Forum › Włocławek

Kiedy wrescie wladza pomysli o Zazamczu i pobuduje podziemne
Kiedy wrescie wladza pomysli o Zazamczu i pobuduje podziemne przejscia pod torami kolejowymi dla pieszych i tunel lub wiadukt dla samochodow.Jest to ewenement na skale ogolnopolska aby 25 tysieczne osiedle nie mialo bezkolizyjnych przejazdow przez tory kolejowe. Poludnie ma dwa tunele i jeden wiadukt. Na Zazamczu zlokalizowany jest Szpital...
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~KujawskiWłocławek
Pozdrawiam wszystkich wymuszających, nie migających po
Pozdrawiam wszystkich wymuszających, nie migających po chodnikach jeżdżących,tarasujących ,zajeżdżających drogę KIEROWCÓW -CWL-bez was na drogach i ulicach byłoby nudno ,a Policja miałaby mniej pracy -trzymajcie tak dalej....
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~włocławiakWłocławek
Witam po kilkunastodniowym „niebycie”. Ale
Witam po kilkunastodniowym „niebycie”. Ale jestem jak zły szeląg – zawsze wracam hehe. Ostatnio analizowałem nasz lokalny rynek pracy i jakie wnioski? (oczywiście to tylko moje zdanie): a zatem. Powiedzmy, że jestem potencjalnym pracodawcą, który postanowił przyjąć pracownika. "Wymagania: 2 doktoraty, 3 fakultety,...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Znowu afera, miasto wydało aż 5 tys. na 1 tablicę z
Znowu afera, miasto wydało aż 5 tys. na 1 tablicę z reklamą prezydenta przy Planty II. Na wolnym rynku za taką reklamę płaci się maksymalnie 2 tys., co się stało z resztą naszych pieniędzy nie muszę chyba pisać. Masakra... A miasto oświadczyło, że przy każdej remontowanej drodze będzie teraz stawiać te przepłacone tablice...
Komentarzy24
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
Drugi, mniejszy komin na Celulozie został dzisiaj
Drugi, mniejszy komin na Celulozie został dzisiaj wyburzony! a na większym miała zostać wybudowana obrotowa kawiarnia, w tej chwili jednak zostało to oprotestowane przez jedną z firm znajdujących się w pobliżu i sprawa jest w sądzie administracyjnym http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublicatio...
Komentarzy2
Wyświetleń806
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez egonWłocławek
chce wyprawić chrzciny coreczki w G.... na ul.Zurawiej co o
chce wyprawić chrzciny coreczki w G.... na ul.Zurawiej co o niej sadzicie?
Komentarzy11
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~MarekWłocławek
Mamy kilka lokalnych portali oraz portal firmowany jako
Mamy kilka lokalnych portali oraz portal firmowany jako miejski.Żaden jednak nie przekazuje w formie newslletera najnowszych informacji dotyczących ważnych wydarzeń w mieście oraz przewidywanych imprez.Najczęściej mieszkańcy dowiadują się o wszystkim już po fakcie w formie krótkich fotoreportarzy.
Komentarzy1
Wyświetleń693
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~viciWłocławek
Nareszcie nasza policja stanęła na wysokości
Nareszcie nasza policja stanęła na wysokości zadania,szedłem wieczorkiem do domu przez 3-Maja i stalo kilku CWANYCH małolatów pod ścianą za bycie ponad prawem!!!Jak by było więcej takich akcji to niektóre tzw.grzeczne dzieci ogarnełyby by się i wiedziały że nie są bezkarne.Pozdro panów policjantów!!!
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~zadowolonyWłocławek
jak sądzicie czy zjazdy autostradowe w Kruszynie i Wieńcu
jak sądzicie czy zjazdy autostradowe w Kruszynie i Wieńcu są potrzebne mieszkańcom Włocławka?
Komentarzy21
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~jkWłocławek
Przeczytałem dziś informację na innym portalu że w
Przeczytałem dziś informację na innym portalu że w Bornem-Sulinowie bezdomni wykopali zbiorniki z iperytem.Poparzyli się też podczas otwierania skorodowanych pojemników.Wojsko zajęło się całą sprawą.Ciekawe ile tajemnic kryją tereny po byłej włocławskiej jednostce wojskowej.Kiedyś znajomy wojskowy mówił mi że na terenie...
Komentarzy5
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~OBSERVERWłocławek
A MPEC maluje komin i będzie najpiękniejszy w okolicy!!!
A MPEC maluje komin i będzie najpiękniejszy w okolicy!!! Bardzo ładny jak nówka. Gratulacje dla MPEC.
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~ZibiWłocławek
W niedzielę w parku Sienkiewicza jest jakaś impreza. Może
W niedzielę w parku Sienkiewicza jest jakaś impreza. Może portal wydusiłby jakąś informację z UM który jest jej współorganizatorem. Nikt nigdzie o podobnych rzeczach nie informuje a potem sie wszyscy(organizatorzy) dziwią że nikt nie przychodzi. I jeszcze jedna "tradycja włocławska", impreza rozpoczyna się o 15.00. Dobrze że nie o...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~wieśniakWłocławek
Swego czasu było głośno w sprawie holownika
Swego czasu było głośno w sprawie holownika bocznokołowego MS LUBECKI..........jeżeli ta informacja jest prawdą http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/82575F50-0384-4111-9C34-23D43765206C/688984/28_05_2009_1325_zap_Krajewski1.pdf ......to co, ja, jako mieszkaniec Włocławka mam myśleć o naszej lokalnej władzy.....:(
Komentarzy3
Wyświetleń989
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~WłocławianinWłocławek
Chciałabym zorganizować wesele w Restauracji Rustykalnej za
Chciałabym zorganizować wesele w Restauracji Rustykalnej za Wisłą.Przyjęcie byłoby na ok.50osób.Czy ktoś był może tam na weselu i mógłby napisać o swoich wrażeniach?W szczególności chodzi mi o miejsce do tańczeni ,czy nie było zbyt ciasno?Bardzo proszę o pomoc.
Komentarzy2
Wyświetleń901
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~MagdaWłocławek
Witam. Wzorem bardzo sympatycznego miasta, jakim moim zdaniem
Witam. Wzorem bardzo sympatycznego miasta, jakim moim zdaniem jest Gdynia, chcialbym dowiedziec sie/zapytac gdzie we Wloclawku mozna zakupic lub otrzymac naklejke Wloclawek (chodzi o logo Wloclawka ze szkicem mostu - tak jak na stronie http://www.wloclawek.pl/aktualnosci/12724.html). Mieszkancy Gdyni posiadaja czesto na swoich samochodach naklejki...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~mieszkaniecWłocławek
ale koniec narzekania :) na te nasze miasto :) nikt jeszcze
ale koniec narzekania :) na te nasze miasto :) nikt jeszcze nie wspomniał o oswietelniu naszego mostu super byłem w polsce wszedzie ale takiego kolorku :) pozytywnego nie wdziałem nigdzie na moscie :)
Komentarzy0
Wyświetleń626
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~panekWłocławek
widze ze juz cos tam działaja z ta nasza jedynka przez
widze ze juz cos tam działaja z ta nasza jedynka przez miasto formalnie:) ja rozumie wszytko ale naprawde tyle lat mineło i dopiero teraz ale lepiej pózno niz wcale ale mysle ze lepsze rozwiazanie by było jak by sie postarali o trase osiedlowa najpierw czyli aleja jadwigi do zqzamcza jakos pociagnąc zeby caly tranzyt bokiem szedł a potem...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~panekWłocławek
Włocławski Zus poraz kolejny zakpił sobie z rencistów.
Włocławski Zus poraz kolejny zakpił sobie z rencistów. Renty na konta zostały wpłacone z opóżnieniem, dodatkowo tlumaczenia urzędników w Zusie były bardzo obcesowe i niekulturalne. Za te pieniądze kolejny pałac powstanie?
Komentarzy1
Wyświetleń747
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~gabiWłocławek
Pamiętacie pogłębiarki na Wiśle? Stare dzieje... Dlaczego
Pamiętacie pogłębiarki na Wiśle? Stare dzieje... Dlaczego nie ma ich już tyle lat? Zamiast narzekać, że Wisła jest nieżeglowna trzeba zacząć coś z tym robić...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
Byłem dzisiaj na starówce i mamy zajefajną wizytówkę
Byłem dzisiaj na starówce i mamy zajefajną wizytówkę tego szarego miasta,wywalone śmieci ze śmietników na środek 3-go maja zaraz obok na jednej ławce kilku pijanych żuli(jeden spał)na drugiej legalny bar(pita wódeczka z meliny)!!!!Panów policjantów i strażników nie zobaczysz!!!Pytam dlaczego?To jest deptak rodziny chodzą z...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~E=mc2Włocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA