Forum Włocławek

Chcę ostrzec wszystkich, którzy idą na "Sylwestra"
Chcę ostrzec wszystkich, którzy idą na "Sylwestra" organizowanego przez pewną szkołę tańca - powinniście przed wpłatą sprawdzić i zatwierdzić menu. A nie tak jak my w ubiegłym roku siedzieliśmy przy pustych, dosłownie pustych stołach. Dopiero po naszej interwencji otrzymaliśmy posiłek, gdzie przypadało na osobę: 1/2 jajka...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~agaWłocławek
Tak rządzi PO.Pewnie znajdą się zagraniczne spółki
Tak rządzi PO.Pewnie znajdą się zagraniczne spółki państwowe, które kupią nasze kopalnie - mówi Krzysztof Tchórzewski, były wiceminister gospodarki. http://www.wnp.pl/wiadomosci/96550.html
Komentarzy0
Wyświetleń734
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka.
Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka. Kolejnym wyjeździe. Wróciłam tutaj, bo zwyczajnie, po ludzku tęsknię. Za rodziną, znajomymi miejscami, za miastem... Niestety nie udało się znaleźć pracy pomimo półrocznego jej aktywnego szukania. Jest mi z tego powodu przykro. Bez problemów dostałam pracę "w Polsce", w...
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~NescafeWłocławek
Ja ceniłem Jaruzela dopóki nie przeczytałem wspomnień
Ja ceniłem Jaruzela dopóki nie przeczytałem wspomnień Giera. To Kania z Jaruzelem tak ufajtali socjalizm ,że wszyscy mieli go za nic.Dołączył jeszcze jeden cwaniaczek Kiszczaczek. Gospodarkę i finanse rozlozyli a później stan wojenny ogłosili. Teraz głupa pali jeden z drugim. Kropka , jest jeszcze większa szopka. Dług szaleje-740...
Komentarzy22
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena2
Czytam i myślę tak jak się czuje kobieta ,której inna
Czytam i myślę tak jak się czuje kobieta ,której inna zabrała kochanego męża. Dlaczego ten kochany mąż odszedł do niej. Często najlepszej koleżanki,z która nie było tajemnic i z którą przegadało się tyle godzin i wypiło tyle litrów kawy i zjadło tuziny ciastek.Może też być odwrotnie np. jakiemuś Kazikowi rozkocha...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez waderaWłocławek
jednych /wychodzących/ pożegnaliśmy szumnie i dumnie/ po
jednych /wychodzących/ pożegnaliśmy szumnie i dumnie/ po latach stacjonowania/.Teraz przywitamy /szumnie i dumnie/ drugich,którzy wejdą lada moment.Na jak długo ? Czy my musimy być krajem,przez który ma miejsce permanentny przemarsz wojsk z czasowym "biwakowaniem "?
Komentarzy7
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
Wiedziałam ,że Polska to chory kraj ale dzisiejszy dzień
Wiedziałam ,że Polska to chory kraj ale dzisiejszy dzień to potwierdził.Poczta Polska wymyśliła,że przesyłki zagraniczne muszą mieć nazwy polskie - to sie w pale nie mieści -jesteśmy w Unii Europejskiej i cofamy się : Italia to wiadomo ,że Włochy a USA to Stany Zjednoczone . Za komuny tego nie było - a tak wszyscy psioczą na tamte...
Komentarzy1
Wyświetleń730
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~StachaWłocławek
Lokalizacja basenu to ul. Wysoka i Szpitalna. Czy lokalizacja
Lokalizacja basenu to ul. Wysoka i Szpitalna. Czy lokalizacja jest związana z dostarczeniem ciepła czy zanieczyszczenie z ciepłowni "Zazamcze". Wariant zapasowy -Zgłowiączka.
Komentarzy3
Wyświetleń974
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~yanWłocławek
co wiecie o otwieranej nowej dyskotece ,Ramzes ,kiedy
co wiecie o otwieranej nowej dyskotece ,Ramzes ,kiedy otwarcie? i co to za klub :)
Komentarzy85
Wyświetleń12K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~panekWłocławek
Jak nie Breżniew to Obama
Jak nie Breżniew to Obama [IMG]http://i49.tinypic.com/25sanhv.jpg[/IMG]
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Znalazłem temat bardzo kontrowersyjny. Ale warto się z nim
Znalazłem temat bardzo kontrowersyjny. Ale warto się z nim zapoznać i podzielić uwagami. http://amico.mojeforum.net/temat-vt370.html?postdays=0&postorder=asc& start=0
Komentarzy0
Wyświetleń707
Śledzących1
Ocena1
POdobno PO i SLD mają POmysła na wygranie wyborów
POdobno PO i SLD mają POmysła na wygranie wyborów prezydenckich - w obec oddalającego się koryta przestały im zawadzać przeciwieństwa programowe .Podobno Piskorski rozpalił ognisko a Kwaśniak z Olechowskim piekli na nim kiełbsę ...przedwyborczą-trochę nadpsutą.
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~MRWłocławek
Wywiad dla GW.-Donald Tusk powiedział, że "Polski nie stać
Wywiad dla GW.-Donald Tusk powiedział, że "Polski nie stać na reelekcję Lecha Kaczyńskiego". Zdaniem premiera trzeba doprowadzić do zmiany konstytucji, tak by w przyszłości uniemożliwić toczenie wojen politycznych między prezydentem a premierem. - Teraz jednak najważniejsze dla mnie jest dobre rządzenie - oświadczył Tusk w...
Komentarzy1
Wyświetleń779
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~SAMOZADOWOLENIEWłocławek
We Włocławku powstanie elektrownia gazowa IAR | 10.12.2009
We Włocławku powstanie elektrownia gazowa IAR | 10.12.2009 | 14:30 Od Ratusza we Włocławku zagraniczna firma kupiła za 10 milionów złotych grunt pod budowę elektrowni. Inwestor zbuduje pod miastem dużą elektrownię, napędzaną gazem ziemnym za 3 miliardy złotych. Produkowany tu prąd trafi do sieci krajowej. Na razie nie...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~GDF SuezWłocławek
Ciekawi mnie jak nasi wspaniali radni wypadaliby w debatach
Ciekawi mnie jak nasi wspaniali radni wypadaliby w debatach dotyczących spraw miasta.Organizowanych na żywo jednej ze stacji telewizji regionalnej (oczywiście gdyby znalazła sie taka niezależna stacja).Jeden na jednego.Bo w przypadku wiekszej ilości debatujących wytworzyłby się jarmark jak w telewizji publicznej lub innych stacjach...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~cyklistaWłocławek
chciałbym się w Wami podzielić informacją o kebabie na
chciałbym się w Wami podzielić informacją o kebabie na ulicy ... wszystko by było OK jak by nie zaczął się kiepścić ... smaczny to może jest ale ilość mięsa dawanego do tego kebabu to jakaś porażka ... zapychają tylko bułka i surówkami a mięsa to tam jak na lekarstwo ! wentylacja w lokalu to jakaś kolejna porażka bo jak się...
Komentarzy29
Wyświetleń10K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~negocjator..Włocławek
ądku 2 czy nasza policja ta ktora lapie na radar na ulicy
ądku 2 czy nasza policja ta ktora lapie na radar na ulicy wroniej na zjezdzie w kruszynska uzywa zielonego opla astry jako zastawki zeby byc niewidocznym czy ten opel stoi zawrze przypadkiem kiedy policja lapie na radar 10-12-2009r ogodzinie 19,10 ta sytuacje nagralem i bedze morzna ja zobaczyc na yutube
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~nnWłocławek
Jeżeli petent zwraca się z pytaniem do jakiegoś urzędu to
Jeżeli petent zwraca się z pytaniem do jakiegoś urzędu to urząd ma 14 dni na odpowiedź.Natomiast w przypadku włocławskiego Urzędu Miejskiego chyba druga strona jest pokrzywdzona. Urzędnicy wysyłają zapytania do firm o cenę dosłownie na pół dnia przed terminem składania ofert.Wysyłane są listy za potwierdzeniem odbioru,miła pani...
Komentarzy2
Wyświetleń866
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~MagdalenaWłocławek
Na osiedlu Południe promuje się ostatnio montaż
Na osiedlu Południe promuje się ostatnio montaż elektronicznych podzielników ciepła. Jakie są Wasze doświadczenia z tymi urządzeniami. Warto, czy nie, zainstalować to urządzenie??
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~mimWłocławek
Pałucki wydaje "Nasze Miasto" za ponad 8 tysięcy
Pałucki wydaje "Nasze Miasto" za ponad 8 tysięcy miesięcznie z naszych pieniędzy. Nie ma to jak darmowa kampania. A tak się czepiali Chmielewskiego a sami są dużo gorsi. Zwykła hołota i tyle. Nie życzę sobie wydawania moich pieniędzy na tego gburowatego komuniste.
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~madafakaWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA