Forum › Włocławek

w konkurencji obejrzałem serwis foto z
w konkurencji obejrzałem serwis foto z uroczystości"wadowicki dąb pamięci..." i wydaje mi się,że teren,na którym to się odbywało,jest mi bardzo znajomy.chyba to jest dawny park miejski a dzisiaj ogrodzony i zwany parkiem seminarzystów. Ale to nie wszystko,każdy ,kto dokładnie będzie oglądał serwis zobaczy,że tego dębu będzie...
Komentarzy0
Wyświetleń570
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~freeWłocławek
Przedwczoraj w godzinach popołudniowych zmarł we
Przedwczoraj w godzinach popołudniowych zmarł we włocławskim szpitalu J.E. Ks. Biskup Senior Czesław Lewandowski. Od 1 kwietnia 1973 r. do 6 grudnia 1997 r. był biskupem pomocniczym (sufraganem) diecezji włocławskiej. Pogrzeb prawdopodobnie odbędzie się we czwartek 20 sierpnia br. o godz. 11.00 w Katedrze Włocławskiej. Wieczny...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~katWłocławek
Oznakowanie Włocławka. Dzisiaj na skrzyżowaniu
Oznakowanie Włocławka. Dzisiaj na skrzyżowaniu Wysoka-Kapitulna jakiś gość z Gdańska pytał się o drogę na Toruń i Gdańsk. Człowiek ten był poddenerwowany, bo widocznie trochę musiał pobłądzić, z ciekawości przytoczę jego słowa " Jakie tu macie oznakowanie!, Co za miasto!, Pan tu mieszka?.Kiedy mu wytłumaczyłem to po chwili...
Komentarzy3
Wyświetleń993
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~anonimWłocławek
i stało się w piątek wieczór rozjasnił się most stalowy
i stało się w piątek wieczór rozjasnił się most stalowy na wiśle, i co, niestety szok, wygląda tragicznie, mam nadzieje, że to tylko próba. Bo jeśli tak ma wyglądać to załama
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~włocławianinWłocławek
Fakt jest taki ,że nasi mieszkańcy są w większości
Fakt jest taki ,że nasi mieszkańcy są w większości brudasami . Papierek od cukierka, pet, bilet od autobusu i tak dalej, buch na ulicę ,chodnik,gdzie popadnie.Bez zastanowienia . To wyrobiony odruch Pawłowa.Dziecko obserwowało mamę ,tatę . Teraz samo jest rodzicem i znowu daje przykład swoim dzieciom. Brudasy i tyle.Widziałem jak...
Komentarzy23
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Jeśli mnie oczy nie mylą to trwa MALOWANIE KOMINA MPEC
Jeśli mnie oczy nie mylą to trwa MALOWANIE KOMINA MPEC -inwestycja BARDZO POTRZEBNA ,lotnisko,, międzynarodowe'' blisko -o wypadek nietrudno,podobno w perspektywie malowanie TRAWY NA TRAWNIKACH na terenie MPEC-tylko kto za te pierdoły płaci-no my MIESZKAŃCY WŁOCŁAWKA -uszczęśliwieni kolejną podwyżką cen ciepła-cz można wiedzieć kto...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~ALWłocławek
Do poprawy należałoby zgłosić skrzyżowanie ulic Chopina
Do poprawy należałoby zgłosić skrzyżowanie ulic Chopina i Wronia.Kiedyś były umieszczone sygnalizatory świetlne na długich wysięgnikach.Później zamieniono je na tak krótkie że kiedy oczekuję na wjazd w ulicę Wronią nie wiem nawet kiedy zapali się czerwone światło a kiedy zielone.Zdarza się że samochody są przyblokowane przez...
Komentarzy1
Wyświetleń864
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~Chopinsa/WroniaWłocławek
W wywiadzie Prezydenta Wloclawka Pana Andrzeja Paluckiego dla
W wywiadzie Prezydenta Wloclawka Pana Andrzeja Paluckiego dla TV Kujawy, Prezydent nie pozostawil zadnej watpliwosci nie bedzie przebudowu Alej Jana Pawla II na ulice dwujezdniowa z dwoma pasami ruchu. Pozostawiam bez komentarza.
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~ZawiszaWłocławek
ZROBCIE WRESZCIE COS Z TYM SKRZYZOWANIEM WIEJSKA-DLUGA ZANIM
ZROBCIE WRESZCIE COS Z TYM SKRZYZOWANIEM WIEJSKA-DLUGA ZANIM DOJDZIE DO TRAGEDII
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez pazdziochWłocławek
W świetle krytycznych uwag niektórych ludzi "a po co droga
W świetle krytycznych uwag niektórych ludzi "a po co droga międzyosiedlowa Aleja KJ dwupasmowa, proszę sobie zobaczyć jak projektują w Toruniu przy okazji nowego mostu drogi dwupasmowe i do tego BEZKOLIZYJNE SKRZYŻOWANIA!!! Ta animacja robi wrażenie. Proszę aby ludzie zacofani, którzy nic nigdzie nie widzieli i chcą z Włocławka do...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Aleja Królowej Jadwigi !!Włocławek
Dziś kolejna gazeta potwierdziła kradzież opraw
Dziś kolejna gazeta potwierdziła kradzież opraw oświetleniowych na moście. Iluminacja za koszmarne pieniądze (2 miliony złotych) zaczęła przyciągać złodziei. Montująca oświetlenie firma musi teraz dzień i noc pilnować opraw. We wrześniu pilnowanie iluminacji przejdzie w ręce miasta. Bardzo mnie interesuje ile będzie kosztować...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
W ostatnim numerze lokalnego (dwu)tygodnika (PR nr 27/2009)
W ostatnim numerze lokalnego (dwu)tygodnika (PR nr 27/2009) ukazał się artykuł Pani K.T. "Będziemy okupować pomnik!". Porusza on kilka wątków, w tym także historycznych, ale jest relacją ze spotkania, więc moje wątpliwości będą dotyczyły wyłącznie osób "występujących" w nim. 1. Nasuwa się pytanie: dlaczego teraz po 17...
Komentarzy3
Wyświetleń974
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~DionizyWłocławek
Prezydent Wloclawka Pan Andrzej Palucki Aleja Jana Pawla
Prezydent Wloclawka Pan Andrzej Palucki Aleja Jana Pawla II jest ulica w miescie ale ulicy nie przypomina.Przypomina raczej droge biegnaca poza miastem.Ulica ta pwinna byc przebudowana na ulice z dwoma jezdniami z dwoma pasami ruchu od ronda Falbanka do granic administracyjnych miasta. Ulice z dwoma jezdniami podnosza poziom bezpieczenstwa...
Komentarzy3
Wyświetleń939
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~MarekWłocławek
Zapraszam chętnych do zabawy w Geocaching. Lato jest, to
Zapraszam chętnych do zabawy w Geocaching. Lato jest, to może ktoś będzie chciał pobawić się w weekend :-) WWW.GEOWLOC.YOYO.PL
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~CacherWłocławek
Moze ktos sie orientuje czy wrzesniowe mecze Eurobasketu beda
Moze ktos sie orientuje czy wrzesniowe mecze Eurobasketu beda puszczane w TVP HD? Zastanawiam sie czy skorzystac z uslugi naszego lokalnego operatora kablowki. Wzialbym pakiet HD, ale pod warunkiem ze moglbym obejrzec mecze w tej jakosci...
Komentarzy0
Wyświetleń717
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~KoleszkaWłocławek
Dlaczego Prezydent Pan Andrzej Palucki nie stara sie o
Dlaczego Prezydent Pan Andrzej Palucki nie stara sie o pieniadze z RPO na budowe drugiego etapu Krolowej Jadwigi. W wywiadzie dla Radia Hit powiedzial ze bedzie to ulica tylko jedno jezdniowa i sugerowal nie uzywac nazwy Aleja Krolowej Jadwigi dla II etapu. Jaki gospodarz to takie miasto.
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~MarekWłocławek
Miasto w cyklu "Tak się zmienia Włocławek" przechwala się
Miasto w cyklu "Tak się zmienia Włocławek" przechwala się prywatnymi inwestycjami. Fiasko rewitalizacji doprowadziło do tego, że miasto pokazuje teraz w telewizji ładne prywatne budynki na Śródmieściu wyremontowane za prywatne pieniądze. Wybory się zbliżają, ekipa A.P. najwyraźniej liczy na to, że większość włocławian nie...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
PO CO NAM TO -----AFGANISTAN-w imię czego giną tam Polacy,
PO CO NAM TO -----AFGANISTAN-w imię czego giną tam Polacy, czy podobnie jak w Iraku liczymy na kontrakty-figa z makiem.ZA WIRTUALNĄ - zbudujemy 30 szkół,elektrownie wodną, 2 mosty, 2 km drogi górskiej/ zatwierdzone przez MSZ/dotyczy to tylko jednego dystryktu/myślę że chodzi o okręg?/i co dalej, będziemy zabijać i będziemy zabijani,...
Komentarzy2
Wyświetleń997
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~MarianWłocławek
Czy nie wydaje Wam się dziwne, że kontrola recept i
Czy nie wydaje Wam się dziwne, że kontrola recept i zwolnień lekarskich zaczęła się u nas niedługo po śmierci M. Jacksona? Moim zdaniem to nieprzypadkowa zbieżność. Ciekawe czy i tym razem pewne sprawy nigdy nie ujrzą światła dziennego...
Komentarzy3
Wyświetleń948
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~SpostrzegawczyWłocławek
Umarła - według urzędników. Ale ona wciąż żyje "Nie
Umarła - według urzędników. Ale ona wciąż żyje "Nie możemy pani pomóc, bo pani... nie żyje" - choć brzmi to jak scena z czarnej komedii, takie słowa usłyszała mieszkanka Włocławka podczas wizyty w Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie. Wszystko dlatego, że w systemie komputerowym kobieta figurowała jako zmarła. ...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~johanWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA