Forum Włocławek

Ostatnio podczas spotkania w grupie znajomych ktoś poruszył
Ostatnio podczas spotkania w grupie znajomych ktoś poruszył temat niedawnego kazania niedzielnego w kościele Najśw. Zbawiciela w Parku Łokietka. Otóż proboszcz tam litościwie panujacy na włościach, w swoim przemówieniu do narodu, przepraszam parafian, wyczytywał listę wiernych, którzy swoimi nakładami finansowymi budowali i...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~wObronieTychCoDająMałoWłocławek
popijając na stacji benzynowej kawe zwrocilem uwagne na
popijając na stacji benzynowej kawe zwrocilem uwagne na pismo bylego czerwonego satyra, NIEzle jedzie po naszym wloclawskim kibelku na 2 stronach, polecam.
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~labladorWłocławek
W dzisiejszej Gazecie Kujawskiej jest artykuł, że zwolnią
W dzisiejszej Gazecie Kujawskiej jest artykuł, że zwolnią 105 osób z Drumetu.
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~WłocławiankaWłocławek
witam, niedawno miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy
witam, niedawno miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy .Samochód mój był stary (1994r)ale na chodzie po wypadku nadaje się do kasacji. Jestem ubezpieczona w PZU na kwotę10.000-po ocenie orzecznika jestem w szoku ponieważ powiedział że dostanę 1300zł.Za te pieniądze nie kupię samochodu. Jeszcze zostało mi na głowie pozbycie się...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~pechowaWłocławek
Co myślicie Państwo o skandalicznej decyzji PZPN w sprawie
Co myślicie Państwo o skandalicznej decyzji PZPN w sprawie braku symbolu narodowego ORŁA BIAŁEGO na koszulkach naszych reprezentantów na mistrzostwach .
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Rudy DonekWłocławek
Radosna wiadomość z uruchomienia rury bałtyckiej -ROSJA
Radosna wiadomość z uruchomienia rury bałtyckiej -ROSJA MOŻE ODCIĄĆ BEZ KONSEKWENCJI DOPŁYW GAZU DO POLSKI-to przypomina czasy budowy korytarza do Prus Wschodnich w wykonaniu dziadków pani Angeli Merkel .Do takiej Unii wprowadziła nas lewica z Milerem na czele ? Za taka Unią jesteście ?
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Zachęcam do dyskusji są to wypowiedzi z-ca Pan Jacek
Zachęcam do dyskusji są to wypowiedzi z-ca Pan Jacek Kużniewicz odnośnie kilu inwestycji http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=85303073&postcount=460 Moje 1 spostrzeżenie-strefa tj brak tam inwestorów na dzisiaj przyczyna tego stanu tkwi w braku autostrady,złej sytuacji na rynku oraz opozycji która podobno żle życzy. Ja...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~czytajacy gazetyWłocławek
wiadomość z 20.10.2010r.: "(...) Basen wybuduje "Alstal
wiadomość z 20.10.2010r.: "(...) Basen wybuduje "Alstal Grupa Budowlana” sp. z o. o., sp. komandytowa z Jacewa koło Inowrocławia i "Przedsiębiorstwo Obsługi Inwestycyjnej” spółka z o. o. z Bydgoszczy. Wykonawca wycenił koszt budowy na kwotę 19,85 mln zł i zobowiązał się do zbudowania obiektu do października 2011...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez dzonny_killerWłocławek
Szanowni Użytkownicy - jestem na etapie kupna mieszkania w
Szanowni Użytkownicy - jestem na etapie kupna mieszkania w związku z powyższym proszę o wskazanie kompetentnej osoby, która w profesjonalny sposób pomoże przejść przez zawiłości prawne oraz pozwoli przygotowanymi dokumentami zadbać o interesy przyszłego nabywcy własnego "M". Dziękuję wszystkim, którzy okażą dobrą wskazówkę.
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~czytelnikWłocławek
Przeczytałem w GP o proboszczu, który nazwał wrzodami tych
Przeczytałem w GP o proboszczu, który nazwał wrzodami tych parafian, którzy głosowali u niego na wsi na Ruch Palikota. Było ich 207. A ja twierdzę, że to musi być zły proboszcz, bo gdyby było inaczej, to nikt nie zagłosowałby na RP. Widocznie swoim postępowaniem i postawą proboszcz spowodował, że tylu aż parafian poszło i...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~AlumnWłocławek
Witam zgubiłem kluczyki od samochodu gdzieś na ul
Witam zgubiłem kluczyki od samochodu gdzieś na ul Toruńskiej 99,95,91 uczciwego znalazce proszę o kontakt 695-585-900 Czeka nagroda!
Komentarzy0
Wyświetleń592
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~jan kowalskiWłocławek
Prof. Witold Stankowski został laureatem 4. edycji konkursu
Prof. Witold Stankowski został laureatem 4. edycji konkursu im. Oskara Haleckiego "Książka historyczna roku w kategorii „Najlepsza książka popularnonaukowa poświęcona historii Polski w XX wieku”. Prof. Sankowski otrzymał nagrodę czytelników za książkę „Nie umrę śmiercią naturalną... : Janina Lech - harcerka,...
Komentarzy4
Wyświetleń969
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~ZibiWłocławek
Targowisko Miejskie we Włocławku. Od zawsze można tam bez
Targowisko Miejskie we Włocławku. Od zawsze można tam bez większego problemu zaopatrzyć się w tanie papierosy, płyty CD oraz alkohol, zwany dalej ślepotką, głupotką, metą bądź pampą. I każdy o tym wie. Wiesz ty, wiem ja, wie straż miejska, wie policja... I dziwnym trafem o zatrzymaniach...
Komentarzy3
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~FajbusiewiczWłocławek
Posłanka Anna Grodzka z Ruchu Palikota rozczarowana
Posłanka Anna Grodzka z Ruchu Palikota rozczarowana sejmem. Trzeba być kobietą w każdym calu,żeby zwrócić uwagę na taką niedoróbkę.A problem nie ma co kryć jest poważny.W sejmowej toalecie,damy z poselskich ław nie mają gdzie powiesić torebek-upominam się o haczyki mówiła Anna Grodzka posłanka z Ruchu Palikota. Brak haczyków...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~JohanWłocławek
Żydowski historyk: “Istnieje wiele dowodów na to, że
Żydowski historyk: “Istnieje wiele dowodów na to, że Papież Jan Paweł II był Żydem” http://www.bibula.com/?p=425
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez szujaWłocławek
Dostałam właśnie maila od koleżanki z Wrocławia. Prawda
Dostałam właśnie maila od koleżanki z Wrocławia. Prawda dla naszej Polski jest jednakowa.Głupich nie sieją. Autentyczny wywiad z rzecznikiem wrocławskiego MPK .... WYWIAD z Januszem Rajcesem, rzecznikiem wrocławskiego MPK: > >> > >> - Dlaczego, pasażer Waszego tramwaju nie może przesiąść się z wagonu do wagonu? > >> Janusz...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez waderaWłocławek
Trzeba być niespełna rozumu, żeby rozpoczynać remont
Trzeba być niespełna rozumu, żeby rozpoczynać remont ulicy w środku listopada (Kapitulna, Gajowa). Zima tuż tuż, zawieje, przymrozi i rozgrzebana roboty będą stały do wiosny. Nikt nie wyciągnął wniosków po pierwszych etapach remontu Kapitulnej i Zielonego Rynku. Szanowne władze miasta mają gdzieś mieszkańców. A niech się...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~wittoWłocławek
Zgodnie z informacją w TVN ze szczytu g-20 lokujemy nasze
Zgodnie z informacją w TVN ze szczytu g-20 lokujemy nasze pieniądze w potfelach finansowych oszustów i spekulantów-złodziei .Czyli automatyczne przelewy naszych zarobków na konta nie polskich banków i kozystanie z ich kart płatniczych nabijają kieszenie tych oszustów i złodziei rezydujacych np . na Seszelach .Polska ma najwyższe w...
Komentarzy0
Wyświetleń599
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Proponuje wprowadzenie referendum w gminach i miastach na
Proponuje wprowadzenie referendum w gminach i miastach na inwestycje - w gminach powyzej 50 tys zl a w miastach powyzej 100 zl. Zbyt duzo pieniedzy jest trwonionych na rzeczy zupelnie zbedne z kieszeni podatnikow a potrzeby mieszkancow sa ignorowane.
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~AdamWłocławek
mam pytanie do experta. Czy to normalna praktyka, ze na
mam pytanie do experta. Czy to normalna praktyka, ze na Toruńskiej wylewa się asfalt na piach (betonu też nie wylewali)? Jakoś nie zauważyłem by była tam podbudowa z tłucznia, jak widziałem to na Okrzei. Ile taka trasa wytrzyma - mimo iż zapewne obciążenia są niższe niż w centrum. Dziękuje
Komentarzy3
Wyświetleń958
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~YOGIWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA