Forum › Włocławek

Do pisu - tak z okazji rozpoczęcia kolejnego tygodnia
Do pisu - tak z okazji rozpoczęcia kolejnego tygodnia roboczego: dziś w radiowej "Trójce" pani Jakubiak udzielała wywiadu, którego motywem przewodnim było odwołanie prezydenta łodzi -imć Kropiwnickiego. Otóż pani ta ze smutkiem i oburzeniem mówiła o tym, że ludzie nie rozumieją, że Łódź jest miastem filmowym, lecz cyt. "ludzie...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Porównajcie sobie warunki ubezpieczeń komunikacyjnych
Porównajcie sobie warunki ubezpieczeń komunikacyjnych ubezpieczycieli ze ,,starej Unii'' z warunkami naszego monopolisty (PZU) , zobaczycie jak ta firma zdobywa zyski NASZYM KOSZTEM ....
Komentarzy2
Wyświetleń960
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~PZU= lichwaWłocławek
oto przykład nowomowy w tvn-24 !!! przed południem,na
oto przykład nowomowy w tvn-24 !!! przed południem,na pasku informacyjnym tej stacji ,ze zdziwieniem przeczytałem,że trwają uroczystości z okazji 65-ej rocznicy zakończenia walk o Stolicę w czasie II-ej Wojny Światowej.Dotychczas wiedziałem,że 17-go Stycznia 1945 r. Warszawa została wyzwolona spod okupacji hitlerowskiej.Tak jak wiem...
Komentarzy3
Wyświetleń928
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
To naprawdę miało miejsce Facet spędza popołudnie u
To naprawdę miało miejsce Facet spędza popołudnie u kochanki. Niespodziewanie do domu wraca mąż. Kochanka szybko bierze worek ze śmieciami, daje stojącemu w drzwiach mężowi i mówi: -kochanie proszę cię wynieś śmieci. Facet w tym czasie wymknął się niepostrzeżenie, i idąc, w drodze do domu myśli o swojej...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez waderaWłocławek
Każdy, tylko nie mój. Mnie to nie dotyczy. Moja córka
Każdy, tylko nie mój. Mnie to nie dotyczy. Moja córka (syn) NIGDY nie brali. NIGDY! Gówno prawda.
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ananasWłocławek
Z informacji jakie dotrały z Oś.Zawiśle wynika,że niejaki
Z informacji jakie dotrały z Oś.Zawiśle wynika,że niejaki Szuja -internauta pisujacy posty do www.włocławek.info został złapany na gorącym uczynku.W przebraniu zakonnika w towarzystwie dwóćh młodych dam przebranych za ministrantów kolendował na Zawiślu.Podejżenie przyjmujących koledę budziło obuwie.Podający się za zakonnika na...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~To niesłychaneWłocławek
Co tu tak pusto,mam się rozebrać?
Co tu tak pusto,mam się rozebrać?
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Zgodnie z niepisanym zwyczajem początek minionego tygodnia
Zgodnie z niepisanym zwyczajem początek minionego tygodnia na czołowych stronach gazet powinien rozpocząć się od peanów na cześć Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, której finał odbył się w ubiegłą niedzielę. Tak się jednak nie stało. "Dziennik" oraz "Polska" na pierwszej stronie poświęciły mu zaledwie dwa zdania,...
Komentarzy1
Wyświetleń789
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~GrigoWłocławek
Słyszałem, że nad ranem koło Alchemii była strzelanina.
Słyszałem, że nad ranem koło Alchemii była strzelanina. Czy ktoś wie coś na ten temat? Czy ludzka wyobraźnia znowu zrodziła plotki?
Komentarzy2
Wyświetleń935
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~?Włocławek
Budżet uchwalony!!! Oczywiście kto przeciw - radni PiSu a
Budżet uchwalony!!! Oczywiście kto przeciw - radni PiSu a radni WWS wstrzymali się od głosu. Dobrze, że choć raz radni PO zachowali się przyzwoicie i zagłosowali za. I to cała prawda o PiSie, głosują przeciw Prezydentowi Pałuckiemu nawet nie zastanawiając się czy szkodzą tym miastu, liczy się TYLKO ICH interes partyjny. Dobro...
Komentarzy2
Wyświetleń775
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~WłocławianinWłocławek
Ukradłam z bloga jasmin62, nie mogłam się
Ukradłam z bloga jasmin62, nie mogłam się powstrzymacć. Przepis na Nowy Rok Wziąć dwanaście miesięcy, obmyć je dobrze do czysta z goryczy, chciwości, pedanterii i lęku i podzielić każdy miesiąc na 30 albo 31 części, tak żeby zapasu starczyło akurat na rok. Każdy dzionek przyrządza się...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
we wtorek mieszkanicy bloku na ulicy ptasiej 1b odsniezyli
we wtorek mieszkanicy bloku na ulicy ptasiej 1b odsniezyli parking i ulice rownolegla blokowi nie wiem po co ale to do nich nie nalezy ale woleli to zrobic niz sie pozabijac wjezdzajac tam po tym caly spektaklu na drugi dzien w srode wjechal plug i ekipa od odsniezania przejechali sie popatrzyli i jak to za komuny zawineli sie w troki a stare...
Komentarzy6
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~dawid tWłocławek
w końcu Włocławek ma budżet. "wysoka" rada zdecydowała
w końcu Włocławek ma budżet. "wysoka" rada zdecydowała po dwóch miesiacach go uchwalić... ale pisowcy jak zawsze byli przeciw. przeciw rozwojowi tego miasta, przeciw basenowi, jedynce, budowie nowych ulic... mamy oddać środki unijne... tak wygladać ma miasto według pisu... pamietajmy przy wyborach nazwiska chmielewski,borowiak,kalinowsk...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~BudżetWłocławek
mam pytanko: czy we Włocławku znajduje się jakiś
mam pytanko: czy we Włocławku znajduje się jakiś antykwariat? Poszukuję trzech książek Sussany Gregory wydanych bodajże w 1992 roku w Świecie Książki. "Wspólnicy piekieł", "Robaczywe jabłko" i "Kość niezgody". A może ktoś z Państwa ma je w swojej biblioteczce i nie jest aż tak bardzo do nich przywiązany? proszę o jakiś...
Komentarzy2
Wyświetleń942
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~MonikaWłocławek
wczoraj były derby Włocławka ligi kadetów w koszykówkę
wczoraj były derby Włocławka ligi kadetów w koszykówkę Duet Włocławek wygrał z Nowym Stylem 57 do 47 co na ten mecz kibice
Komentarzy2
Wyświetleń877
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~kibic Włocławek
Skorzystałem z dużych fragmentów postów cyklisty ,bóma
Skorzystałem z dużych fragmentów postów cyklisty ,bóma by na innym forum zobaczyć, jakie zdanie na temat semityzmu mają inni mimo ,że jestem tolerancyjny to dostałem strasznie po d....Stara zasada jest jednak aktualna. Nie wkładaj palców między drzwi i futrynę.Zresztą przeczytajcie...
Komentarzy1
Wyświetleń881
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez szujaWłocławek
Kto ich zmieni? W dniu 30 grudnia 2009 roku rozpoczęła
Kto ich zmieni? W dniu 30 grudnia 2009 roku rozpoczęła się XXXVII sesja RM Włocławek. W zgodzie z moim przewidywaniem przed przystąpieniem do punktu w sprawie uchwalenia budżetu miasta na 2010 rok ogłoszono ponad dwutygodniową przerwę. Na dzisiaj - uwaga - zapowiedziano kontynuację sesji. Nie dokończenie ale kontynuację. Czyli...
Komentarzy0
Wyświetleń648
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~DionizyWłocławek
Ktoś pisał w ub. tygodniu nt. "wysokich" notowań
Ktoś pisał w ub. tygodniu nt. "wysokich" notowań Włocławka na liście miast z największym bezrobociem. Otóż na 1 miejsce awansujemy szybciej niż myślałem. Wkrótce w mediach pojawi się informacja o planowanym zwolnieniu przez Anwil ok 300 pracowników. Info o planowanej redukcji uzyskałem od kogoś kompetentnego i dobrze...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Coroczny ranking najlepszych szkół ponadgimnazjalnych
Coroczny ranking najlepszych szkół ponadgimnazjalnych przygotował miesięcznik "Perspektywy" i dziennik "Rzeczpospolita". Na 64 miejscu w kraju uplasowało się włocławskie LZK / 7 W REGIONIE/ A co z resztą liceów ? Co na to dyrektorzy i ich "ciała pedagogiczne" ? Co mają do powiedzenia w tej sprawie?
Komentarzy0
Wyświetleń638
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
W ramach oceny zarobków lekarzy (i traktowania
W ramach oceny zarobków lekarzy (i traktowania pacjentów),proponuję obowiązkowe hasło(przy poparciu Min Zdrowia )-POKAŻ LEKARZU CO MASZ W GARAŻU -może to pozwoli ocenić prawdziwe dochody tej ,,wyjętej z pod prawa'' podatkowego grupy zawodowej .
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Służba zdrowia -Włocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA