Forum Włocławek

Szanowni Państwo w kontekście problemów finansowych firmy
Szanowni Państwo w kontekście problemów finansowych firmy mojego kolegi mam do Was przewrotne pytanie -Czy prowadząc zgodnie z polskim prawem przedsiębiorstwo(prywatną firmę),nie oszukując fiskusa i pracowników(płacac im zgodne z kwalifikacjami wynagrodzenie ) Polak może normalnie zarabiać i żyć ? Pytam ,bo obserwacje wskazują ,że...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~PytanieWłocławek
Witam. W piątek miałem pogrzeb w Klasztorze. Pani
Witam. W piątek miałem pogrzeb w Klasztorze. Pani Organistka za tą usługę zarządała 200 zł. Nie wystawiła Mi żadnego rachunku, ani pokwitowania. Ciekaw jestem, czy ta pani odprowadza od tego zarobku nielegalnego podatek i płaci ZUS ( pewnie tak nie jest)?. JAK ZAPATRUJĘ SIĘ NA TĄ LEWIZNĘ JEJ PRACODAWCA, bo chyba jest Nim proboszcz...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~PiotrWłocławek
WSM-kontynuacja PRL-u. Czas rozwalić ten prywatny folwark
WSM-kontynuacja PRL-u. Czas rozwalić ten prywatny folwark towarzystwa wzajemnej adoracji.
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~OlaWłocławek
Obserwując los syna mojej koleżanki(2letnie leczenie po
Obserwując los syna mojej koleżanki(2letnie leczenie po ,,karmie na przyrost mięśni)apeluję do rodziców -nie pozwólcie swoim pociechom nabrać się na głupią reklamę i idiotyczne wykłady pseudoinsturtorów z siłowni .Jedzenie ,,swińskiego żarcia '' w młodym wieku(bo tam sa składniki podawane świniom)powoduje nieodwracalne szkody w...
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
A tak ogólnie drodzy solidaruszkowie wszystko zaczyna się
A tak ogólnie drodzy solidaruszkowie wszystko zaczyna się wam walić.Gdzie ta Polska mlekiem i miodem pachnąca. Bezrobocie spadło do 12%, pieją w środkach masowego przekazu zapominając dodać ,że wszyscy co coś umieją i są jeszcze sprawni fizycznie wyjechali dorabiać inne kraje.Dług dalej rośnie a zaraz będziemy płatnikiem netto do...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez szujaWłocławek
Po tym jak I.Griszczuk wygrał z Anwilem walkę kasę /ponad
Po tym jak I.Griszczuk wygrał z Anwilem walkę kasę /ponad 150tys./to prezes powinien odejść. Wtedy na pewno znajdą się inni sponsorzy koszykówki i powstanie drużyna godna gry w europejskich pucharach.
Komentarzy0
Wyświetleń607
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Roti 1Włocławek
Słyszałem że Anwil zbiera pieniądze na dywidende, wiecie
Słyszałem że Anwil zbiera pieniądze na dywidende, wiecie coś na ten temat.Ciekawe kiedy i po ile.Będę wdzięczny za informacje.
Komentarzy3
Wyświetleń841
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~JanWłocławek
wiecie co sie stało wczoraj na kazika w szkole ?
wiecie co sie stało wczoraj na kazika w szkole ?
Komentarzy1
Wyświetleń675
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~marekWłocławek
Czy ktos wie, czy sa jeszcze bilety na PRO FIGHT 6?
Czy ktos wie, czy sa jeszcze bilety na PRO FIGHT 6?
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~BarabosWłocławek
B... apelujcie ludzie!!!co się wyprawia w kościele kto wie
B... apelujcie ludzie!!!co się wyprawia w kościele kto wie to mnie rozumie tak być nie może co ks....wyprawia. STRACH!!!
Komentarzy1
Wyświetleń703
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~B....oWłocławek
Samorządy lokalne i firmy komunalne masowo podnoszą w tym
Samorządy lokalne i firmy komunalne masowo podnoszą w tym roku opłaty i podatki za wodę, ścieki, bilety komunikacji miejskiej, żłobki, przedszkola, płatne parkowanie itd. Kolejne regiony do tego się przymierzają. Wszystko wskazuje też na to, że w następnych latach podwyżki będą kontynuowane, bo w przypadku wielu usług miasta mogą...
Komentarzy1
Wyświetleń754
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~"Wolna Polska"Włocławek
W Polsce katolickosolidaruszej żyć nie umierać.Tylko komu?
W Polsce katolickosolidaruszej żyć nie umierać.Tylko komu? Nawet Obamę w maliny wpuszczono. Hahaha http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9711214,Prawie_2_mln_dzieci_w_Polsce_na_skraju_nedzy__I_jest.html
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
ten nasz premier wie co mówi że na azotach będą nowe
ten nasz premier wie co mówi że na azotach będą nowe miejsca pracy a przecież niedawno były protesty przeciwko zwolnieniom ciekawy jestem kto mu doradza i mówi takie bzdury ach ten donaldinio może od Pałuckiego.
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~premierWłocławek
Ogladam wywiad z Pania Radna Osinska i jestem gotowa nadac
Ogladam wywiad z Pania Radna Osinska i jestem gotowa nadac jej nowy przydomek Radna Eeeee Yyyyy. "Eeeee Yyyyy,........ ze tak powiem" Cen z Inkubatora nie zna a glosowala za, budzetu zapewne nie czyta, nie jest wtajmniczona w stawki, przeciez je przeglosowala, nie jej to oceniac. Jaja po prostu jaja. Polecam, niezla komedia. Odpowiedz na...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Radna OsinskaWłocławek
Kiedyś była taka fajna sauna na pływalni Delfin ,a teraz
Kiedyś była taka fajna sauna na pływalni Delfin ,a teraz -ciągle zamknięta, drożyzna ,czas to połowa tego co było ,dla dwóch osób nie otworzą ,dodzwonić się trudno , no i ten zapaszek ...a przecież to obiekt miejski, co na to zarządzajacy ?
Komentarzy1
Wyświetleń713
Śledzących1
Ocena3
Dziecko obdarowane przez rodziców drogim prezentem –
Dziecko obdarowane przez rodziców drogim prezentem – na przykład ich samochodem lub znaczną wpłatą na konto oszczędnościowe – musi powiadomić o tym fiskusa. W przeciwnym razie, choć to prezent od jego najbliższych, będzie musiało zapłacić podatek. Od kilku lat członkowie najbliższej rodziny mogą być zwolnieni z...
Komentarzy1
Wyświetleń703
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~"Wolna Polska"Włocławek
Ja tu czegoś nie rozumie. Zbombardowali rodzinę afgańską
Ja tu czegoś nie rozumie. Zbombardowali rodzinę afgańską z mozdzierza. Zabili dzieci, panne mloda, kobiete w ciazy, ktorej dziecko wyplynelo i sad ich uniewinnia bo ich kolesie zebrali za slabe dowody! Kogo ta armia zatrudnia? Jak ogladalem w telewizji ich twarze i tatuarze to az strach jakie typy nosza polski mundur. Znowu wstyd na caly...
Komentarzy26
Wyświetleń4K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~pagonWłocławek
Nic ująć dodać można po
Nic ująć dodać można po przeczytaniu: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9705333,Nagi_ksiadz_przed_rzeszowska_uczelnia__500_z l_mandatu.html
Komentarzy0
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Tak często czytam na forach o różnych kmiotkach
Tak często czytam na forach o różnych kmiotkach przyjeżdżających do miasta i nieumiejących się zachować należycie z wielu powodów.Powiem szczerze ,że w miasteczkach i miastach jest tak samo tylko bardziej wszystko jest zakłamane tylko mniej widać niż na wiosce.Ale są dzielnice ,że hej. Np."Czeczenia ", "Kokoszka" ,"Dzielnica...
Komentarzy0
Wyświetleń637
Śledzących1
Ocena3
Czy gminy sa prywatnymi folwarkami wojtow i radnych ?
Czy gminy sa prywatnymi folwarkami wojtow i radnych ? Mieszkancy nie moga doprosic sie niezbednych dla nich rzeczy a gmina Fabianki lupi mieszkancow podatkami, zdziera za uslugi komunalne, bedzie pakowac w tym roku jeszcze 150 tys zl. na plaze,reazem to cos bedzie kosztowac ponad 350000 zl. Tych pieniedzy tam nie widac. Kto zarabia na tym?
Komentarzy2
Wyświetleń874
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~AdamWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA