Forum › Włocławek

Miłościwie nam panujacy Pan Prezydent zaprosił nas na
Miłościwie nam panujacy Pan Prezydent zaprosił nas na sobotę aby uczcić najazd Sowietów na Polskę w 1939r. Dyskretnie przypominam, że to był powód narodzin PPR, która później przemianowała się na PZPR. To właśnie z pracy w tej ostatniej Pan Prezydent Andrzej Teodor Pałucki jest dumny (mówił o tym wielokrotnie).Czy na...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~sportowiecWłocławek
Walczcie o swoje, z tym hipermarketem gdzie nie ma gdzie
Walczcie o swoje, z tym hipermarketem gdzie nie ma gdzie zaparkować, walczcie: http://www.dziennikbaltycki.pl/stronaglowna/446564,251-przeterminowanych-produktow-w-hipermarkecie-i-problemy,id,t.html?cookie=1
Komentarzy2
Wyświetleń732
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~kauflandosWłocławek
Premier Tusk odbył wyprawę do Wilna, by wygasić strajk w
Premier Tusk odbył wyprawę do Wilna, by wygasić strajk w polskich szkołach i obiecać, że się zajmie, że komisja itp., no, tak samo, jak zwalniał Grabarczyka, czy kastrował pedofilów. To znaczy, jak to on w swoim ezopowym języku- będzie namawiał litewskich przyjaciół. Strajk się skończył, zdjęcia w Ostrej Bramie zrobione,...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez szujaWłocławek
Czy to prawda że p. L. nie jest już prezesem sm POŁUDNIE ?
Czy to prawda że p. L. nie jest już prezesem sm POŁUDNIE ?
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~RyzaWłocławek
Nergal promuje szatana? Więcej promują "zło" Ci, którzy
Nergal promuje szatana? Więcej promują "zło" Ci, którzy powinni świecić przykładem a swoją głupotą, niedouczeniem, cynizmem, pazernością i pogardą dla innych pokazują, że z hierarchicznym kościołem lepiej nie mieć nic wspólnego. Takich ludzi wśród księży nie brakuje - choć są w mniejszości- i to oni promują wszystko co...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~BiskWłocławek
Jakim prawem biskup Mering nawołuje do niepłacenia
Jakim prawem biskup Mering nawołuje do niepłacenia abonamentu na TVP?Nie musi oglądać Nergala- w/g Mnie to normalny gość. Niech zajmie się swoimi sprawami w "swoim" królestwie a może powie prawdę jak to było z SB-współpracował czy nie? Wszystko tak ucichło.
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~StachaWłocławek
Najwyższy czas na plan ratunkowy dla polskiej gospodarki.
Najwyższy czas na plan ratunkowy dla polskiej gospodarki. Jeszcze płynie Titanic jeszcze wyborcze obietnice fruwają w powietrzu jak kolorowe motyle. Wyborcza koalicja domaga się debaty choć nie chce odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące polskiej gospodarki i finansów publicznych. To najlepszy czas na postawienie przez opozycję...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~ottoWłocławek
Zastanawiam się jakim prawem samorządowcy chwalą się
Zastanawiam się jakim prawem samorządowcy chwalą się przed wyborcami osiagnieciami, które leżą w ZAKRESIE ICH OBOWIĄZKÓW SŁUZBOWYCH -to znaczy dbałość o drogi , ulice ,tereny zielone ,sport i rekraacja , tanie ciepło i woda, przedszkola i żłobki -to wszystko NALEŻY się mieszkańcom w zamian za podatki .A tu kampania wyborcza...
Komentarzy0
Wyświetleń586
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Jestem pod wrażeniem, jak zostałem obsłużony dziś przez
Jestem pod wrażeniem, jak zostałem obsłużony dziś przez pracowników SAT-F..... Wiem, że powinno być to standardem, ale tak nieczęsto to się zdarza, że postanowiłem podziękować tu, na łamach portalu.....Przesympatycznej Pani, która odebrała mój telefon...i panu zawiadującemu netem...za podejście do klienta i...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~ananasWłocławek
Miłościwie nam panujący Prezydent za pośrednictwem swego
Miłościwie nam panujący Prezydent za pośrednictwem swego Naczelnika Wydziału Gospodarki Nieruchomościami raczył podnieść opłatę roczną z tytułu użytkowania wieczystego od nieruchomości tylko o 800%. Dlaczego tak mało, nie wiadomo. SLD to jest to co wykończy i tak już obciążony mały i średni biznes we Włocławku. No ale jak...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez kortyzolWłocławek
Włoclawek tonie w długach-tak donosi prasa -ale wystarczy
Włoclawek tonie w długach-tak donosi prasa -ale wystarczy popatrzeć na zeznania podatkowe samorzadowców i ...na ich wille i od razu widać dlaczego tak się dzieje-oni problemów finansowych nie mają ,żyją z pełnego i ponownie chcą by im ten raj zafundować - czy na tym polega demokracja ? Czy ciągle musimy wyrażać na to zgodę ?
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~antydziałkowiecWłocławek
Telewizja Polska, prasa nagłaśniają ostatnio bardzo
Telewizja Polska, prasa nagłaśniają ostatnio bardzo mocno fakt zamalowania nazw ulic w języku litewskim,- dotyczy to miejscowości Puńsk koło Białegostoku.Dziwne,że nasz prezydent,wspaniały premier,i wspaniały minister spraw zagranicznych nic nie robią w kwestii zakazu używania języka polskiego przez naszych rodaków na...
Komentarzy1
Wyświetleń611
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~ZygaWłocławek
Podczas obchodów rocznicy Porozumień Sierpniowych
Podczas obchodów rocznicy Porozumień Sierpniowych prezydent Komorowski stwierdził, że wywalczono w Polsce dobrobyt. Jaki dobrobyt? Ja widzę masę ludzi grzebiących za resztkami jedzenia po śmietnikach i armię ludzi bezrobotnych. Za takie słowa,prezydent, jeżeli ma odrobinę godności powinien ustąpić ze stanowiska.
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Zygmunt PawlakWłocławek
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości jak działa partia
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości jak działa partia rządząca - http://finanse.wp.pl/kat,7026,title,Grad-karier-ludzi-bratanka,wid,13745038,wiadomosc.html
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~WWłocławek
Czy słyszał może z Was ktoś, że będą nad naszymi
Czy słyszał może z Was ktoś, że będą nad naszymi lasami jakieś opryski i nie można w tym czasie zbierać grzybów, gdyż grozi to zatruciem? Proszę o jakieś informację na ten temat jeśli ktoś ma wiedzę.
Komentarzy3
Wyświetleń897
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~GrzybiarzWłocławek
Dnia 31.08.2011 roku zaparkowałem swój pojazd przed
Dnia 31.08.2011 roku zaparkowałem swój pojazd przed Zakładem Ubezpieczeń we Włocławku na ulicy Płockiej. Po wyjściu z urzędu straż miejska chciała mi wystawić mandat za parkowanie w niedozwolonym miejscu. Uważałem, że jest to bezzasadne i odmówiłem przyjęcia mandatu. Ze względu na brak ...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~kowalski janWłocławek
Rozlam w SLD??? Jak to jest Napieralski mowi "stawiajmy na
Rozlam w SLD??? Jak to jest Napieralski mowi "stawiajmy na mlodych" a Palucki (SLD) obsadza stanowiska emerytem np. Sieraczkiewicz dyr. OSiR... :-(
Komentarzy3
Wyświetleń982
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~zygu37Włocławek
Czy widział ktoś wczoraj wieczorem na osiedlu Kazimierza
Czy widział ktoś wczoraj wieczorem na osiedlu Kazimierza przesuwające się na wschód światła na niebie. Może to UFO?
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~MirosławWłocławek
Znacie może kogoś naprawiającego telewizory
Znacie może kogoś naprawiającego telewizory dojeżdżającego do klienta? Z powodu braku pudła do mojego LCD, trudno by mi było zatargać go do punktu naprawy.
Komentarzy2
Wyświetleń828
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~KrzysiekWłocławek
Śmieszy mnie bezgranicznie wypisywanie totalnych bzdur na
Śmieszy mnie bezgranicznie wypisywanie totalnych bzdur na forum typu: co poseł/senator zrobił dla Włocławka? No właśnie... co zrobił? odpowiedź: NIC! Ale jakby podrążyć temat, to wyjdzie na to, że żaden parlamentarzysta nie ma narzędzi, czy możliwości aby cokolwiek "zrobić" dla miasta. Parlamentarzyści są od stanowienia...
Komentarzy8
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~dzonny_killerWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA