Najlepszy żur od młodzieży z OHP
Żur kujawski ugotowany przez młodzież z włocławskiego hufca pracy wspólnie z instruktorem praktycznej nauki zawodu Mirosławą Siedlecką, okazał się najsmaczniejszy, najpiękniej podany i... wygrał konkurs przeprowadzony w trakcie IV Święta Żuru Kujawskiego.
Jurorzy na czele z Panią Dyrektor Włocławskiego Centrum Kultury Aleksandrą Kulińską oceniało smak, jakość podania potrawy oraz wystrój stanowiska.
Debiutanci na IV festiwalu żurku kujawskiego decyzją jury zaprezentowali najsmaczniejszy żur. Wagę sukcesu podnosi fakt ogromnej konkurencji, do której przystąpili przedstawiciele placówek edukacyjnych, kół gospodyń wiejskich oraz podmiotów gospodarczych z terenu Włocławka i okolic, którzy prezentowali w konkursie swoje oryginalne, regionalne smaki. Drugie po uczestnikach Środowiskowego Hufca Pracy we Włocławku zajęło Koło Gospodyń Wiejskich z Kaniewa, trzecie Bar „Biesiadny” PSS Społem z Włocławka.
Zwycięstwo młodych kucharzy ze Środowiskowego Hufca Pracy we Włocławku było nie tylko najlepszą okazją do promocji jednostki, ale także potwierdza jakość w kształceniu przyszłych kucharzy.