Forum Włocławek

Stara prawda mówi ,,dzieci sa przyszłośćia narodu'' -a
Stara prawda mówi ,,dzieci sa przyszłośćia narodu'' -a tymczasem w ,,POlszcze''. Czyżby to w ramach ,, nowego'' hasła 200 szkół na 2 tysiaclecie -do likwidacji ? Chyba ,że ...matołami łatwiej rządzić ? http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bydgoszcz/kujawsko-pomorskie-plany-likwidacji-szkol,1,5047176,region-wiadomosc.html
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Składam wyrazy wspołczucia rodzinom, ktorzy stracili
Składam wyrazy wspołczucia rodzinom, ktorzy stracili bliskich w nowej katastrofie, której moznaby uniknąc. Poza tym ze kolej zniszczono, czyżby zastosowano juz deregularyzację zawodow na kolei, nowy absurdalny projekt ? Przecież to jest paranoja. Kazdy zawód wymaga pewnych kompetencji, ale szkoly zawodowe tez likwidowane. Jak można...
Komentarzy22
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~AdamWłocławek
Ciekawe jak z odszkodowaniem . Tak jak za Kasę czy TU 152?
Ciekawe jak z odszkodowaniem . Tak jak za Kasę czy TU 152?
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez szujaWłocławek
Bardzo mocny dokument o gwałtach na tzw wojnie w
Bardzo mocny dokument o gwałtach na tzw wojnie w Kongu.Wolności i pokoju nigdy się nie otrzymuje na zawsze. http://vod.onet.pl/gwalt-na-wojnie,21462,film.html#play
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Nie wiem jak Wy, ale ja śniegowi na naszych ulicach mówię
Nie wiem jak Wy, ale ja śniegowi na naszych ulicach mówię zdecydowanie: NIE!
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że armia prezydenta
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że armia prezydenta Syrii Baszara el-Assada przez miesiąc czasu nie daje rady bezbronnym cywilom. Wszyscy przyzwyczailiśmy się już do medialnej wersji wydarzeń w Syrii, ale mało kto zastanawia się nad tym jak jest naprawdę. Dlaczego nie słyszymy o tym, że w Syrii odbyły się masowe wiece poparcia...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~pietreqWłocławek
Tragedia spowodowana bałaganem na kolei -następuje to co od
Tragedia spowodowana bałaganem na kolei -następuje to co od lat prognozują fachowcy -kolejarze -rozdrobnienie majątku i zarządzania PKP wprowadzaniem chorych wizji politykierów w kolejnych rządach doprowadza do takich tragedii . Jakiej jeszcze tragedii potrzeba by ta zgraja nierobów i nieuków została pognana na zielona trawkę ? Ile...
Komentarzy22
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Czy to prawda ,że nasz Marszałek załatwia superszybki
Czy to prawda ,że nasz Marszałek załatwia superszybki internet minimum 30megabitów /1,35751,11276092,Superszybki_internet_bedzie_mial_caly_Wlocl awek_Kujawy.html/1,35751,11276092,Superszybki_internet_
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Proponuję popatrzeć i przemysleć -
Proponuję popatrzeć i przemysleć - http://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Zibi.Włocławek
Demokracja po grecku. Grecy nie wstydzą się już głośno
Demokracja po grecku. Grecy nie wstydzą się już głośno mówić o tym, jak bardzo spadły ich pensje i emerytury. Czego się wstydzić, skoro w rodzinach bez jakiegokolwiek dochodu żyje już około pół miliona osób? Smutek i rezygnację widać gołym okiem, słychać w codziennych rozmowach. A w Polsce jest to samo. Ale jeszcze są tacy,...
Komentarzy20
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~AdaWłocławek
Brak informacji, może zniweczyć niejeden
Brak informacji, może zniweczyć niejeden pomysł,plan..http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmisje_arch.xsp?unid=1C86D97D62D82F8FC12579B500291FEC
Komentarzy0
Wyświetleń646
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~OczytanyWłocławek
Paul Krugman w ostatnim wywiadzie powiedział: "Dziś mamy
Paul Krugman w ostatnim wywiadzie powiedział: "Dziś mamy gigantyczny przemysł finansowy, który działa na zasadzie "gdy wygram, korzystam ja, gdy przegram, traci ktoś inny". Przeciętna płaca szefa firmy jest 243 razy wyższa niż średnia pensja pracownika. I większość tych ogromnych wynagrodzeń dostają ludzie Wall Street. Czym oni...
Komentarzy2
Wyświetleń880
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Zibi.Włocławek
Kolejny przetarg we Włocławku.kolejny którym zarządcy
Kolejny przetarg we Włocławku.kolejny którym zarządcy się nie chwalą.Chciałbym zauważyć że utrudnianie dostępu do informacji publicznych jest karane. http://www.przetargi.egospodarka.pl/38422_Zorganizowanie-wycieczki-turystycznej-dla-pracownikow-PGK-Saniko-Sp-z-o-o-we-Wloclawku_2012_2.html
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~RaportWłocławek
W Rosji Putin placi juz 200 funtow za 5 glosow, ciekawe czy
W Rosji Putin placi juz 200 funtow za 5 glosow, ciekawe czy wloclawscy koledzy w najblizszych wyborach tez podbija stawke. Ostatnio bylo 35 zl, ciekawe po ile beda w 2014 placic. Nie moge sie doczekac bo zawsze pare groszy sie przyda w kieszeni. http://www.wykop.pl/ramka/1062173/wybory-w-rosji-putin-szykuje-gigantyczne-oszustwo/
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~OceniaczWłocławek
Mam właśnie w ręku ulotkę jednej z jadłodajni na literę
Mam właśnie w ręku ulotkę jednej z jadłodajni na literę K z ulicy Prusa i zastanawiam się czym się różni kapusta zasmaRZana od kapusty zasmażanej. Korzystał ktoś może z tego lokalu i powie mi jaka jest różnica? Nie chcę zamawiać w ciemno.
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~mieszkaniec włocławkaWłocławek
Zapraszam do zapoznania się z przetargiem na samochód dla
Zapraszam do zapoznania się z przetargiem na samochód dla naszego urzędu miasta.Przetarg zaczął się wczoraj niestety UM nie za bardzo ma na celu publikować takie "ekonomiczne inwestycje".Proszę o zapoznanie się z bardzo dokładną specyfikacją techniczną która najwyraźniej wskazuję że będzie to pewnie limuzyna dla któregoś z...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~RaportWłocławek
Przeczytałem fajny tekst: Kiedy polityk kłamie? - wtedy
Przeczytałem fajny tekst: Kiedy polityk kłamie? - wtedy kiedy coś mówi. Jakie to uniwersalne i bezpartyjne :)
Komentarzy2
Wyświetleń767
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Tomek.LWłocławek
odnosząc się do bzdur wygadywanych przez pałuckiego
odnosząc się do bzdur wygadywanych przez pałuckiego odnośnie likwidacji sądu okręgowego, to chciałbym donieść, że są pewne inne dokumenty, których nikt na szczęście jeszcze nie widział i w których jest mowa o wyburzeniu katedry we Włocławku... ponoć jakiś prezydent już dogadał się z jakimś biskupem, a na miejscu katedry ma...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez dzonny_killerWłocławek
Wcześniej już o tym pisałem, ale przypomnę: Nie wiesz na
Wcześniej już o tym pisałem, ale przypomnę: Nie wiesz na co przeznaczyć 1%? Przeznacz na Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt (OTOZ) Animals. Pomóż nieszczęsnym zwierzakom! Ludzie od biedy zawsze radę sobie dadzą. A wyrzucone z domu psy i koty..? Wypełniając swój PIT wpisz w rubrykę 124 numer OTOZ w Krajowym Rejestrze...
Komentarzy3
Wyświetleń959
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Czy nowa partia Solidarna Polska jest naprawde solidarna ?
Czy nowa partia Solidarna Polska jest naprawde solidarna ? Mam na myśli ludzi bez pracy, nie mogacy leczyć sie, umierąjacych z glodu, nie mogących oplacić czynszow, marznących w czasie zimy. Czy ta Solidarna Polska bedzie chciała ustalic minialne wynagrodzenie i odejśc od tego idiotycznego pomysłu cynicznych politykow wypłacania emerytur...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~OliwiaWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA