Forum › Włocławek

Jestem przeciwna przebudowie Placu Wolności,ale nie ze
Jestem przeciwna przebudowie Placu Wolności,ale nie ze względów politycznych. Uważam, że szkoda naszych pieniędzy, są ważniejsze sprawy - można by przeznaczyć środki na utworzenie nowych miejsc pracy. Polityka jest brudna - każdy o tym wie, jednak co zrobić ktoś musi rządzić - oby z głową. Pozdrawiam Monte....... :)
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~PolkaWłocławek
Ave nieroby;) Szuja, skąd założenie, że wychowałem się
Ave nieroby;) Szuja, skąd założenie, że wychowałem się na Zawiślu? Nigdzie czegoś takiego nie sugerowałem. Aczkolwiek mogę Cię poinformować, że mieszkałem tam kilka lat. Jednak nie było to dzieciństwo niestety;) Osobom niezalogowanym, które udzieliły odpowiedzi na mój post odpowiem po prostu, że ich odpowiedzi wskazują na...
Komentarzy18
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
w szkole podstawowej nr 20 na osiedlu poludnie,szefowa kuchni
w szkole podstawowej nr 20 na osiedlu poludnie,szefowa kuchni na stolówce pani ... nakrzyczala na moje dziecko ze chce dokładki,moj syn dostal doslownie porcje niemowlaka i chcial sie najesc jak wszystkie dzieci.Po czym obrazila moje dziecko,ze niby matka go nie karmi w domu.Co za karygodne zachowanie,brak szacunku i zrozumienia.Moje dziecko...
Komentarzy2
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Mariola S.Włocławek
"Francuski operator chce się pozbyć ok. 25 sklepów
"Francuski operator chce się pozbyć ok. 25 sklepów działających pod szyldem Carrefour Express – ustalił Portal Spożywczy. Chodzi o placówki działające zarówno w dużych miastach (m.in. w Warszawie), jak i mniejszych miejscowościach takich jak Opole czy Żywiec. Zainteresowani kupnem, są m.in. Piotr i Paweł oraz Biedronka. Firma...
Komentarzy1
Wyświetleń752
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~Magda L.Włocławek
jedna z posłanek z włocławka tak pisze na swojej stronie
jedna z posłanek z włocławka tak pisze na swojej stronie internetowej: Moje motto życiowe: "Tyle jesteś wart, ile pomagasz innym" problem jedynie w tym, że ta pani pomogła tylko kilku swoim wiernym-biernym-miernym. Więc bilans wypada bardzo kiepsko i wiele mówi o wartośc posłanki - mierząc miarą, którą sobie narzuciła.
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~kopaczesiekWłocławek
Człowiek pisze coś więcej niż równoważniki zdań, a
Człowiek pisze coś więcej niż równoważniki zdań, a już zaczynają się takie hece jak podszywanie się pod niego, nawet zwykły komentarz takiego szaraczka jak ja jakiemuś trutniowi przydał się do walki politycznej i mi go ukradł... Już wiele lat temu po przeczytaniu opowiadanka "Jak kandydowałem na gubernatora" Marka Twaina...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
TVN24 i TVN to jedyne stacje telewizyjne, które znalazły
TVN24 i TVN to jedyne stacje telewizyjne, które znalazły się w pierwszej piętnastce tytułów majowego rankingu „Najbardziej opiniotwórcze media w Polsce”, opracowanego przez Instytutu Monitorowania Mediów. Natomiast Onet.pl i tvn24.pl to najbardziej opiniotwórcze portale w Polsce....
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~TUSK VISION NETWORKWłocławek
Nazwijmy nowe przejście podziemne imieniem Wodnika Szuwarka.
Nazwijmy nowe przejście podziemne imieniem Wodnika Szuwarka. Kiedyś całe nasze Śródmieście to były bagna, stare budynki stawiano na ogromnych kamieniach, a fundamenty pod nielicznymi blokami ze względu na grząski teren były palowane.
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Krzysztof NaubiWłocławek
Proponuję aby w następnych wyborach,wybrać tylko
Proponuję aby w następnych wyborach,wybrać tylko niezależnych kandydatów na radnych.Bezpartyjni, zgłaszajcie swoje kandydatury.Na pewno będziecie mieć wielką szansę.
Komentarzy3
Wyświetleń961
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~AntekKowalskiWłocławek
Kłótnie,kłótnie a proszę ,czym żyją inni
Kłótnie,kłótnie a proszę ,czym żyją inni włocławianie jakie piękne zdjęcie naszego miasta w śród innych nagrodzonych http://wyborcza.pl/1,75480,6752401,Wielki_final_S zkoly_Mistrzow_Fotografii__Gazety_.html
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Radny Miasta Wloclawek Pan Jaroslaw Chmielewski Pana
Radny Miasta Wloclawek Pan Jaroslaw Chmielewski Pana wypowiedzi na ostatniej Radzie Miasta nie przyczyniaja sie do rozwoju miasta raczej je blokuja. Czy Pan nie rozumie ze grupka bogatych przedsiebiorcow z Placu Wolnosci nie moze blokowac rozwoju miasta.Oni dzialaja i dbaja o swoje partykularne interesy. Dlaczego Pan nie reprezentuje...
Komentarzy1
Wyświetleń805
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~MarekWłocławek
Drodzy radni Platformy Obywatelskiej radzę wreszcie zacząć
Drodzy radni Platformy Obywatelskiej radzę wreszcie zacząć działać na rzecz miasta a nie przeciwko miastu. Poparcie które Platforma ma w kraju zawsze można stracić. Porozmawiajcie również z przewodniczącym Sobolewskim, który chyba zapomniał z jakiej partii pochodzi i bliżej mu teraz do PiS-u niż do Platformy. Wasze działanie Was...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~MekWłocławek
Pan Radny Miasta Wloclawek Pan Wladyslaw Skrzypek Prosze
Pan Radny Miasta Wloclawek Pan Wladyslaw Skrzypek Prosze nie blokowac przebudowy Placu Wolnosci. Niech sie Pan opamieta bo to wyglada tak jak Pan reprezentowal partykularne interesy tz. kupcow a nie reprezentuje Pan wszystkich mieszkancow Wloclawka. My jestesmy za zmianami za przebudowa Placu Wolnosci za przebudowa Bulwarow i prosze nie...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~MarekWłocławek
I tak sobie troszku analizuję, rozważam. Pewni ludzie
I tak sobie troszku analizuję, rozważam. Pewni ludzie stwierdzili, że w pewnych kwestiach jest to opinia mieszkańców Włocławka. Większości mieszkańców. Mam tylko jedno pytanie, chodzi o tę "większość". Ja do tej opcji nie należę. I prawie wszyscy moi znajomi, Więc jak to jest z tą "większością"?
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Uwaga, wrócił kaloryfer Trochę go nie było, bo Pani
Uwaga, wrócił kaloryfer Trochę go nie było, bo Pani Kaloryferowa ma pewne wymagania. Szczególnie pod względem wyjazdów. Co akurat wyjątkowo wk znaczy się irytuje kaloryfera. Kaloryfer nie ma nic przeciw podróżom (szczególnie na czyjś koszt - takie uwielbia). Kiedy mnie nie było w mieście stało się kilka rzeczy. Niezbyt miłych....
Komentarzy0
Wyświetleń673
Śledzących0
Ocena1
Straż Miejska. Ciekawe co się jeszcze przydaży w tej
Straż Miejska. Ciekawe co się jeszcze przydaży w tej instytucji. Artykuły są pisane na pewno przez pracowników straży ale i tak niektórym to nie pomoże bo i tak nie będą mieli nagrody, które na koniec czerwca będą przydzielane, gdyż te są dzielone przez naczelników a oni wiadomo robią co chcą i dają nagrody tym co chcą lub jak...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~PtakWłocławek
Rada Miasta, obrady skupione na temat rewitalizacji, różne
Rada Miasta, obrady skupione na temat rewitalizacji, różne punkty widzenia. Radni grają nową piłką, cel nieważny. Super gra PO w drużynie Prezydenta. Skrzypek niech się lepiej nie odzywa. Żenująca postawa PO i radnych PO, jakby nie patrzeć są opozycją a nie klakierami. http://vimeo.com/5304379?pg=transcoded_embed&se c=5304379
Komentarzy2
Wyświetleń905
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~interneciakWłocławek
A dlaczego nie było referendum w sprawie wydatkowania
A dlaczego nie było referendum w sprawie wydatkowania pieniędzy z papierów dłużnych (obligacji)? Na przykład w formule: za najpilniejsze inwestycje miejskie uważasz: 1) pełny cyfrowy monitoring wszystkich ulic Śródmieścia oraz budowę parkingu podziemnego pod Placem Wolności 2) budowę nowej przeprawy mostowej nad Wisłą oraz...
Komentarzy1
Wyświetleń792
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Krzysztof NaubiWłocławek
Panie Prezydencie! Przewodniczący Rady Miasta to młody
Panie Prezydencie! Przewodniczący Rady Miasta to młody człaowiek dlatego tym dziwniejsze że tak bardzo próbuje kierować pracami rady żeby nie powastawały nowe inwestycje! Ciekawe czy ten Pan ma już swoje dzieci i będzie chciał aby tu we Włocławku żyły. A tak w ogóle to czy ktoś juz rozliczył głośną sprawę dlelgacji...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~martaWłocławek
Moim zdaniem działania rady miasta w sprawie pl. Wolności
Moim zdaniem działania rady miasta w sprawie pl. Wolności są szkodliwe dla Włocławka. Skoro radni uchwalili budżet na przyszły rok to czemu teraz blokują rewitalizację, na którą się wcześniej zgodzili?! To jakiś absurd. Myślę, że nasi radni robią wszystko, żeby przeszkodzić prezydentowi Pałuckiemu, bo widzą, że człowiek...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~antyprotestWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA