Forum Włocławek

Co groziło w dawnej Polsce za niechodzenie do
Co groziło w dawnej Polsce za niechodzenie do kościoła? Nawet w Polsce Kościół boryka się z niską frekwencją na niedzielnych mszach świętych. Wbrew pozorom nie jest to wcale nowy problem. Po prostu w średniowieczu i epoce nowożytnej kler reagował na niego o wiele bardziej stanowczo. Jakie czasy, takie metody. Podstawowe...
Komentarzy16
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Kościół RzymskokatolickiWłocławek
Chciałabym wyrazić szczere wyrazy żalu i współczucia dla
Chciałabym wyrazić szczere wyrazy żalu i współczucia dla pewnej pani redaktor lokalnej tv, która na własnej antenie, na ciemnym tle, opowiada chwytającą za serce historię swojego życia pełnego przemocy ze strony męża i alkoholu. Bardzo to smutne, pozdrawiam gorąco i niech się Pani trzyma! Życzę powodzenia i więcej inwencji...
Komentarzy0
Wyświetleń621
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~TelewidzkaWłocławek
Proszę poszukać sobie Włocławek na
Proszę poszukać sobie Włocławek na mapie: http://cyfryzacja.gov.pl/Mapa,zasiegu,30.html Czy ktoś z Was odbiera te MUX2 i MUX3 ? Z jakiej dzielnicy i gdzie skierowana antena, jak itd ? Dlaczego ten głupi nadajnik z Włocławka nie nadaje sygnału z Bydgoszczy, skąd on czerpie skoro nawet Płock, Warszawa, Konin czy Łódź mają już...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~DVB-TWłocławek
Mam pytanie. Dlaczego MPK nr 11 dojeżdża tylko do
Mam pytanie. Dlaczego MPK nr 11 dojeżdża tylko do Wieńca Zdroju.Czy to jest podyktowane oszczędnością, czy poleceniem radnego z SLD.Kilkadziesiąt dzieci dojeżdża z Wieńca - przystanek koło kościoła i obecnie nie mają kompletnie czym dojechać do Włocławka.
Komentarzy16
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~ZygaWłocławek
Czy takie absurdalne oferty pomogą w znalezieniu pracy ? Oto
Czy takie absurdalne oferty pomogą w znalezieniu pracy ? Oto kilka przykladów :Ratownik na basen Astoria w Bydgoszczy z wyzszym wykształceniem,sprzataczka do hotelu ze znajomościa jezyka angielskiego,stróz na parking ze średnim wyksztalceniem, sprzedawca do sklepu obuwniczego po studiach,Gminny Ośrodek w Sicinku szuka pracownika socjalnego...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~KrystynaWłocławek
Może mi kto odpowie za co Pan Wiceprezydent Jacek
Może mi kto odpowie za co Pan Wiceprezydent Jacek Wojciechowski bierze niemałe wynagrodzenie, skoro nie potrafi pomóc mieszkańcom w ich problemach ? Dziwi mnie jak można było tak odpowiedzialne stanowisko w Urzędzie powierzyć takiej osobie.
Komentarzy1
Wyświetleń794
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~MieszkaniecWłocławek
Kolejna rewolucja ?..PO ACTA
Kolejna rewolucja ?..PO ACTA -http://wiadomosci.onet.pl/kraj/donald-tusk-o-emeryturach-mamy-do-czynienia-z-abso,1,5035235,wiadomosc.html- czyli zrobimy wszystko, by Polak nie miał kontroli nad swoimi oszczędnościami emerytalnymi.Choć w Unii kontrola osobistych kont emerytalnych kartą magnetyczną to norma !!! I jak tu takiemu blagierowi...
Komentarzy21
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
A jednak na przekór malkontentom POLSKA będzie krajem
A jednak na przekór malkontentom POLSKA będzie krajem najszybciej rozwijającym się w UNII!Czarne scenariusze się nie sprawdzą i bardzo jestem szczęśliwy z tego powodu chciało by się rzec za Ferdkiem Kiepskim:"a co? zatkało kakao?
Komentarzy24
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~ozonWłocławek
Czy macie Państwo jakiś sposób na to aby REKLAMOWE DRUKI
Czy macie Państwo jakiś sposób na to aby REKLAMOWE DRUKI nie znajdowały się w skrzynce? Te tony makulatury obciązają nas nie tych,których reklame dostajemy. To jakiś obłęd jest.
Komentarzy22
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~ozonWłocławek
POmyśl zanim wjedziesz na ,,nową'' autostradę
POmyśl zanim wjedziesz na ,,nową'' autostradę ...http://biznes.onet.pl/inspektorzy-budowlani-nie-beda-podpisywac-odbioru-,18496,5034618,1,prasa-detal - w razie wypadku ubezpieczyciel nie POzostawi POszkodowanemu złudzeń i odeśle PO odszkodowanie do .....pana premiera !!! W czasach ,,600% normy'' inspektorzy budowlani też nie podpisywali...
Komentarzy19
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena1
Komisja Europejska wstrzymała wypłatę dla Polski prawie
Komisja Europejska wstrzymała wypłatę dla Polski prawie 312 mln euro z programu regionalnego Innowacyjna Gospodarka. Powodem są błędy Ministerstwa Rozwoju Regionalnego - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Informację o tym, że doszło do blokady prawie 312 mln euro potwierdził DGP rzecznik Komisji Europejskiej Ton van Lierop. W tym tygodniu...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~JohanWłocławek
Jeżeli coś piszecie LUDZIE to piszcie po LUDZKU a nie
Jeżeli coś piszecie LUDZIE to piszcie po LUDZKU a nie jakieś GŁUPOTY.Powinien to być portal ROZSĄDNYCH wypowiedzi.
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Stary mieszkaniecWłocławek
Lokatorzy zajmijcie się MIERNIKAMI CIEPŁA. Są poważne
Lokatorzy zajmijcie się MIERNIKAMI CIEPŁA. Są poważne podejżenia że mierniki jakie mamy zainstalowane w mieszkaniach są bez atestu.Niemożliwe jest aby przy zakręconym dopływie ciepła wskazywały jego zużycie ciepła.Proszę o opinię?
Komentarzy3
Wyświetleń848
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~MIESZKANIEC JEDNOSTKI ,E"Włocławek
Arogancja i glupota zolnierzy NATO pod batuta amerykanska nie
Arogancja i glupota zolnierzy NATO pod batuta amerykanska nie ma granic. Oficjalnym celem tej masakry w Afganistanie bylo wprowadzenie pokoju, tolerancji i demokracji. Ostatnio na terenie bazy amerykanskiej zolnierze amerykanscy spalili wiele egfzemplarzy koranu. Ludnosc afganska manifestuje, krzyczy, zeby wojska okupacyjne opuscily ich kraj....
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~ZofiaWłocławek
Witam serdecznie, moglibyście mi polecić drodzy forumowicze
Witam serdecznie, moglibyście mi polecić drodzy forumowicze jakiegoś dobrego ortopedę który przyjmuje we Włocławku??
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~CierpiącyWłocławek
Coś na poprawienie humoru: zobaczcie jak patrol policji
Coś na poprawienie humoru: zobaczcie jak patrol policji "walczy" z kompletnie pijaną Rosjanką po wyciągnięciu jej z auta. To się nazywa czynny opór na całego hahaha! http://www.youtube.com/watch?v=D4tfCZz2FOo&feature=player_embedded
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
ja to już nie mogę słuchać tej tv i ich sondaży ,jakie
ja to już nie mogę słuchać tej tv i ich sondaży ,jakie by nie były ludzi manipulują ,bo taki jeden z drugim usłyszę ze tych popierają to ja tez muszę a mnie przez 30 lat prawie nigdy o nic nie pytał żaden sondaż i nikogo kogo znam itd wiec co oni gadają
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~PakeroWłocławek
Zanosi się na ,,odszczekiwanie '' POmówień i insynuacji o
Zanosi się na ,,odszczekiwanie '' POmówień i insynuacji o katastrofie smoleńskiej -czy ,,wolne media ''też będą tak ,,aktywne'' jak przed rokiem ? - http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/kwiatkowski-wszyscy-ktorzy-mowili-tak-o-blasiku-po,1,5034102,wiadomosc.html - ,,zleceniodawca '' w opałach ,więc może ....
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
W urzędowym spisie wszystkich polskich firm figurowało w
W urzędowym spisie wszystkich polskich firm figurowało w końcu ub. roku ponad 254 tys. przedsiębiorców, którzy zawiesili działalność gospodarczą, podaje "Dziennik Gazeta Prawna". Oznacza to, że w ciągu 12 miesięcy ta liczba zwiększyła się o jedną trzecią. Statystycznie rzecz biorąc każdego dnia w minionym roku działalność...
Komentarzy24
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~JohanWłocławek
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ewa-kierzkowska-prosi-o-pomoc-w-splacie-niemal-22-,1,5032746,wiadomosc.html-,,POmożecie ''?????-Tak ,jak emerytów PO raz drugi oskubiemy ....
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA