kto dowodzi). To nie sa ludzie, ktorzy pala opony na drogach, robia blokady, falszuja pieczatki i zmuszaja do podpisow. Gdyby nie wspanialy obiekt na Placu Wolnosci z banerami, ktory...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez hahaWłocławek
Problemy prawne i geodezyjne: punkt informacyjno –
Problemy prawne i geodezyjne: punkt informacyjno – konsultacyjny Prezydent Włocławka zachęca mieszkańców do sprawdzania i regulacji stanów prawnych posiadanych nieruchomości. W tym celu został utworzony punkt informacyjno – konsultacyjny, w którym włocławianie mogą uzyskać szczegółowe informacje i wyjaśnienie...
Komentarzy0
Wyświetleń660
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~UM WŁOCŁAWEKWłocławek
Chcialem tylko zauwazyc ze wreszcie wymieniono oswietlenie na
Chcialem tylko zauwazyc ze wreszcie wymieniono oswietlenie na Wysokiej :} i ze druty nie zwisaja juz nad chodnikiem. Mozna by jeszcze skrocic konary drzew zwisajace nad ulica, bo podczas kolejnej nawalnicy moze dojsc do wypadku.
Komentarzy0
Wyświetleń701
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez pazdziochWłocławek
Szanowni forumowicze, chciałem zapytać czy ktoś z Was
Szanowni forumowicze, chciałem zapytać czy ktoś z Was mieszkających na osiedlu Południe ma problemy z robactwem o nazwie "szczypawka" ?. Ja już rożne rzeczy w życiu przeżyłem (mrówki, prusaki itp), ale to co się obecnie dzieje to jakaś inwazja (bynajmniej w bloku na Sienkiewicza). Inaczej chyba tego nazwać nie można, bo ponad 60...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~xyzWłocławek
2 miesiące temu kupiłem nowy rower w sklepie rowerowym przy
2 miesiące temu kupiłem nowy rower w sklepie rowerowym przy ul Przedmiejskiej. 2 tygodnie temu po kontroli policyjnej mój rower trafił do policyjnego depozytu, a ja jestem podejrzany o posiadanie rzeczy mogącej pochodzić z kradzieży!!! (taki sam nr ramy został zgłoszony w styczniu w Gdańsku jako kradziony...)Paragon fiskalny jako dowód...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Kamil ŚniadowskiWłocławek
Nie życzę sobie więcej zaśmiecania klatki
Nie życzę sobie więcej zaśmiecania klatki sch.,tendencyjnymi gazetkami PiSmo włocławskie.Jak czytam w stopce skład pismaków,to już wszystko wiem,wy się nie nadajecie nawet do piaskownicy,bo po krótkiej kłótni,czyje grabki lepsze,dzieci budują wspólne zamki,aby pl.zabaw był ładniejszy.Panie wielki pośle,wystąp pan na forum sejmu...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Jan .L Włocławek
Dziś w naszym mieście, w lecznicy weterynaryjnej
Dziś w naszym mieście, w lecznicy weterynaryjnej mieszczącej się przy ul. Kraszewskiego miała miejsce piękna akcja. Mianowicie psy oddawały honorowo krew. Akcja taka miała po raz pierwszy miejsce w naszym mieście (do tej pory najbliższym miastem był Toruń)i stawiło się na nią wielu właścicieli ze swoimi pupilami. Psy dzielnie...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez rozbieracz_wykrawaczWłocławek
Zaproaszam do zapoznania się z inicjatywą Radnego
Zaproaszam do zapoznania się z inicjatywą Radnego Kazimierczaka, który chce ukrucić nieróbstwo we włocławskiej Radzie Miasta. http://tvkujawy.pl/puls-miasta/70 warto wiedzieć także o tym, co myśli o tym pozostała część Rady.
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~MarekWłocławek
Czy PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY WE WŁOCŁAWKU wie ,że w
Czy PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY WE WŁOCŁAWKU wie ,że w naszym mieście są firmy ,które zatrudniają pracowników NA CZARNO ,również młodocianych. A kiedy Ci z PIEKARSKIEJ wykonały ostatnio niezapowiedzianą kontrolę na terenie Włocławka ?A podobno można zaprosić inspektorów z Warszawy ?
Komentarzy6
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~CIEKAWYWłocławek
dzisiaj przechodziłem Placem Wolności i zrobiło mi się
dzisiaj przechodziłem Placem Wolności i zrobiło mi się nad wyraz wesoło,nie z racji misternie i przepięknie utkanych dywaników kwiatowych ale z przystrojonego narożnego budynku /w PRL-u mieszkalnego/ usługowo-handlowego lub odwrotnie,jak kto woli.Tak umajony ,to ten dom był tylko właśnie w czasach dawnych,a to z okazji święta pracy,a...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~merkuryWłocławek
tak czytam wypowiedż kolegi że zarabia marne 1200zł
tak czytam wypowiedż kolegi że zarabia marne 1200zł człowieku ciesz się że aaaaaaż tyle zarabiasz ja pracowałam w firmie krawieckiej i od kwietnia jestem bez wypłaty a wszystkie instytucje kierują mnie do sądu a w sądzie takie sprawy trwaja mirresiącami a z czego tu żyć?
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~emiliaWłocławek
Freudi, ale czy na takim kursie człowiek istotnie nauczy
Freudi, ale czy na takim kursie człowiek istotnie nauczy się nowego zawodu? Tak gruntownie? A co z praktyką zawodową? Czy potencjalny przedsiębiorca zdecyduje się na zatrudnienie kogoś takiego jako fachowca? Nie bardzo mi się chce wierzyć. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, ze owe kursy to po prostu sposób na wykorzystywanie funduszy...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
nie zamierzam tu pluć na strażników miejskich nie to jest
nie zamierzam tu pluć na strażników miejskich nie to jest moim zamiarem.Chciałbym jednak zwrócic uwagę podatników na pewne dziwne zbiegi okoliczności jeśli chodzi o zarządzanie tą instytucją.po kilku postach nabieram dziwnego wrażenia że źle tam się dzieje ale to nie przez szeregowych pracowników ale przez pewną tradycję.po...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~obiektywnyWłocławek
Policja chodzi po mieście i sprawdza listę protestujących
Policja chodzi po mieście i sprawdza listę protestujących z Placu Wolności, czy podpisy są oryginalne, czy nikt nic nie sfałszował, czy pieczątki są oryginalne. Na wniosek chyba Urzędu Miasta. Policja wzywa na przesłuchania osoby, które zbierały podpisy, uczestniczyły w protestach. To jest paranoja i metody jak z socjalizmu,...
Komentarzy29
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~ha haWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA