Forum Włocławek

Mam taką refleksje. Zauważylem, że wielu forumowiczów
Mam taką refleksje. Zauważylem, że wielu forumowiczów przestalo "dawac" glos i jest to "zasluga" NACZELNEGO REDAKTORA ANTYDZIALKOWCA". Ja wiem,że wlasciciel strony nie ma na to wplywu ale za moment forum to "umrze śmiercią naturalną".Metoda "kopiuj i wklej" jaką ciągle stosuje zaczyna być mecząca .....Jeszcze trochę a użytkownikami...
Komentarzy42
Wyświetleń5K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~ozonWłocławek
Zrobiłem sobie małe wyliczenie. Założyłem. że
Zrobiłem sobie małe wyliczenie. Założyłem. że przepracuję 40 lat i przez 40 lat zarabiam średnią krajową (3.573,27 zł/m-c). Dla uproszczenia - wynagrodzenie jest stałe przez 40 lat. Składka emerytalna od tej kwoty (płacona przez pracownika i pracodawcę) wynosi 19,52%. Po 40 latach płacenia składki w wysokości 697,50 miesięcznie,...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~MoherWłocławek
We Włocławku, jak w Ameryce! Jadąc rano krajową "1"
We Włocławku, jak w Ameryce! Jadąc rano krajową "1" widziałem mnóstwo samochodów z Cleveland (CLI), Californii (CAL) oraz innych amerykańskich miast i stanów, ale nie mogłem ich wszystkich dokładnie skojarzyć. Włocławianie, jak Wy to robicie, że pracuje u Was tylu reprezentantów bratniego narodu, a Wy narzekacie na bezrobocie.
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Ponury ŻniwiarzWłocławek
A to POwód dla którego polski emeryt musi POmagać
A to POwód dla którego polski emeryt musi POmagać ,,biednemu'' emerytowi niemieckiemu ...http://wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onet-pl/ogromne-bogactwo-niemiec-maja-10-bln-euro,1,5028345,wiadomosc.html- PO prostu biedą trzeba się dzielić .....w Polsce średnia emerytura -200Euro , renta -50 Euro ....czy ktoś odważy się to...
Komentarzy0
Wyświetleń479
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Mam pytanie. Czy możecie polecić mi jakaś fajną knajpkę
Mam pytanie. Czy możecie polecić mi jakaś fajną knajpkę ? Zbliżają się urodziny żony i chcialbym zaprosić Ją na kameralną kolacje. Jest to dla mnie ważne więc oczekuje poważnych Państwa propozycji.
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~ozonWłocławek
Coraz bardziej lubię naszego bramkarza na emerycie z posadą
Coraz bardziej lubię naszego bramkarza na emerycie z posadą pis-posła. Dowcip o krowie jest niedowyślizgania....
Komentarzy2
Wyświetleń852
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~Zibi.Włocławek
Jak ,,donoszą niezależne media'' to Miro POdpisał
Jak ,,donoszą niezależne media'' to Miro POdpisał milionowe premie dla prezesowstwa niedokończonego Stadionu Narodowego ...http://wiadomosci.onet.pl/kraj/drzewiecki-ludziom-z-ncs-zabraklo-wyobrazni,1,5028135,wiadomosc.html - a tu....stwierdza brak wyobraźni ?????? A wstyd gdzie został ? Na Florydzie ????
Komentarzy0
Wyświetleń519
Śledzących1
Ocena2
To wkurzające jak działają spychy śnieżne. Zamiast
To wkurzające jak działają spychy śnieżne. Zamiast jeździć wtedy gdy ludzie jeszcze do roboty nie wyjadą to oni śpią albo aby aby. Jak ludzie jadą do pracy to wtedy najwięcej pługów jeździ. Na Pokaz??? To samo po godzinach szczytu znowu pługi aby aby aalbo wcale i tak co zima- we Włocławku oczywiście. Czuje się manipulowany...
Komentarzy3
Wyświetleń866
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~PalmaNaMaxaWłocławek
Zdziwienie ,,młodego żołnierza''?
Zdziwienie ,,młodego żołnierza''? http://wiadomosci.onet.pl/kraj/schetyna-nikt-sie-nie-spodziewal-ze-bedziemy-mieli,1,5028150,wiadomosc.html - koleś Mira zaPOmniał ,że wiara ,,owiec'' w ,,programowe kłamstwa'' ma też swoje granice....przyszedł na defiladę PO ordery , wille na Florydzie , a tu ..,,partyzantka uliczna '' ...chyba że...
Komentarzy1
Wyświetleń614
Śledzących1
Ocena2
,,Kara'' dla POlityka z...,,górnej półki''
,,Kara'' dla POlityka z...,,górnej półki'' http://wiadomosci.onet.pl/kraj/komisja-etyki-ukarala-niesiolowskiego-za-wypowiedz,1,5027714,wiadomosc.html -widać ...że się chłop ,,wsztydzi''...?
Komentarzy3
Wyświetleń971
Śledzących0
Ocena2
Chciałabym ostrzec wszystkie panie myślące o zakupie
Chciałabym ostrzec wszystkie panie myślące o zakupie nowych butów. Nie polecam, a wręcz odradzam wam zakup butów w sklepie "M...." na ul. Plac Wolności. Dokonałam tam zakupu obuwia przed świętami Bożego Narodzenia. Za buty zapłaciłam 70 zł, dla niektórych to śmieszne pieniądze dla mnie nie. Buty użytkowałam w normalny sposób...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~martaWłocławek
Działki budowlane nawet po tysiąc złotych za metr. I to u
Działki budowlane nawet po tysiąc złotych za metr. I to u nas, w wojewodztwie kujawsko-pomorskim. Nawet tysiąc złotych za metr trzeba zapłacić za metr działki pod budowę domu. Normalne ludzie nie chca płacic bajońskiego czynszu absolutnie nieuzasadnionego. Ale nalezy uważac też na gminy, ktore nauczyły sie ściagać bez...
Komentarzy1
Wyświetleń679
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~AdamWłocławek
W 2011 r. klienci otwartych funduszy emerytalnych (OFE)
W 2011 r. klienci otwartych funduszy emerytalnych (OFE) stracili 11 mld zł, gdy zarządzające nimi powszechne towarzystwa emerytalne (PTE) zarobiły w tym czasie ponad 600 mln zł. Z opublikowanych danych Komisji Nadzoru Finansowego wynika, że w ub.r. 14 PTE wykazało zysk netto w wysokości 616 mln zł, gdy rok wcześniej zysk branży...
Komentarzy1
Wyświetleń783
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~JohanWłocławek
Cze, siemka, Słuchajcie koleszki staram sie o robótkę w
Cze, siemka, Słuchajcie koleszki staram sie o robótkę w urzedzie i mam pytanko: czy jak napisze w liście motywacyjnym że nie lubię telewizji CW to mam większe szanse dostać posadę czy nie? Bo słyszałem że ostatnio dużo ludzi dostało pracę , którzy przynajmiej słownie deklarują niechęć do krytykujących polityków mediów? Czy...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~SZUJAWłocławek
Minister sportu znów pokazała że jest fachowcem tym
Minister sportu znów pokazała że jest fachowcem tym razem...."Konrad Piasecki, prowadzący rozmowę w RMF FM, spytał minister Muchę czy jest w stanie "dotrzeć do problemów trzecioligowego hokeja". Proszę mi wierzyć, że te problemy są już opracowywane w resorcie, chociaż one są gdzieś tam na 35. miejscu, albo 98. - odpowiedziała...
Komentarzy2
Wyświetleń653
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez olo...Włocławek
Motto wszystkich POlitykierów -zrobimy wszystko żeby
Motto wszystkich POlitykierów -zrobimy wszystko żeby tylko niedopuścić by Polacy mieli kontrolę nad swoimi składkami emerytalnymi http://biznes.onet.pl/pis-chce-emerytom-zafundowac-kanade,18493,5027023,3790557,252,1,news-detal - Japonia już była ,teraz czas na ...Kanadę...? Bo z czego POlitykierzy by czerpali(kradli) tak jak dotąd ?
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Włocławski ZUS ....... Od objęcia stanowiska kierownika
Włocławski ZUS ....... Od objęcia stanowiska kierownika inspektoratu ZUS we Włocławku przez pewną panią pracę w ZUS Włocławek można porównać do obozu pracy. Pracownicy zostają przymuszani do pozostawania po godzinach oczywiście za darmo (nie wyrabiasz się, zostajesz po godzinach). Atmosfera pracy bardzo się tam pogorszyła i...
Komentarzy4
Wyświetleń5K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~RafałWłocławek
Najpierw Komuchy pozniej Solidaruchy pod roznymi szyldami
Najpierw Komuchy pozniej Solidaruchy pod roznymi szyldami zacofaly kraj. I jak juz wszystko bylo wyprzedane i zlikwidowane to odpuscily wladze. Mysleli ze kraj padnie lub wybuchnie jakies powstanie. Nastaly rzady Platformersow i okazalo sie ze SIE DA! Z poczatku niesmialo patrzyli zza wegla i sie smiali z Donka, nawet mu z poczatku klod pod nogi...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~PARTY-YO-TAWłocławek
czy może ktoś wie ile kosztują kręgle w "Delfinie" ?
czy może ktoś wie ile kosztują kręgle w "Delfinie" ?
Komentarzy2
Wyświetleń800
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~pinkcandyWłocławek
Dzisiaj najwybitniejszy tenisista establiszmentu powiedział,
Dzisiaj najwybitniejszy tenisista establiszmentu powiedział, że jesli nie będziemy dłuzej tyrać (do 67) to będzie trzeba podnieść VAT bo nie starczy na emerytury. Czy ktoś może mi wyjaśnić jaki jest zwiazek podatków pośrednich z naszymi składkami (ZUS)? Jeśli jednak kasa z naszych składek wpada do jednego worka z podatkami to mamy...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~Zibi.Włocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA